Wki

Hur man handskas med besvärliga barn

Om du inte vill att ditt barn ska bli som karaktären "Veruca Salt" från Kalle och chokladfabriken, måste förargelseväckande beteende behandlas omedelbart. För tjugo år sedan var aga och aga fortfarande modet men dagens föräldrar försöker en snäll försiktigare inställning till desarmera den förargelseväckande beteende av ett barn. Tyvärr börjar det verka som om varken metod framkallar långsiktiga kompatibla beteendeförändringar.

Med tanke på att människan har att uppfostra barn för ett par hundra år nu, är det beprövade metoder för att förvandla ditt barn från liten demon till socialiserade människa och denna artikel har några förslag för att hjälpa dig att hantera stökiga beteende, oavsett om det från din egna barn eller ej.

Steg

Hur man handskas med besvärliga barn. Anta hotelser strategi.
Hur man handskas med besvärliga barn. Anta hotelser strategi.
 1. 1
  Använd död stare. Annars känd som "Mother Glare" Döden Stare kan vara mycket effektiva om de genomförs korrekt. Generellt sett Death Stare bör användas i situationer där ditt barn är att kasta en passning över precis vad som helst. Från att kräva en ny leksak att få hysteriska om läggdags, bör Death Stare användas för att rippa barnet till verklighet:
  • Greppa den galna barn i axlarna och försiktigt tillbaka honom / henne mot väggen.
  • Ha ögonkontakt med barnet och försöka trolla de "galna ögon" utseende. Det bästa sättet att få galna ögon är att tänka på den sista personen att avbryta er i trafiken eller när datorn helt smält ner.
  • Behåll ögonkontakt med barnet - inte backa och aldrig titta bort. Om möjligt, inte ens blinka. Detta kommer att låta barnet veta att du menar allvar.
  • Håll ett uttryckslöst ansikte men behåll de galna ögon - detta kommer att vara mycket skrämmande för barnet.
  • Efter en stund av att hålla blicken, höjer ett ögonbryn långsamt. Detta kommer att stelna det faktum att du är slagit ut och att en ytterligare flytta medel... döden (inte riktigt men).
  • Behåll ögonkontakt så länge som möjligt. Säg inte ett ord och låt inte barnet att prata - det är en icke-verbal träning.
  • När du känner barnets axlar slappna av och han / hon tittar bort, släpper greppet om barnets axlar och sakta backa samtidigt göra ögonkontakt.
  • Fortsätt att stirra på barnet även efter den officiella Death Stare är klar.
 2. 2
  Anta hotelser strategi. Annars känd som "Clint Eastwood" stil tar barnen ner ett hack, bör hotelser inte försöka med en grön vuxen. Helst bör du redan vara väl etablerad som en relativt läskig person, men om du inte är, kan du ändå försöka tillämpa hotelser. Flera egenskaper går in i denna taktik, inklusive:
  • Gå långsamt. Om barnet går nötter, stressa inte över allt galet - det är vad han eller hon vill att du ska göra. Istället går Dirty Harry och gå långsamt mot barnet, tillämpa Death Stare ansiktsuttryck som du resa mot honom eller henne.
  • Tala slappt. Har skrika Dirty Harry? Heck nej. Han är skrämmande eftersom han talar sakta, som om han är galen, medan sandning tänderna. Välj dina ord noga och tala i en djup och auktoritativ röst.
  • Ring barnens bluff. Om barnet hotar att hälla färg över hela golvet ringa sin bluff. Chansen är färgen inte kommer att lämna burken, men om han eller hon inte utföra handlingen av trotset, gå genast in Death Stare och göra barnet städa upp röran.
  • Bryt inte karaktär. Du vill att barnen ska tro att du är en väldigt, väldigt dålig person som inte skyr några medel för att återställa lag och ordning. En avslappnad, rolig vuxen endast reserverad för väluppfostrade barn.
 3. 3
  Bli den läskiga militära Sargent. Inte att förväxla med hotelser, har Scary militära Sargent hotelser kvaliteter men har lite mer bett till sin bark. Överklagandet av Scary militära Sargent är att du blandar ihop barnen ut för att vara besvärliga. Liksom hotelser, vill du har samma egenskaper som en galen skurk vild människa, som inte skyr några medel för att få vad du vill (eller åtminstone det är vad du vill att barnen ska tänka). Kombinera några galna ögon med en ståndaktig hållning och du har den läskiga militära Sargent. När barnen börjar tappa greppet:
  • Bark blixtsnabb order på dem i en monoton, men ändå hög röst. Kom i drill sergeant läge genom att säga, "Har jag eller har jag inte berätta för dig att plocka upp dessa leksaker? Vad sa du? Jag kan inte höra dig!" Säg sedan samma kommando om och om igen i samma galna rösten tills barnet, desperata att få den att sluta, går att slutföra uppgiften.
  • Uppföljning initiala order med fler sysslor. En hektisk barn har mindre möjlighet att vara olydig. Hitta flera aktiviteter för barnet eller barnen för att slutföra och gå runt i rummet med en hotfull luft, skällande order och stirrar på varje barn.
  • Ge "Jag ser dig" militär hand signal. Ta de första två fingrar (pek-och långfingret) och peka dem på dina ögon. Sedan tar pekfingret och rikta den direkt på barnet. Detta innebär att du tittar barnet... som en hök.
  • Tilldela armhävningar för rygg prat. Ingen gillar att göra armhävningar, särskilt barn. Plus fysisk aktivitet kommer trötta ut dem, vilket förhoppningsvis kommer att göra barnet eller barnen mindre oregerliga.
