Wki

Hur att disciplinera ett barn

Disciplinera ett barn är aldrig lätt. Det är lättare att ge ditt barn massor av kärlek och tillgivenhet, för efter allt du älskar ditt barn. Men om du vill att ditt barn att skilja rätt från fel och att växa upp med självbehärskning och goda seder, måste du lära dig att disciplinera barnet på rätt sätt, oavsett hur svårt det är. Om du vill veta hur att disciplinera ditt barn samtidigt behålla ett starkt band med barnet och hålla sig lugn, bara att följa dessa tips.

Steg

Hur att disciplinera ett barn. Respektera ditt barn.
Hur att disciplinera ett barn. Respektera ditt barn.

Var en god disciplinarian

 1. 1
  Var konsekvent. Om du vill att dina barn ska vara väl disciplinerade, då måste man vara konsekvent om dina regler och förväntningar som en förälder. Om dina barn vet att du är skyldig att bortse från deras dåliga beteende om du är trött, distraherad, eller för att du ibland bara tycka synd om dem, då de inte vet hur man korrekt att agera varje gång. Även om det kan vara svårt att vara konsekvent om dina förväntningar, särskilt efter en lång dag, är detta det enda sättet att se till att du tas på allvar och att ditt barn kommer att förstå dina riktlinjer.
  • När du har arbetat ut ett system med disciplin, hålla det konsekvent. Till exempel, om varje gång ditt barn bryter en leksak, då hon måste "förtjäna" en ny genom att hjälpa till hemma, inte ge efter en tid när hon bryter en leksak bara för att du verkligen tycker synd om henne på just den dagen.
  • Var konsekvent även om du är offentligt. Även om detta är lättare sagt än gjort, om du normalt inte låta ditt barn gå till McDonalds mer än en gång i veckan, låt inte barnet gå bara för att han kastar ett offentligt utbrott. Även om det kan vara pinsamt att genomlida ett offentligt utbrott, det är bättre än att lära ditt barn att han alltid kan få vad han vill om han bara väntar på att kasta ett utbrott offentligt.
  • Om du och din make och partner höjer barnet tillsammans, då måste du visa upp en enad front för att dina barn och bör vara konsekvent om ditt system för bestraffning. Har du inte en "bad cop" och "good cop" förälder, eller att barnet kan gynna den ena föräldern framför den andra, och detta kan orsaka problem i er relation med din betydande andra samt med ditt barn.
 2. 2
  Respektera ditt barn. Kom ihåg att ditt barn är fortfarande en människa, oavsett hur ung ditt barn är, eller hur frustrerad man kan bli. Om du vill att ditt barn att respektera din myndighet, då måste man respektera det faktum att ditt barn är en ofullkomlig människa med sina egna önskemål och behov, och att han fortfarande behöver kärlek och respekt från sin förälder eller föräldrar. Här är vad man ska göra:
  • Om du är riktigt arg för ditt barn för hans dåliga beteende, så ta lite tid att svalna innan du säger något. Om du går in i ett rum och upptäcker att ditt barn har spillt ett glas läsk på din nya vita matta, börja inte disciplinera barnet omedelbart eller du kan skrika eller säga något du ångrar.
  • Ring inte ditt barn dåligt namn, eller som bara kommer att sänka sin självkänsla och göra honom må sämre. Istället för att säga "Du är så dum," säger, "Det var inte särskilt smart beteende, var det?"
  • Försök att undvika situationer där du agerar olämpligt och måste be om ursäkt för ditt beteende senare.
  • Vara en god förebild. Beter sig som du vill att ditt barn att uppföra sig, eller du kommer att skicka blandade signaler med dina egna dåliga beteende.
 3. 3
  Var empatisk. Att vara empatisk är annorlunda från att vara sympatisk. Att vara empatisk innebär att kunna uppskatta ditt barns kamp, ​​problem och känslor, och med tanke på varför ditt barn kan vara utagerande. Att vara sympatisk innebär tycka synd om ditt barn när barnet är upprörd vid dåligt beteende, och vilja "rädda" ditt barn från hans problem. Här är hur man ska vara empatisk:
  • Prata med ditt barn om hur hon kan känna. Om hon bröt hennes favorit docka efter aggressivt beteende, sitta ner och tala om för henne att du förstår att hon måste vara upprörd eftersom hon bröt sin favoritleksak. Visa att medan detta beteende var olämpligt, du fortfarande förstår att hon är upprörd.
