Wki

Hur får ditt barn att sluta spela videospel

Videospel tar upp mycket tid som barnen kan använda betydligt mer produktivt, och brist på motion som är resultatet av alltför många tv-spel är inte hälsosamt. Ta dig tid att styra dina barn borta från dem med mer stimulerande och intressanta aktiviteter.

Steg

Hur får ditt barn att sluta spela videospel. Bestäm hur mycket tid du tror är acceptabelt för ditt barn att spela videospel.
Hur får ditt barn att sluta spela videospel. Bestäm hur mycket tid du tror är acceptabelt för ditt barn att spela videospel.
 1. 1
  Bestäm hur mycket tid du tror är acceptabelt för ditt barn att spela videospel. Bestäm en tidpunkt för varje dag eller vecka. Vissa föräldrar begränsar videospel till en timme per dag, medan andra helt förbjuda videospel under skolans veckan och bara tillåta ett par timmar på helgerna. Många vårdpersonal och specialister utveckling rekommenderar att den tid barnen tillbringar framför en tv eller datorskärm inte vara mer än 2 timmar per dag. Ta hänsyn till detta vid fastställandet av vilken tid gränser du vill ställa in och fatta beslut om en acceptabel mängd av videospel speltid som fungerar för dig.
 2. 2
  Utvärdera hur mycket tid ditt barn spelar tv-spel varje dag och se hur det sammanfaller med bestämd tidsgräns. Detta kommer att hjälpa dig att bättre utveckla en lämplig åtgärd för att begränsa tiden videospel. Om din gräns är en timme per dag och ditt barn får spendera 4 timmar efter skolan spela videospel, hjälpa honom att bryta vanan kan vara mer utmanande.
 3. 3
  Försök att hitta alternativa aktiviteter som förgyller ditt barns personlighet och hans intressen. Han är mer benägna att svara på din uppmuntran att delta i andra aktiviteter om du ger honom förslag på aktiviteter som han redan har ett intresse i.
 4. 4
  Ge ditt barn en 30-60 minuters paus på fritiden när han kommer hem från skolan. Detta kommer att tillåta honom att varva ner och frigöra energi som kan ha instängd under skoldagen. Denna tid bör användas som fri lek, inte videospel tid.
 5. 5
  Se till att ditt barn fullföljer alla sina läxor och sysslor efter hans fri speltid är upp. Först efter alla hans andra ansvarsområden har uppfyllts bör han tillåtas att börja sin tid videospel.
 6. 6
  Ställ in systemet videospel upp i en familj rum, eller någonstans att du kommer att kunna övervaka ditt barn medan han spelar. Detta gör det lättare för dig att tillämpa reglerna och för ditt barn att följa dem. Placera en spelkonsol i ett barns sovrum ger honom för mycket frihet att spela när utan tillsyn. Dessutom kan det orsaka för mycket frestelse, särskilt för ett yngre barn som har svårt att följa regler.
 7. 7
  Försök att få ditt barn att engagera sig i aktiviteter med dig.
  • Se om du kan väcka hans intresse för att hjälpa dig att göra middag.
  • Gå en promenad eller cykeltur tillsammans.
  • Spela ett brädspel eller en startar en snabb omgång kort.
  • Arbetet med ett pussel eller göra korsord tillsammans.
 8. 8
  Uppmuntra ditt barn att engagera sig i friluftsliv med andra barn i grannskapet. Cykling, fritidsverksamhet, simning och bara spela barndomen spel utanför kan hjälpa till att distrahera ditt barn från hans videospel vana.
 9. 9
  Bekanta dig med varningssignaler om videospel missbruk hos barn. Vissa barn utvecklar en verklig böjelse för att spela videospel. De kan bli tillbaka från familj och vänner och börja leva mer i den virtuella världen än i den verkliga. Det är viktigt för föräldrar att förstå vad de tecken och symtom är, så att de kan känna igen dem om de utvecklas i sitt barn.
  • Titta efter tecken på att ditt barn smyga in extra speltid efter tidsfristen eller att han ljuger för dig om att spela när han inte är tänkt att.
 10. 10
  Följ ditt barn när han deltar i andra aktiviteter. Om han verkar vara ointresserad även efter upprepad exponering, kan det bero på att han tänker om hans videospel världen. Normalt kommer barnen att bli distraherad väldigt lätt, och kommer snabbt att glömma sin tidigare verksamhet när de blir engagerade i en ny.
  • Ett vanligt missbruk symptom är för ett barn att förlora intresset för en aktivitet som han en gång haft.
  • Utvärdera ditt barns beteende efter att han har nått sin video limit matchtid. Titta att se om han blir irriterad, lynnig eller orolig.
 11. 11
  Kontakta ditt barns läkare om du märker några besvärande symtom eller om du misstänker att han kan ha ett missbruk videospel.
 12. 12
  Ge lämpliga konsekvenser om ditt barn vägrar att sluta spela vid den angivna sluttiden. Koppla bort kontrollenheten videospel från spelkonsolen och ta dem ut ur rummet.
  • Låt ditt barn vet att han kommer att förlora spel privilegier för en viss tid om när detta sker.
  • Ge inte styrenheten tillbaka innan den angivna tiden. Överväga att placera ett långsiktigt förbud mot videospel om ditt barn fortsätter att bortse från den tid du ställt in för honom.
 13. 13
  Hjälp ditt barn att räkna ut hur man sparar de framsteg han har gjort i sitt tv-spel om han klagar över att han är mitt i ett spel när hans tid är ute. Många yngre barn vet inte hur man navigerar spelet funktioner och kan behöva hjälp med att lära sig att spara framsteg. Om de sparar sitt spel och inte känner för att alla deras ansträngningar har slösats bort, de är mindre benägna att ge dig en hård tid om att avsluta sin spelsession.

Tips

 • Förstår att det kan ta lite tid för ditt barn att anpassa sig till sin nya gaming schema. Barn som är vana att spela tv-spel under en längre tid kan ha en svår tid att begränsa sin speltid. Håll dig till de regler som du anger och fortsätter att erbjuda uppmuntran för att hjälpa ditt barn göra övergången.
 • Om ditt barn är verkligen ett spel älskare, försöker introducera honom till pedagogiska spel. Om han kommer att spela ändå, kunde han lika gärna lära!
 • Var försiktig med vilka spel du utsätter ditt barn. Ett exempel våld är ett dåligt inflytande.

Varningar

 • Se alltid till att ditt barn vill göra verksamheten som tvingar dem kommer att driva bort dem från dig och de kan harmas dig i många år framöver.
 • Alltid ge en anledning till en straff. En orsak kan ge en unge stängning och så göra dem acceptera straffet. (Detta kommer också att hjälpa till med varningen ovan)
 • Se till att vara rättvis. Säg aldrig "eftersom jag sa så" eftersom detta kan orsaka allvarliga argument, speciellt med äldre barn.