  • Hotar att berätta skolans rektor eller polisen. Okej, kanske du inte kommer att ringa vem som helst, men hotet om att du kommer att ringa en auktoritet kommer att skicka de flesta barn i hysteri. Välj en auktoritet som du vet kommer att få barnet att forma upp.
 4. 4
  Ge barnet sidan ögat. Den berömda "Side Eye" är ett bra sätt att icke-verbalt kommunicera ogillande eller allmän störning. Skiljer sig från Döden Stare, är Side Eye när du blänga på någon samtidigt som du vrider på huvudet i motsatt riktning. Ofta Side Eye är en inbjudan att komma in i ett slagsmål, men i fallet med besvärliga barn, du vill kommunicera att de "inte ens borde gå dit." För att göra Side Eye extremt effektiv, är det viktigt att lägga en anständig bister uppsyn som kommunicerar, "Oh my, du kommer att få den..."
 5. 5
  Använd stopp, släpp och lämna. Oregerliga äldre barn (9 +) inte reservera sitt dåliga beteende för hemmet eller på Target. Att köra en bil full av barn som är bångstyrig bör åtgärdas eftersom motbjudande beteende kan skapa en farlig situation.
  • Dra över och genomföra den tysta döden Stare. Barn behöver veta att du menar allvar och dra över till sidan av vägen kommer säkert att få deras uppmärksamhet. Dra inte tillbaka ut på vägen tills du är säker på att de inte kommer att återuppta sitt irriterande beteende igen. Om de inte upprepa sedan.
  • Sluta, släpp och lämna. Bara använda denna taktik som en sista utväg för en äldre oregerliga barn, i ditt närområde och under dagtid. Stanna bilen och förelägga honom eller henne ur bilen. Kontrollera att du är inom en mil från hemmet, men att göra honom eller henne gå hem kommer inte bara chocka barn, det kommer att få honom eller henne att tänka på beteendet som drev dig till den här metoden. För att vara på den säkra sidan, spionera på barnet som han eller hon går hem så att du kan garantera en säker avkastning.
 6. 6
  Prova se om jag bryr tillvägagångssätt. Likgiltighet nedskärningar. Ett barn som inser att ingen mängd av tjat, gnäll, skrik och dra i håret kommer att få dig att reagera kommer snart att få barnet att ändra taktik och skära ut den oregerliga beteende. För att göra detta, bara vara säker på att barnet är tryggt med en snabb blick och sedan säga något i stil med "När du är klar att vara oförskämd / elak / dum, då ska vi återuppta vårt samtal". Därefter promenad eller vända ryggen till barnet. Plocka upp en tidning eller bok, slå på TV eller gå vidare med sysslor. Bara ger inte förargelseväckande beteende tiden på dagen. Några erfarenheter av likgiltig beteende kommer att föra barnet att inse att du inte kommer att ge efter för manipulativa beteende.
  • En variant på detta tema är att påpeka hur löjligt det manipulativa beteende förefaller dig. Detta fungerar på äldre barn - yngre kommer inte få meddelandet. Inte direkt förolämpa barnet eller tonåringen utseende men attackera beteende. Till exempel säger något i stil med: "beter sig som en härjande elefant kommer inte att vinna dig ett favörer häromkring Gå och titta på hur arg / tystlåten / diktatorisk du kommer över, du kan bli förvånad över hur det förstör ditt oftast vackra. utseende. " Gör sedan likgiltig hållning och säger inget mer.
 7. 7
  Lås barnet utanför. Ofta används av många trötta mammor, låsa ditt barn utomhus för att klara sig själv i sin främre eller bakgård kan lösa problemet för alla. Det enda sättet du kan vara säker på att denna metod kommer att vara effektiv är att säkerställa omkretsen kring ditt hem är tydlig och säker, är det dagtid och inte storma utanför. Lite regn kan lägga till drama så du kanske överväga att låsa in honom eller henne utanför om det duggregnar men bara om det inte fryser. Bara använda detta för äldre barn, använder denna metod på yngre barn kan vara potentiellt farligt.
  • Kontrollera att det är en sneak attack. Säg inte ungen du ska skicka honom eller henne utanför om de inte skärper sig. Vänta tills du kan inte ta det längre (och kusten är klar) och sedan utan att säga ett ord, fast grepp sin arm, leder dem till ytterdörren och stoppa dem utanför. Glöm inte att slå låset eftersom de kommer tillbaka i omedelbart.
  • Fundera på hur lång tid att låsa barnet utanför. Du kanske vill ge det tillräckligt med tid tills du inte längre höra skrik eller gråt. Sedan vänta en halvtimme och sedan låsa upp dörren - men inte tala om dem. Låt dem lista ut det.
 8. 8
  Var medveten om att du är en spegel av beteende. Detta är särskilt fallet om du är barnets förälder eller vårdnadshavare. Ditt barn ser på, imitera, lära av vad du gör. Och även om du inte menar det udda dålig vana eller en vuxen utbrott fly dig, är det allt som observeras och analyseras av barnet. Om du har frågor om ilska, oförmåga att hålla humöret eller du lider av ångest eller depression, är det viktigt att få lite hjälp från dem som utbildats i att hjälpa dig att övervinna dina egna problem. När du har fått förmågan att hantera din egen problembeteenden eller blues, då du kommer att vara i en mycket bättre plats att hantera ett barns oregerliga utbrott. Och oroa dig inte - du kan laga dina egna tidigare misstag i ögonen på ett barn genom att vara ärlig, uppriktig och aktivt engagerad i vänja dina egna dåliga vanor. Kom bara ihåg att föregå med gott exempel.

