Wki

Hur får dina barn borta från TV


Verkar det som om har glömt vad trädgården ser ut eller parken tvärs över gatan? Är deras samtal prickade med jargong och gör de basera sin nästa veckas schema kring vad som är på? Och den stora frågan - är dina barn limmas på hela tiden? Om så, dags att ta kontroll och ge dem ett nytt liv som inte kretsar kring lådan.

Steg

Hur får dina barn borta från TV. Utarbeta en plan för TV minskning.
Hur får dina barn borta från TV. Utarbeta en plan för TV minskning.
 1. 1
  Berätta för barnen att det fritt fram för allt är slut. Förklara för dem att nivån av tittandet har nått en punkt utan återvändo och att andra aktiviteter i livet försummas. Sedan berätta för dem att tiden kommer att regleras från och med nu. Det kommer att gnälla, det kommer att argumentera och det kommer att finnas de typiska smarta rationaliseringar som är kända för. Håll dig till ditt beslut - tid att vara skurit!
 2. 2
  Utarbeta en plan för TV minskning. I samråd med, sitta ner tillsammans och plot TV tittandet. Få en kopia av veckans TV-tablån från din vanliga pappers- eller tidskrift. Be barnen som visar de gillar mest. Sedan berätta för dem att de kommer att vara de enda program som de kan titta på. Också överväga att låta en tidsgräns på 1 - 2 timmar per dag (eller mindre, speciellt på skolan nätter etc.) för visning och inget mer. Om det finns fler program än timmar tilldelade, kommer barnen att tvingas välja.
 3. 3
  Stäng av den. Endast tillåta TV att vara på när programmet håller ögonen. Låt inte det att köra som bakgrundsljud. Det kommer att distrahera barnen och dra dem tillbaka till det även om programmet inte är något som intresserade dem från början. Ett alternativ är att använda en adapter för att styra TV: ns strömförsörjning, bara att låta dem titta på vissa tider på dagen.
 4. 4
  Go cold turkey för hela familjen. Alla för en och en för alla. En drastisk åtgärd är att bli av med TV-apparater. Ja, det är drastisk, men om du har en familj som är mycket beroende av TV, kan det vara det enda sättet att kickstart denna plan. Ge TV: n till en familjemedlem eller vän att hålla i en vecka till en månad samtidigt som hela familjen går cold turkey och relearns vad de brukade göra innan TV uppfanns. Ett ord av varning - inte så att de, videospel och andra källor av elektronisk underhållning på plats. Istället, ta ut de gamla brädspel, spelkort och pussel att göra tillsammans som en familj.
 5. 5
  Ta TV ur sovrummen. Bara för att en TV är prisvärd och håller ur håret betyder inte att ha TV i sovrummen är acceptabelt. sovrum är för fred och lugn lek. TV inte ingjuta inte vila och frid, speciellt inte programmen, som medvetet syftar till att hålla barnen intresserade genom energigivande dem. Håll TV (eller TV) i allmänna utrymmen endast: någonstans som är lätt för dig att följa. Om du har en större familj, kan du behöva överväga ytterligare en TV för att undvika alltför många dela sammandrabbningar men i huvudsak, dela och kompromisser är två viktiga färdigheter att lära dina barn.
 6. 6
  Håll inte en TV / DVD / VCR i bilen. Det är fantastiskt hur många föräldrar förlita sig på en DVD eller video i sina fordon för att hålla barnen "tyst". Väg resor eller ärenden bil är en bra tid för barnen att rita, läsa böcker, leka med Barbies eller transformatorer, prata med föräldrar, lyssna på musik, eller bara titta på omgivningarna ut genom fönstret. Barnen behöver inte bli underhållen hela tiden. Dessutom måste ingen att slösa extra pengar.
 7. 7
  Ge alternativ. Barnen lär sig om sin värld varje dag. Se till att de flesta av deras lärande kommer från egna erfarenheter och inte från att höra om saker via mediet TV. För att underlätta deras egen utforskning och att piggna deras nyfikenhet, ger en rad alternativa aktiviteter. Håll en aktivitet skåp fylld med aktiviteter såsom:
  • Science Kit projekt (vulkanutbrott, magneter, 3D-modeller, elektronik byggsatser, väderleksprognoser kit, naturliga böcker upptäckt och kit etc.)
  • Hantverk, konst och ritmaterial.
  • Brädspel, spelkort, kulor, miniatyrer (för äldre barn), lego, byggsatser, etc.
  • Ett bra bibliotek av barnens böcker som syftar till deras ålder, över en mängd olika ämnen.
 8. 8
  Uppmuntra utomhus-och idrottsaktiviteter. Håll ett bra utbud av bollar, slagträn, racketar, fjäderbollar,, frisbees, cyklar och andra utomhusaktiviteter objekt händig. Gå till parkerna, den, eller fotboll fältet och vara aktiva tillsammans. Uppmuntra äldre barn att gå av sig själva och idrotta med vänner. Anmäl dig barn i alla åldrar i idrott klasser, antingen lag eller individuellt, beroende på barnens intresseanmälan.
 9. 9
  Gå på utflykter tillsammans. Besök, parker, science centers, akvarier, och parker amuesment, nöjesparker, minigolf, bio, stranden - var som helst som får dem bort från TV. Res på tåget till slutet av raden bara för att se om det går och komma tillbaka igen. Hjälpa till med projekt. Göra en mängd olika saker som uppmuntrar barnen att utforska sin värld och se, röra, smaka, lukta och höra det för sig själva, känner att inget TV-program någonsin verkligen kan stimulera eller replikera.
 10. 10
  Belöna anslutning till TV minskning planen. När TV minskningen planen har blivit rutin och barnen tittar mindre på TV (endast sina tilldelade program), stärka deras ändrade inriktning med belöningar. Belöningen kan vara aktivitetsbaserad, som att gå till en nöjespark eller teater eller de kan vara material, såsom ny, böcker eller.
 11. 11
  Föregå med gott exempel. Det borde vara självklart att din beteende frågor. Vad du visar kommer till barnen vad som är okej att göra. Titta mindre på TV själv, ta bort TV från ditt sovrum, delta i barnens aktiviteter, och vara aktiv i idrott, fitness, och. Du kommer inte bara att sätta dina barn ett bra exempel, men du kommer att göra dig själv en tjänst, alltför. Bara se hur mycket mer tid framträder i dag när du begränsa tv-tittandet!

