Wki

Hur man kan uppmuntra ditt barn att sova i sin egen säng

Uppmuntra ditt barn att sova i sin säng efter så lång tid att sova i din kan ta lite tid, men insatserna är väl värt besväret.

Steg

Hur man kan uppmuntra ditt barn att sova i sin egen säng. Markera på kalendern när "stora dag" kommer att vara, ungefär en vecka efter att du bestämmer att ditt barn är för stor för din säng är en bra tid.
Hur man kan uppmuntra ditt barn att sova i sin egen säng. Markera på kalendern när "stora dag" kommer att vara, ungefär en vecka efter att du bestämmer att ditt barn är för stor för din säng är en bra tid.
 1. 1
  Markera på kalendern när "stora dag" kommer att vara, ungefär en vecka efter att du bestämmer att ditt barn är för stor för din säng är en bra tid.
 2. 2
  Har ditt barn markera dagarna i kalendern som de "stora dag" metoder.
 3. 3
  Under denna tid, får ditt barn entusiastiska över att sova i hans / hennes egen säng i förväg. För att göra detta, säga saker som "Wow! Du får vara en så stor pojke (flicka), slår jag vad du behöver för att sträcka ut i din egen säng att sova!"
 4. 4
  Köp en leksak som är bara för att sova med och bara för hans / hennes säng. Låta barnet hjälpa dig att välja ut speciella leksaken kommer underlätta för dig i den här avdelningen.
 5. 5
  Diskutera den tid då du var tvungen att göra ändringen från din mamma och pappas säng till egen säng.
 6. 6
  Läs böcker till ditt barn om att växa upp, kommer detta att hjälpa honom / henne diskutera eventuella rädslor han / hon kan vara med.
 7. 7
  Förbered ditt barn på "stora dag" genom att ha extra gosa tid innan sängen, påminna honom eller henne om uppstoppade djur som kommer att vara ensam utan honom / henne att sova med.
 8. 8
  Sitt med ditt barn på hans / hennes säng för en begränsad tid, bara tillräckligt länge för att läsa en novell eller två.
 9. 9
  Stoppa honom / henne. Om han / hon vill att du ska kyssa den uppstoppade djur godnatt, hitta en icke-lurviga plats om du inte vill bli spotta ut falska håret hela natten.
 10. 10
  Slå på nattlampan och / eller lämna dörren öppen en spricka, vilket som man gör ditt barn mer bekväm.
 11. 11
  Stoppa ditt barn tillbaka i sängen, försiktigt men bestämt varje gång han eller hon kliver ur sängen.
 12. 12
  Upprepa # 11 så ofta som det tar.
 13. 13
  Somna själv, du behöver det nu.

Tips

 • Den speciella leksak behöver inte vara dyrt. En begagnad från Goodwill gör ett barn precis lika glad som en från en exklusiv varuhus.
 • Du kan också köpa speciella sängkläder, men utan den uppstoppade djur kommer det inte att fungera lika bra. Men, det gör det ge dig ett extra verktyg för att försäkra ditt barn är glada över att sova i hans / hennes egen säng.
 • Monster under sängen eller i garderoben? Prova den här snabba tips: gör upp en "regel" om vad du "vet" om monster. Till exempel, "Monsters är mycket allergisk mot alla typer av filtar, så se till att du håller dig undangömt, och det sätt som de inte kommer att komma i närheten av dig." Använd en auktoritativ röst och försöka att inte le och det kommer att fungera som en charm.

Varningar

 • Om mardrömmar är vanliga (förekommer nästan varje kväll under en period på ungefär en månad), kontakta ditt barns barnläkare. Ditt barn kan ha problem som behöver diskutera med en professionell rådgivare.
 • De sista stegen i denna how-to kan ta flera nätter, men ser du att om du är konsekvent, är ditt barn att få upp mindre och mindre ofta varje natt tills han / hon förstår den nya regeln är där för att stanna.
 • Det kan vara frestande, men inte ge efter för krav på mat, vatten, etc. på denna punkt. Läggdags är läggdags.
 • Om barnet inte har en regelbunden läggdags rutin, fastställa att första eller dessa tips kommer inte att fungera.
 • Mardrömmar hända, och om ditt barn har sovit i sin egen säng för ett par timmar redan, känn dig fri att låta honom / henne sova med dig. Bara se till att han / hon börjar natten i hans / hennes egen säng.

Saker du behöver

 • Kalender och en penna att skriva med
 • Speciell leksak, företrädesvis handplockad av ditt barn
 • Böcker om uppväxten