Tips

 • Om du konfronteras med besvärliga barn som inte är dina egna, undvik att erbjuda att vara barnvakt eller har dessa barn över till ditt hem för lek datum.
 • Minns några tekniker bör reserveras för dina egna barn och inte andra. Tekniker såsom Scary militära Sargent, Death Stare och Side Eye ska vara bra att använda överallt. Men om ingen av dessa tekniker fungerar på andra barn, samråda med barnets förälder eller undvika att barn över helt och hållet.
 • Titta några Clint Eastwood eller gamla västern filmer att förvärva goda hotelser tekniker. Också, hundtränare har några bra disciplin idéer så överväga att kolla in ett par avsnitt av "The Dog Whisperer" och tillämpa några av de tekniker som barn, särskilt den snabba "Sh!" Cesar Millan gör så bra.
 • När ett barn ber dig att förklara dig själv, ge honom eller henne en gammal skola svaret. "Eftersom jag är vuxen" är tillräcklig. Det finns inget behov av "motivering" i mitten av en oregerlig episod.

Varningar

 • Aldrig slå eller kraftfullt disciplinera ett barn. Detta är särskilt viktigt om barnet inte är din egen.
 • Se alltid till att miljön är säker när man hanterar besvärliga barn. Oavsett om du låser barnet utanför ditt hem eller göra honom eller henne gå hem från en dålig bil rida, vara närvarande och medveten om omgivningen för att garantera barnets säkerhet.