  • Försök att förstå skälen för ditt barns dåliga beteende. Kanske ditt barn leker med sin mat på en familj funktion för att hon är uttråkad av hennes sinne för det finns ingen som hennes ålder att prata med, kanske hon kastar ett utbrott om inte får leksaken hon vill, eftersom hon är upprörd över att hennes pappa är borta på en affärsresa.
 4. 4
  Kommunicera dina förväntningar. Det är viktigt att låta ditt barn vet exakt vad du anser bra och dåligt beteende, och vilka konsekvenserna blir för den dåliga uppförande. När barnet är gammalt nog att förstå dina behov, bör du göra klart att om han gör en sak, att det alltid kommer att vara samma konsekvens. Här är hur man kommunicerar dina förväntningar:
  • Om du försöker en ny disciplin teknik, förklara det för ditt barn innan det dåliga beteendet inträffar, eller att barnet kommer att bli förvirrad.
  • Ta dig tid att prata med ditt barn om hans goda och dåliga beteende. Om barnet är gammalt nog, få honom att känna sig inkluderade i att förstå vad som gick bra och vad som inte gick bra för honom, och hur du förväntar dig att han ska agera.
  • Om barnet är gammalt nog, kan barnet valde de belöningar för gott uppförande, om de är lämpliga.
 5. 5
  Var auktoritativ, inte auktoritär. En auktoritativ förälder har tydliga förväntningar och konsekvenser, men är fortfarande kärleksfull och tillgiven mot hans eller hennes barn. Denna förälder lämnar utrymme för flexibilitet och diskuterar problem och lösningar med ett barn. Detta är den idealiska föräldraskap stil, även om det är svårt att dra bort hela tiden. Den auktoritära föräldern har också tydliga förväntningar och konsekvenser, men han ger inte mycket kärlek till barnet eller förklara resonemanget bakom beteendet. Detta kan leda barnet att känna sig oälskad och att inte förstå vikten av vissa regler.
  • Du bör också undvika att vara en tillåtande förälder. Detta är den typ av förälder som låter barnet göra vad han vill eftersom han älskar barnet för mycket för att säga nej, tycker synd om barnet, eller bara tycker att barnet kommer att utveckla och interna system för disciplin senare.
  • Även om det kan vara lätt att vara en tillåtande förälder, kan detta få negativa effekter på ett barn, speciellt när barnet når vuxen ålder eller tonåren. Om barnet är en tonåring, eller ens en vuxen, som tror att han alltid kommer att kunna få vad han vill, då han kommer att drabbas med en grov verkligheten.
 6. 6
  Beakta ålder och temperament av ditt barn. Inga två barn är de samma, och det är viktigt att tänka på vem ditt barn verkligen är när du dela ut ett visst straff. När ditt barn blir äldre, bör du även uppdatera din disciplin för att passa en mer mogen barn, å andra sidan, bör du undvika att ge barn samma disciplin skulle du ge till en äldre, mer kapabel barn. Här är vad man ska göra:
  • Om ditt barn är naturligt pratsam och älskar att vara social, hitta ett sätt att arbeta med det beteendet. Även om du kan disciplinera ditt barn för att prata ut ur linjen, bör du försöka att inte vända ditt barn till en blyg, tyst barn om det inte vem han är.
  • Om ditt barn är ovanligt känslig, bör du unna inte detta beteende för mycket, men inser att han behöver extra tillgivenhet från gång till gång.
  • Om ditt barn är 0-2, kan du ta bort frestande dåliga beteenden från hemmet, och bestämt säga "nej" när barnet uppför sig illa. För småbarn, "time out" kan vara ett effektivt sätt att kommunicera att de har agerat i linje.
  • Om ditt barn är 3-5 år gammal, då han är gammal nog att veta vilka dåliga beteenden för att undvika innan de inträffar. Du kan berätta för barnet vad som är rätt sak att göra är i stället. Till exempel, kan du säga, "Du ska inte chefen de andra barnen på lekplatsen runt. Istället bör du vara snäll och förståelse med dem, och du kommer att ha roligare."
  • Barn i åldrarna 6-8 kan förstå de negativa konsekvenserna av sitt beteende. De kommer att se att om de spiller på mattan, kommer de måste hjälpa till att städa upp det.
  • Barn i åldrarna 9-12 kan lära från de naturliga konsekvenserna av sitt beteende. Till exempel, om ditt barn inte avsluta sin bok rapport dagen innan det berodde, kommer hon ta itu med det dåliga betyget.

