Wki

Hur ta hand om gröna grodor

Om du är intresserad av grodor, får Europeiska Green Tree Frog vara ett bra husdjur för dig! Men innan du får i bilen, se till att du vet vad du gör! The Green Tree Frog är en medelstor lövgroda med en vit rand som löper längs dess sidor. Honorna är 5 till 7 inches lång medan män är 4 till 6 inches lång. Manlig kraxande också, och detta kan låta som en fis. Men de don `t alltid kraxande. De är kraftfulla Leapers med starka ben. De behöver mat och vatten. Se till att du kolla på dem varje dag. De kommer att äta 7 till syrsor varannan days.For buren behöver du 10 och 20 gallon bur med 1 cm vatten i botten med en bra storlek sten eller logg för dem att sitta på och en värme-ljus krävs. Vissa människor tror att om grodorna bita dig då du kommer att behöva gå till sjukhuset för att rengöra tugga, eftersom "de säger" grodorna har en bakterie i huden som kan skada din kropp... men detta är inte sant. Bara att gå och tvätta händerna riktigt bra med tvål och vatten. I själva verket bör du alltid tvätta händerna när du hanterar allt från grodan displayen. Se till att du är redo för den omsorg och engagemang för att ta hand om en groda, om inte, så kanske bara njuta av dem ute i deras naturliga miljö.

Steg

Hur ta hand om gröna grodor. Köp en tio liters tank för två grodor, en 15 liters tank för tre grodor.
Hur ta hand om gröna grodor. Köp en tio liters tank för två grodor, en 15 liters tank för tre grodor.
 1. 1
  Köp en tio liters tank för två grodor, en 15 liters tank för tre grodor. Se till att din tank är hög snarare än bred, eftersom dessa grodor klättra. Se också till att din tank har ett tättslutande lock. Du bör ha några falska växter (riktiga växter kan användas också, men är svårare att hålla rent VARNING:. Vissa levande växter är giftiga för Green Tree Frog!). Se till att dina grodor har saker att klättra! Om de inte gör det, kommer de att hålla sig till glaset i tanken, lämnar liten groda-utskrifter.
 2. 2
  Använd en helt naturlig substrat (grejer som linjer botten av tanken) marken kokos skalet (rekommenderas), kan torv och pappershanddukar användas som substrat. Bark, grus eller mossa substrat rekommenderas inte eftersom de kan orsaka "impaction" eller blockering i tarmarna (som är dödlig) om grodan matas innanför höljet.
 3. 3
  Se till att vattnet i skålen kommer upp till grodans hakan. Namnet "Tree Frog" inte nödvändigtvis till grodor som lever i träd, men även vattenlevande grodor. Många grodor kan simma, men föredrar att sitta på fuktiga områden. Det är därför de är vanligt förekommande runt dammar eller träsk. Se till vattnet i skålen dekloreras genom att använda en vatten dechlorinator. Klor i kranvatten kan döda grodor och måste lämnas för att avdunsta. En liten vatten skålen är standard, eftersom dessa grodor gillar att bada och njuta i vatten (de kan andas och dricka genom sin hud!)
 4. 4
  Håll temperaturen mellan 75 och 85 grader Fahrenheit under dagen med en nedgång på ca 10 grader på natten. Se till att dina grodor har en värmedyna på ena sidan i tanken. Botten montering värmare rekommenderas av vissa. Sätt den åt sidan (bort från vattnet skålen) så dina grodor är inte ständigt vara stekt. En fluorescerande ljus kan användas under dagen. UVB belysning behövs inte och bör begränsas till 4 timmar per dag. Dessa är inte reptiler så UVB inte behövs.
 5. 5
  Behåll fuktighet. Lövgrodor lever naturligt i en fuktig miljö och gillar fuktighet ej lägre än 65%. Du kan använda en sprayflaska att spraya buren och hålla fuktigheten upp. Automatiska luftfuktare kan också användas, även om jag väljer att bara använda en sprayflaska. Om du är intresserad av en luftfuktare, mest djuraffärer säljer dem till ett pris av 35 till 55 dollar. Var noga med att inte hålla luftfuktigheten är för hög hela tiden, eftersom det kan orsaka skadliga bakterier att växa.
 6. 6
  Sätt din groda på en hälsosam diet. Liksom de flesta andra grodor, lövgrodor äter insekter. Mat ska inte vara större än bredden mellan ögonen. Syrsor brukar användas som en stapelvara och bör dammas med en kvalitet kalcium och vitamin kompletterar varannan utfodring. En nackdel att mata syrsor är mängden "kitin" eller exoskelett de innehåller. Detta material är inte lättsmält och kan bygga upp i tarmen så småningom leder till impaction. Maskar som natt sökrobotar kan matas och är ganska näringsrik men måste skäras upp i bitar bita storlek. när grodorna är små att de kan matas fruktflugor som är näringsrik men tenderar att vara dyrare. De flesta grodor bara äter levande föda så inga burka eller döda livsmedel. Var försiktig utfodring insekter från utsidan som de utsätts för bekämpningsmedel och kommer sannolikt parasiter bära. Meal-maskar och waxworms kan matas ibland som en behandling men inte som en stapelvara på grund av brist på näringsämnen.
 7. 7
  Använd en cricket målvakten hysa syrsor. Placera maten i buren när grodorna är vaken, företrädesvis på natten eftersom de är nattaktiva. Du kan nå in i cricket djurhållare och ta syrsorna med fingrarna, men om du inte vill göra det, pincett är effektiva i att plocka upp syrsor också. Om du har fler än en groda i samma terrarium, tänk på att grodor är konkurrenskraftiga när det gäller mat, så vissa kan få fler syrsor än andra.

