Wki

Hur att hålla balansen på en galopperande häst

Den galopp är förmodligen den mest fantastiska av en hästs fyra grundläggande gångarter, men det kan också vara en av de svåraste att kontrollera. Balansera på en galopperande häst är svårt, särskilt i ögonblick av suspension, där alla fyra benen är igång. Såhär bo sätta den nästa gång du tar med din häst till en galopp.

Steg

Hur att hålla balansen på en galopperande häst. Öva stå upp i dina stigbyglar på en trav eller galopp.
Hur att hålla balansen på en galopperande häst. Öva stå upp i dina stigbyglar på en trav eller galopp.
 1. 1
  Få bekväm med galopp. Du måste kunna kontrollera din häst och känna sig lycklig i en galopp innan du försöker att galoppera.
 2. 2
  Öva stå upp i dina stigbyglar på en trav eller galopp. Lär Luta dig framåt och håll hästens man (som hjälper dig att hålla balansen utan att använda tyglarna för balans). Håll dina säkerhetsbälten ben pekar ner mot sadeln, magmusklerna trycka korsryggen ut så ryggen förblir rak snarare än övergripande inåt, och din vikt i bäckenet istället dina axlar. Ryttaren som visas i denna bild har sin vikt i sina axlar och är därför inte riktigt stabil över sina fötter. Överkroppen och huvudet förblir stabil medan armar och ben kommer att absorbera rörelser hästen. Tänk på någon som skidåkning ner puckelpist. Om du gör detta på rätt sätt och din häst snubblar, kommer du sitta ner automatiskt och få djupare i sadeln istället pitching framåt mot hästens hals.
 3. 3
  Justera byglarna (förutsatt att du inte rider barbacka). Du vill kunna stå upp i stigbyglarna och rensa sadeln. Det kan vara kontraproduktivt intuitivt, men kortare stigbyglar faktiskt ger en säkrare position som de uppmuntra hälarna att sjunka ner.
 4. 4
  Rida hästen på en promenad eller trav under minst tio minuter innan du tillåter hästen att börja galopperande. Detta gör det möjligt att värma upp och sträcka ut. Dessutom kommer du att bekanta dig med hästens personlighet och signaler.
 5. 5
  Sakta fart (snarare än att tvinga hästen att gå upp till en galopp direkt). På så sätt kan du justera tiden tills du kan hålla på perfekt.
 6. 6
  Stå upp i dina stigbyglar. Gå in på "2-punkt" läge.
 7. 7
  Ease i en galopp. Gå till en rejäl backe (det är säkrare att galoppera uppförsbacke, eftersom det är svårare för hästen att resa) och få din häst till galopp i 2-punkt. När den är stadig, uppmana din häst att gå snabbare i galopp.

Tips

 • Försök att inte galoppera första gången du rida en häst. Låt mer erfarenhet att bygga upp som galopperande kan vara ganska svårt, särskilt om du inte har mycket tidigare erfarenhet av hästar. En galopp kan mycket snabbt bli en utom kontroll run. Se till att du är säker på att du kan stoppa hästen om den förlorar sitt huvud.
 • Som sagt, lätt in i galopp. Detta gör att du vet dina begränsningar. En häst kan ha möjlighet att galoppera under en lång tid, men du måste vara säker på att din förberedda för detta. Kom alltid ihåg att inte bara hästen blir utmattad, men ryttaren också. Det är lika farligt att skjuta dig själv som det är att driva hästen. Du kan lätt tappa kontrollen. Var noga med att känna både dina begränsningar. Detta sätt det roliga galopp runt ett fält inte kommer att förvandlas till en katastrof. Och kom ihåg att ha kul! Galopperande handlar om att vara ett med din häst.
 • Bär alla säkerhetsanordningar du har på handen. Hjälmar och trampdynor kan verkligen hjälpa om du gör slut tappa balansen eller bucked av.
 • Försök alltid att rida med en kompis. Om något händer dig medan du rider ensam, kan det ta lång tid för någon att hitta dig. Även i filmer det kan visa en häst drar en människa tillbaka till bosättning, sker detta inte lika ofta i verkliga livet.
 • Fortsätt att försöka. Om galopp inte blir som du vill, bli inte avskräckt. Ett fulländat galopp tar balans och praktik. För att inte nämna tålamod.
 • Kontrollera att det område som du använder innehåller inget farligt, eftersom det kan ibland vara svårt att stoppa hästen när den galopperar, speciellt om det inte är extremt vältränad. Även om de flesta hästar kommer att sluta på egen hand innan kanten av en klippa eller nåt sånt, vill du inte ta några chanser.
 • Försök att använda samma häst varje gång du rider, eller så mycket som möjligt. Genom att göra detta, kan du vänjer hästen och hur den hanterar, och hästen kan också komma att bli mer bekväm med dig också. Samtidigt, tar inte alla hästar är samma - om du har varit att balansera väl på en viss häst, inte förutsätta att det ska vara så lätt med en ny.
 • Mot tidigare uttalande, inte alltid använder samma häst, för första gången ryttare är det bra att bo med samma milda, väl utbildad häst tills du är bra, så ska du gå in på tuffare motstånd på det sättet när du flyttar upp kan du hantera ett bredare spektrum av hästar och bli en bättre ryttare. Olika hästar som är lite svårt är de bästa tränarna att göra någon en bättre ryttare och en mer kontrollerad ryttare. Detta kommer också att göra dig mer kapabel att styra hästar och göra det lättare.

Varningar

 • Aldrig vara rädd för hästen. Hästar kan känna din rädsla och kan göra dem nervösa.
 • Kom ihåg att visa respekt för hästar. De är mycket mer kraftfull än du är.
 • Löpning uppförsbacke är svårt och tröttsamt för en häst, så förvänta dig inte det att hålla upp det för länge! Var medveten om när hästen blir trött.
 • Var ytterst försiktig runt hästar. Christopher Reeve föll och blev förlamad fram till sin död - det är en sport där även de bästa är i riskzonen för allvarliga skador.
 • Försök aldrig att hålla på med framåtlutad och ta tag i hästarna halsen. Du kommer att falla framför hästen och kan trampas. Om din omkrets dras åt ordentligt, kan du också hålla fast svärdsknappen utan din sadel glider men aldrig släppa taget om dina tyglarna, tyglarna hålla kontroll över de hästar axlar och om du har kontroll över de hästar axlar, även om hästen faller dig kommer aldrig att falla av.

Saker du behöver

 • Häst (en passform man)
 • Sadel, schabrak, träns och annan utrustning
 • Ridning kläder (vadderad kläder, eller flera tjocka skikt kan vara bra, jodhpurs, tillsammans med stövlar och hjälm)
 • Stor öppen yta