Försök en variation av disciplin metoder

 1. 1
  Lär ditt barn naturliga konsekvenser. Att ha ditt barn att förstå de naturliga konsekvenserna av sitt dåliga beteende är ett bra sätt för honom att böja sin besvikelse muskler, och att se till att hans dåliga beteende kan få honom att känna sorg och ånger. I stället för att ösa ut barnet i vissa situationer, låt barnet ta itu med sina negativa handlingar på egen hand. Barnet ska vara minst sex år gammal för att förstå naturliga konsekvenser.
  • Om barnet bröt en leksak eller förstört en leksak genom att lämna den ute i solen, inte springa ut och få barnet en ny leksak. Låt barnet affären med att inte ha leksak för en stund, och barnet kommer att lära sig att ta bättre hand om sina saker.
  • Lär barnet ansvar. Om barnet inte avsluta sin hemläxa eftersom han var alltför upptagen tittar på TV, låt barnet lära av besvikelsen av dålig kvalitet i stället för att rusa för att hjälpa honom med hans läxor.
  • Om barnet inte var inbjuden till födelsedagsfest på ett annat barn i närheten på grund av hans dåligt uppförande, låt barnet att se att han skulle ha blivit inbjuden om han hade behandlat barnet på olika sätt.
 2. 2
  Lär ditt barn logiska konsekvenser. Logiska konsekvenser är konsekvenserna bestämmer du kommer att följa barnets dåliga beteende. De bör vara direkt relaterade till beteende så att barnet lär sig att inte göra dem igen. Varje typ av dåligt uppförande bör ha sina egna logiska konsekvenser, och konsekvenserna bör vara tydliga i god tid. Här är några exempel:
  • Om barnet inte plocka upp sina leksaker, han kommer inte att kunna använda dem i en vecka.
  • Om du fånga barnet tittar på något olämpligt på TV, då TV-privilegier skall återkallas för en vecka.
  • Om barnet inte är respektfullt till sina föräldrar, så att han inte kommer att tillåtas att leka med sina vänner tills han förstår respektfullt beteende.
 3. 3
  Lär ditt barn positiv disciplin metoder. Positiva disciplin är ett sätt att arbeta med barnet för att nå ett positivt resultat som kan hjälpa barnet att förstå hans dåliga beteende och undvika framtida dåliga beteende. Att positivt disciplinera barnet, bör du sitta ner med barnet och diskutera det dåliga beteendet och vad som kan göras härnäst.
  • Om ditt barn förlorade sin basebollträ för att han var oansvarig, sitta ner och prata med honom om varför det hände. Nästa, fråga honom vad han skulle göra utan bat, och hur han räknar med att spela utan den. Han kanske kan spela med en kompis slagträ tills han "tjänar" en annan bat. Låt barnet inse konsekvenserna av sitt dåliga beteende och att arbeta med dig för att komma med en lösning.
  • I den positiva disciplin metoden, "time out" anses vara en plats som gör att barnet känner sig skamsen och arg, men inte helt medveten om sitt dåliga beteende eller besluten att ändra det. I denna metod är att barnet inte skickas till "time out", men att en nedkylning plats, som är fylld med kuddar eller barnets favoritleksaker, tills han är redo att diskutera beteendet. Detta lär barn och viktig färdighet i livet: att lära sig att regera i sina känslor och att ta lite tid att reflektera istället för att agera irrationellt.
 4. 4
  Ha ett belöningssystem på plats för ditt barn. Ett belöningssystem bör också vara på plats, så det finns positiva konsekvenser för barnets positiva beteende. Glöm inte att förstärka bra beteende är lika viktigt som att disciplinera dåligt beteende. Visar barnet hur man ska agera på lämpligt sätt kommer att hjälpa barnet se vad han inte borde göra.
  • En belöning kan vara en enkel behandling för att göra något rätt. Om ditt barn vet att han kommer att kunna ha glass efter han avslutar sin hälsosam måltid, kommer han att vara mer benägna att samarbeta.
  • Du och barnet kan besluta om belöningar tillsammans, när det är lämpligt. Om barnet vill ha en ny leksak, och du kan prata om hur barnet ska vara snälla och respektfulla mot sina föräldrar för en hel månad för att få det.
  • Använd inte belöningar för att lura barnet till gott uppförande. Barnet ska förstå att beteendet är bra, och inte bara "vara snäll" för att få en leksak.
  • Beröm ditt barn så ofta du kan för gott uppförande. Ditt barn ska inte bara höra dig kommentera hans beteende om det är dåligt.
 5. 5
  Undvik föreläsningar, hot och aga. Inte bara är dessa metoder ineffektiva, men de kan göra ditt barn illa eller ignorera dig, och att vara mentalt och fysiskt sårad av dina ord och handlingar. Här är varför dessa metoder inte rekommenderas:
  • Barn tenderar att ställa ut föreläsningar om det finns någon mening bakom dem. Om du är föreläsa barnet om hur han inte skulle ha förlorat sin leksak samtidigt få honom en ny, kommer han att förstå att dina ord är inte viktigt.
  • Om du hotar ditt barn med saker som inte kommer att hända, som att säga att ditt barn aldrig kommer att få titta på TV igen om han inte städa sitt rum, då barnet kommer att se att du egentligen inte menar vad du säger.
  • Smisk kan göra barn mer aggressiva, och kan få dem att tro att det är OK att skada någon som du älskar.
 6. 6
  Ge dig själv en paus. Även om det är viktigt att vara en förebild och att hitta ett antal disciplin metoder som fungerar för ditt barn, kom ihåg att ingen är perfekt och att du inte kan vara en modell förälder hela tiden. Oavsett hur mycket man än försöker, kommer det fortfarande finnas tillfällen då du önskar att du hade agerat annorlunda, och det är okej.
  • Om du har gjort något du ångrar, ber om ursäkt till barnet och låt honom förstå var du kommer ifrån.
  • Om du har en tuff känslomässig vecka, luta dig mot din partner om du har en, och få honom eller henne att göra mer arbete på disciplin framsida tills du känner dig lite bättre.

