Wki

Hur man håller en stor grupp barn lugn, tyst och respektfullt

Tips om att hålla barn i alla olika åldrar lugn, tyst och respektfullt när stora grupper! Avsedd för vuxna att sätta på pjäser, hallar studie, eller någon annan plats där barnen måste vara lugn, tyst och respektfullt.

Steg

Hur man håller en stor grupp barn lugn, tyst och respektfullt. Berätta barnen exakt vad som kommer att hända om de inte följer reglerna.
Hur man håller en stor grupp barn lugn, tyst och respektfullt. Berätta barnen exakt vad som kommer att hända om de inte följer reglerna.
 1. 1
  Upprätta regler. Se till att barnen vet var de ska få lov att vara och var de inte. Berätta för dem exakt hur tyst och lugnt de måste hålla på hela tiden. Får de inget prat eller brus beslutsfattandet på alla? Prata bara om ämnet till hands? Eller bara viskar hela tiden? Kontrollera att det är klart.
 2. 2
  Berätta barnen exakt vad som kommer att hända om de inte följer reglerna. För yngre barn, är det bäst att använda små konsekvenser som en 2-minuters time out eller three strikes-system. För äldre barn, vara lite tuffare. Du kan fortfarande använda three strikes-system, eller så kan du helt enkelt ge dem en chans. Oavsett vad du bestämmer dig för att vara din konsekvens för olydig, håll dig till det! Detta betyder inte att du måste vara elak, bara fast.
 3. 3
  Tala om barnen regelbundet hur väl de gör. Säga saker som "Tack för att vara så tyst," eller "Wow! Ni beter great!" Det gör barnen vill bete sig för att få beröm.
 4. 4
  Försök med tystnad. Om du verkligen inte kan få alla att lugna ner sig, stoppa vad du gör och vara helt tyst. Stäng av all musik, stoppa alla spel, och bara titta dem i ögonen tills de blir tysta. Säg, "Jag tänker inte fortsätta om inte alla lovar att vara lite tystare." Börja igen när det är gjort.

Tips

 • Låt inte barn komma bort vara alltför högt eller. Var inte rädd för att genomdriva konsekvenser om det behövs.
 • Kontrollera att du har ett utrymme stort nog att rymma alla dessa barn. Trångt rum tenderar att göra människor tala högre.
 • Akta dig för sötsaker och drycker-de tenderar att göra barnen vill göra buller.
 • Låt barnen ha roligt. När allt, de är barn. Du vill skapa en miljö som är rolig, trygg och lugn för alla. Tänk på att genom att göra alla vara helt tyst, kan du uppmuntra dem att prata mer.
 • Var trevlig. Om barnen i allmänhet gillar dig, kommer de vill inte respektlöshet dig.
 • Ge pauser där barnen kan bara ha kul och prata i vanliga toner.

Varningar

 • Inte blir den genomsnittliga diktator person som alla barn hatar!
 • Tänk på storleken på din publik och hur mycket du kan hantera. Kontrollera människor har något att göra så att de inte bara ska sitta och vänta på sin tur att göra något.
 • Slappna av, och barnen kommer att koppla av också.
 • Ta något du verkligen värdesätter från rummet.
 • Se till att alla vet var man kan hitta toaletten, och har många pappershanddukar och servetter som finns för att undvika kladd.