Tips

 • En bra regel-of-tumme för TV-tittande är:
  • Ingen TV för barn under 2 års ålder. TV: n kan aldrig vara ett substitut för att lära sig om världen omkring dem.
  • En till två timmar och inte mer per dag för barn över två. Även lämplig för vuxna.
 • Koppla bort kabeln. De flesta kabel-leverantörer har flera tv-stationer inriktad mot barn, och många har TV-stationer som visar karikatyrerna hela dagen. Utan "barns TV-stationer," dina barn kan faktiskt ser fram emot att komma upp på lördag morgon för att titta på tecknad film.
 • Sälj din TV. Vill du gå över toppen? Vill barnen som älskar att läsa? Vill barnen som betalar uppmärksamhet i skolan? Vill att främja kreativa och själv-underhållning? Vill spendera mer tid att kommunicera, leka, osv? Vill du vara den person som ger värden istället för alla främlingar med sina konstiga idéer från tv-land? Vill du ställa dina barn upp för en mycket hälsosammare livsstil? Du kan alltid titta på en film på din datorskärm, en film du valt.
 • Byt inte ut TV: n med datorn eller tv-spel. Om du tillåter detta, kan du väl vara att ställa barnen upp för en alternativ beroende. Försök att låta allt med måtta och med tydliga gränser.
 • Köp eller hyr de TV-program som du vill titta på och titta på dem när barnen somnar. Många nätverksprogram finns också på efterfrågan på Internet inom en vecka vädring på tv. Genom att göra detta kan du titta på TV på ditt eget schema utan att exponera dina barn till dina shower.
 • Det är en bra idé att övervaka vad dina barn tittar på. Om du inte gör det, vet du inte vad de ser och det kan visa sig på mycket negativt sätt om de bevittnar våld, sexuellt innehåll, eller bara alltför många annonser. Kom ihåg att tv-tittandet vara kvalitet, oavsett vad. Ännu viktigare, att övervaka vad de ser håller dig engagerad i ditt barns liv.
 • Gör det till en regel att det inte finns någon TV-tittande innan görs. Varva ner efter skolan ska vara avkopplande, inte få hyperaktiv framför TV.
 • Det kan vara en bra idé att få barnen ur TV under sommaren först. TV är oftast repriser och ganska dyster. Och det är mycket lättare att komma ur dörrarna under sommaren! När rutinen är på plats för sommaren, successivt ersätta inomhus TV eftersom månaderna blir mörkare med inomhusaktiviteter, som spel och läsning. Fortsätt gå på museer, skridskobanor och idrottshallar platser som du gjorde under sommaren.
 • Placera din TV i garderoben. Ta bort TV: n från mitten av ditt vardagsrum kommunicerar att det inte längre är i centrum av ditt liv.
 • Diskutera din TV minskning med ditt barns kompis föräldrar. Om de vet vad du vill ha för dina barn att du kan hjälpa till att stoppa TV-tittande hemifrån.
 • Minskad exponering för reklam kommer att ha många fördelar för dina barn: sänkt lust och impulser att äta skräpmat eller godis, minskad lust / impulser att köpa de senaste leksaker och andra modenycker.
 • Inte låta barnen titta på tv kan du spara pengar. Barn är mycket känsliga för påverkan från tv-reklam. Utan reklam, kan ni barn inte vara så märkesmedvetna, och de kommer inte att begära saker i tv-reklam som de inte ser.
 • Diskutera TV med dina barn och se vad de tycker. Berätta för dem vad du vill. Om de blir helt beroende, inskränka någon tv-tid. Period.