Tips

 • För små barn, är en minut av "time-out" per års ålder en god standard. Längre än så och de känner sig övergivna, ensamma, och kan förlora förtroendet för dig.
 • Om du har andra barn, aldrig jämföra dem med sina bröder eller systrar. Det skulle kunna leda dem in i låg självkänsla eller få dem att känna att de har något värde.
 • För att uppmuntra äldre barn att ändra beteende, skriver problemet ner, diskutera det, och vägleda barnet att utveckla sin egen åtgärdsplan. Gör det mätbara, och inkluderar ett straff för misslyckande och en belöning för framgång.
 • Om du inte är överens med din disciplin, eller ignorera ditt barns dåliga beteende eftersom du tror att han är för ung för att veta något bättre, kommer du att ha en mycket svårare tid att försöka minska dåligt beteende senare.
 • Alla behöver flera chanser att lära sig och alla behöver en nystart, särskilt barn. Inte eskalera inte efter saker upprepas en vecka bortsett från ett litet barn - bara för dem som upprepas på samma dag. Små barn har inte samma sätt att komma ihåg saker som äldre barn och vuxna.
 • Håll dig till din definierad strategi, oavsett hur arg du är vid en given tidpunkt. När du är arg, kan det vara omöjligt att tänka klart, och det kan ta upp till en timme för dina hormoner för att återgå till det normala. Det är därför du ska bestämma dessa saker när du är lugn.
 • Oavsett hur intelligent ditt barn är, kom ihåg att du har att göra med ett barn. Börja inte psykoanalys, inte bjuda in ett barn i en vuxen-nivå översyn av problemet. Berätta för barnet regler och konsekvenser för att bryta dem, och tillämpa den konsekvent. Detta kommer att göra världen verkar vara en rättvis, trygg och förutsägbar plats.
 • Inte muta inte för gott uppförande. De mutor blir nödvändig. Ibland givande för gott uppförande i efterhand är inte en muta.

Varningar

 • Straffa inte barnet genom att orsaka honom allvarlig fysisk skada. Även ljus spanking rekommenderas inte heller, det finns en skillnad mellan det och direkt slå och verkligen orsakar ditt barn djup smärta.
 • Veta när man ska få disciplinära hjälp för ditt barn. Om ditt barn är ständigt respektlöst och kommer inte att lyssna på vad du säger, eller speciellt om han visar aggressivt eller våldsamt beteende ofta, se en professionell för att se vad du kan göra för att hantera detta beteende.