Tips

 • Innan du köper grodor, kolla in de prover vid flera djuraffärer. Leta efter grodor som har ljusa ögon, och är en ljus till mörk smaragdgrön färg. Undvik grodor med bruna fläckar, tråkig hud eller torr hud.
 • Om du vill bestämma kön på dina grodor, här är några tips: hanen är oftast mer aktiva, och hanarna även "kvittra" på natten. Du kanske vill konsultera en veterinär om du är i desperat behov av att veta deras kön.
 • Om du är blödiga, kan detta inte vara husdjur för dig, eftersom de europeiska lövgrodor äter levande insekter! Ge dina grodor 6-7 maskar / syrsor vardera, och städa upp all överbliven mat strax efter.
 • Pet Supplies PLUS, PetSmart, Petland Rabatter, PetCo, och Jacks Aquarium och husdjur (för dem i Ohio, Kentucky och Indiana) är alla bra ställen att köpa stridsvagnar, mat och andra förnödenheter till rabatterade priser.
 • För tank leveranser: Exo-Terra, zoomas, fyra tassar, Rep-Cal, och T-rex

Varningar

 • Blanda ALDRIG grodarter som alla grodor är giftiga till varandra. Detta kan också vara mycket stressande till grodan. Grodor är också kannibalistiska så en liten groda skulle kunna lunch för en större groda. Grodor har också olika vårdbehov.
 • Se upp om du sover som i samma rum som dina grodor, hanarna "kvittra" mycket högt på natten, och det kommer att väcka dig. Grodor kan också kvittra på dammsugare, rinnande vatten, gräsklippare, och vissa TV-reklam.
 • Använd aldrig tvål vid rengöring av tanken. Grodor absorberar lätt kemikalier genom huden.
 • Undvik att hantera grodor så mycket som möjligt. Detta orsakar mycket stress till grodan och deras hud är väldigt känslig. De oljor, lotion, tvål osv kvar på huden är giftiga till grodan. De är också väldigt nervös, så var försiktig!
 • Aldrig sätta ödlor i tanken med en groda eftersom grodan kommer att försöka äta ödla. Ödlor få riktigt sjuk varelse i en tank med grodor.
 • Köp fötts upp i fångenskap (CB) grodor hela tiden, inte vilda caught (WC) grodor som sannolikt kommer att bära sjukdomen, kommer att drabbas av stress och kan vara mycket gamla. Försök inte att sätta gift ek och murgröna i tanken.
 • Alltid våt händerna med de klorerat vatten (vatten från en vattenflaska) innan du går för att hålla dem eftersom om du har torra händer och du håller ett det kan torka ut dem.
 • Här grejer är inte billigt! Vara beredd att spendera en massa pengar.

Saker du behöver

 • Friska Frog
 • Glas tank
 • Substrat
 • Konstgjorda / Real växter
 • Meal-maskar och / eller barn syrsor
 • Spray flaska
 • Lock till tank
 • Pulveriserad kalciumtillskott för sin mat