Wki

Hur får din tvååring att sluta gråta och somna ensam


Många föräldrar till småbarn kommer snabbt att inse att det finns en anledning till varför det heter "den fruktansvärda tvåor". Förutom de vanliga två år gamla utmaningar, en del föräldrar har en svår tid att få sina två år gamla för att gå att sova ensam på natten. Vid två års ålder, har småbarn vant sig vid sin vanliga sänggåendet ritual, och varje ändring av denna rutin är sannolikt att mötas med motstånd. Det finns dock några enkla steg som föräldrar kan följa för att få sin tvååring att sluta gråta och slåss, och somna ensam varje kväll.

Steg

Hur får din tvååring att sluta gråta och somna ensam. Undvik "cry-it-out" tekniken.
Hur får din tvååring att sluta gråta och somna ensam. Undvik "cry-it-out" tekniken.
 1. 1
  Undvik "cry-it-out" tekniken. Avstå från att låta ditt barn att gråta ut. När dina två år gamla rop till den punkt där han är otröstlig, blir det allt svårare för honom att sluta gråta. Barn i denna ålder förstår inte hur man kan reglera sina känslor, och om de lämnas ensamma att gråta på natten i stället för att trösta, kan det leda till känslor av övergivenhet. För barn som är uppsluppen, kan detta också vara ett resultat av att producera mindre serotonin än vad som produceras av lugnare, mindre intensiva barn. Visst, kan ditt barn slutar så småningom att gråta och somna, men det är sannolikt att formen ren utmattning, och inte för att han har lärt sig att anpassa sig till en sänggåendet rutin.
 2. 2
  Se till att ditt barn engagerar sig i massor av fysisk aktivitet under dagen. Två åringar är en bunt av energi. Om de inte ges möjlighet att använda den energin under dagen, är det troligt att den energi som fortfarande kommer att vara där när det är dags för sängen. Överskottsenergi och en tidig läggdags helt enkelt inte ihop. Dessutom hjälper regelbunden fysisk aktivitet för att öka serotoninnivåerna i kroppen.
  • Ta honom utanför för att spela i den friska luften, om vädret tillåter. Om han inte har en bakgård för att spela in, ta honom till en lokal park eller skolgården. Även en enkel promenad runt kvarteret kan hjälpa honom att använda sin energi.
  • Uppmuntra ditt barn att leka med leksaker aktivt. Även den enklaste aktiviteten använder energi, så ge upp massor av händer på aktiviteter som är åldersanpassade. Målarböcker, modellera deg, byggstenar och fingerfärg är alla kreativa aktiviteter som två-åringar i allmänhet tycker.
 3. 3
  Var noga med att inte ge för mycket fysisk aktivitet, vilket kan overstimulate ditt barn. Energi-dränerande aktiviteter hela dagen kan öka mängden kortisol, ett stresshormon i kroppen. När kortisol nivåerna är förhöjda, kan det störa sänggåendet och hämmar sömnen. I allmänhet är det bäst att inte innehålla mer än en stor energikrävande aktivitet i en dag. Till exempel, om du ska shoppa i 3 timmar vid en upptagen köpcentret, det är nog bäst att skjuta upp en resa till djurparken eller en lek datum med ett annat barn till en annan dag.
 4. 4
  Avstå från att låta ditt barn att sitta och titta på TV för länge. Tv-tittandet rekommenderas inte för barn under tre års ålder. Det är till stor del eftersom det kan störa hur deras hjärnor bearbeta information, och kan möjligen leda till utveckling av ADD / ADHD. Även om denna teori inte har bevisats, är det allt populärare bland vårdpersonal, inklusive barnläkare och barnpsykologer. Vad är bevisad, dock är att många små barn som ser tv-upplevelse ett uppsving i stresshormoner, vilket kan dröja hela dagen och störa sömnen vid sänggåendet.
 5. 5
  Ta ditt barns aktivitetsnivå ner ett hack under sen eftermiddag och tidig kvällstid. Lugna ditt barn ner ungefär en timme eller så innan middagen tid. Gör övergången från vilda outnyttjad, spela lugnande aktiviteter som att läsa en bok, sjunga sånger eller delta i fantasifull lek med leksaker.
  • Om tv eller stereo är på hela dagen, stänga av den precis innan middagen och slå inte på den igen förrän ditt barn har gått till sängs. Eliminera distraktioner som detta kan hjälpa ditt barn att lugna ner.
  • Ge ditt barn ett varmt bad efter middagen för att lugna både hans sinne och hans kropp. Prova att lägga till några lavendel tvål eller använd en lavendel-infunderas schampo, som har lugnande egenskaper.
 6. 6
  Försök att hålla sig till samma rutin innan sängen varje natt. Detta kommer att hjälpa din tvååring snabbt lära sig vad som förväntas av honom vid sänggåendet. Efter bara en vecka för att göra samma aktiviteter innan sängen, kommer de flesta barn att anpassa sig till sin nya rutin och kommit att förvänta sig det varje kväll. Besluta om en läggdags och se till att du startar din nattliga rutin vid samma tid varje kväll.
 7. 7
  Gör vad som fungerar för dig, ditt barn och ditt schema. Om du bara har ett barn, har du förmodligen en enklare tid införliva saker i en sänggåendet rutin att om du har flera barn. Till exempel, med bara ett barn, är en promenad runt kvarteret i vagnen förmodligen en enkel nog uppgift. Men om du har andra barn som har egna nattliga rutiner, för att inte tala läxor och fritidsaktiviteter, kan en nattlig barnvagn promenad vara uteslutet.
 8. 8
  Håll godnattrutiner enkelt. Två åringar kan bara förstå så mycket. Om deras godnattrutiner innehåller flera åtgärder som de kan bli överväldigad, vilket kan slå tillbaka vid sänggåendet. Ett bad, ett litet glas varm mjölk följt av tandborstning och en godnattsaga är en enkel sänggåendet rutin som lätt kan följas varje natt.
 9. 9
  Håll dig inom ditt barns syn när han anpassar sig till sin nya godnattrutiner. Detta kan hjälpa din tvååring känner sig trygga när de övergår till att somna på egen hand.
  • Bo i hans rum och utföra några enkla, tysta uppgifter medan han ligger i sin spjälsäng eller säng. Vika tvätt, balansera ett checkhäfte, gå igenom mail eller bara läsa en bok.
  • Förklara för ditt barn att du är kvar i rummet med honom tills han somnar, men att det är läggdags och inte tid att spela eller prata. Låt honom veta att du är där för att hålla honom sällskap medan han försöker att somna.
  • Gör detta varje natt. Så småningom kommer ditt barns trygghet förbättras, och han kommer sannolikt att kräva mindre tid att somna på natten.
 10. 10
  Låt ditt barn ta beslut varje natt som en del av hans sänggåendet rutin. Begränsa sina möjligheter att hålla sina val enkelt.
  • Låt honom bestämma vilken historia han vill läsa vid sänggåendet. Att låta honom välja en bok av två eller tre alternativ kommer att få honom att känna som om han är i en viss kontroll. Bad honom att välja en bok från en hylla på 20 böcker, men kan vara överväldigande.
  • Lägg ut två uppsättningar pyjamas på sängen och låta ditt barn att välja vilket par han vill bära varje natt.
  • Under bad tid, fråga honom vilka låtar han skulle vilja sjunga.
 11. 11
  Ge ditt barn andra, begränsade alternativ för att gå till sängs, såsom "vill du gå till sängs nu eller i 10 minuter?". Han kommer sannolikt att välja 10 minuter, men ge honom möjlighet får honom att känna mer kontroll över sin läggdags, vilket kan dra ner på nattliga maktkamper. Avstå från att delta i maktkamper med ditt barn. När du ställer in en regel, är det viktigt att du håller dig med denna regel och följa upp.
 12. 12
  Undvik att ge efter för ditt barns rop och vädjar att senarelägga sänggåendet. Om du ger efter bara en gång, är du kommunicerar indirekt till ditt barn att regler kan brytas. En två år gammal inte kan begripa särskilda ersättningar som ett äldre barn kan, så han kommer bara att lära sig att han kan gråta och pruta för att få vad han vill varje natt.
 13. 13
  Behåll lugnet hela tiden. Det kan vara frustrerande befattning med gråtande småbarn som vägrar att gå att sova på natten. Det är viktigt att du behåller kontrollen och aldrig tappa humöret. Skrik inte eller höja rösten, men inte kommunicera dina regler i ett fast men ändå mild ton.
 14. 14
  Ignorera vredesutbrott och gråt passar. Erkänna dem, på något sätt, visar ditt barn att du hans ansträngningar att få din uppmärksamhet fungerar. Även negativ uppmärksamhet är uppmärksamhet, så det är bäst att undvika att erkänna vredesutbrott helt.

Tips

 • Utveckla en effektiv godnattrutiner för barn kan vara en skrämmande uppgift. Två åringar sätts i sitt sätt och i allmänhet inte tar väl till förändringar. Kom ihåg att det tar tid för honom att anpassa sig till sin nya godnattrutiner. Ha tålamod och förstå att dessa saker tar tid, men ditt barn kommer så småningom lära sig att acceptera ändringarna och kommer att somna på egen hand utan att gråta.
 • Småbarn är ökända för att delta i maktkamper med sina föräldrar. Föräldrar måste välja sina strider, och läggdags kanske inte den bästa tiden att försöka fastställa lagen. Erbjuder ditt barn enkla val vid sänggåendet kan hjälpa honom att känna sig delaktiga och lindra läggdags frustrationer.
 • Den Cry-det-Out teknik var en gång vanligt bland nya föräldrar tack vare en populär bok skriven av en barnläkare som hyllade det denna typ av sömn utbildning. Även vissa läkare fortfarande förespråkar denna typ av sömn träning, många barnläkare och vårdpersonal är överens om att låta ett barn att gråta-det-ut kan få negativa konsekvenser.