Wki

Hur man gör pop flaska biodiesel

Användningen av vegetabiliska oljor för motorbränslen kan verka obetydligt i dag men sådana oljor kan bli, under tiden, lika viktig som petroleum. ~ Rudolf Diesel


År 1898 var Rudolf Diesel beviljade USA-patent för sin uppfinning av dieselmotorn men visste du att hans ursprungliga avsikt var att hans motor att köra off vegetabilisk olja? Han marknadsförs även hans uppfinning till de europeiska jordbrukarna som ett sätt för dem att odla sitt eget bränsle. Processen att göra biodiesel är ganska lätt så lätt att du kan göra biodiesel bränsle med billiga material som du kan köpa i affären. Här är hur.

Steg

Hur man gör pop flaska biodiesel. Erhålla de nödvändiga beståndsdelar som anges nedan.
Hur man gör pop flaska biodiesel. Erhålla de nödvändiga beståndsdelar som anges nedan.
 1. 1
  Erhålla de nödvändiga beståndsdelar som anges nedan.
 2. 2
  Arbete utomhus i ett öppet utrymme. Det måste finnas tillräcklig ventilation. Vidta lämpliga försiktighetsåtgärder, såsom handskar och skyddsglasögon. Och använda samma försiktighetsåtgärder som anges på etiketterna av ingredienserna, förutom sunt förnuft.
 3. 3
  Tillsätt en kopp eller 250ml metanol till en förväg uppmätt glasbehållare med en icke-aluminiumlock. Lägg en och en halv tsk.
 4. 4
  Använd en lufttät icke-aluminiumlock och snurra eller rör tills lut är helt upplöst.
 5. 5
  Häll fyra koppar nya vegetabilisk olja. Hetta upp oljan till ca 60 º C eller 140 º F.
 6. 6
  Använd tratten för att hälla den uppvärmda oljan i en 2 liters plastflaska. Tillsätt metanol / lut blandningen.
 7. 7
  Tätt stänga locket och skaka kraftigt i ca 20 sekunder.
 8. 8
  Titta bildandet. Genom en process som kallas transesterifiering, kommer du att se en mörk lager glycerin bildar under den ljusare skikt av biodiesel bränsle, eftersom de trans-fettsyrorna i oljan är fråntagen en molekyl av glycerin, som ersätts med tre molekyler av alkohol.
 9. 9
  Vänta. Under de närmaste dagarna, kommer du att se din biodiesel bli tydligare. Detta sker som all glycerin kvittar.
 10. 10
  Användning i dieselmotorer. Denna biodiesel bränsle fungerar i nästan alla moderna dieselmotorer. Fråga din mekaniker om du har några gummislangar eller packningar, och har mekanikern ersätta dem med syntet. Biodiesel löser naturgummi och som kommer att hamna igensättning dina filter. Det har kraftigt minskat koldioxidutsläppen.

Tips

 • Biodiesel kan göras lika enkelt från spillolja som oljan först upphettas tillräckligt länge för att driva ut löst vatten. Mest restaurang spillolja inte innehåller vatten. Underlåtenhet att driva ut vattnet kommer att resultera i en värdelös geléartad röra.
 • Med över 30 miljoner liter spillolja som genereras av snabbmatsrestauranger i Europa ensam, är det bara meningen att vi sätter detta till god användning. Det finns ett antal personer runt om i världen som gör just detta och köra sina motorer av idel biodiesel bränsle. Se Hur man förbereder använd matolja för biodiesel

Varningar

 • Sniffar inte eller andas in ångorna.
 • Om du har en garanti på din bil, kontrollera att se till att använda biodiesel inte kommer att ogiltigförklara den.
 • Lut (natriumhydroxid) är en stark bas (alkaliskt) och orsakar allvarliga brännskador på huden i en mycket kort tid och kan orsaka blindhet i sekunder om de stänker i ögonen. Kemi-stil skyddsglasögon bör användas vid användning Lye.
 • Om huden utsätts för lut, kommer det att börja först att klia, då en brännande känsla kommer in i. Om exponerad, spola med kallt vatten i flera minuter.
 • Natriumhydroxid kan orsaka blindhet i sekunder. Den hydrolyserar proteiner snabbt, vilket leder till svåra ögonskador. Grå starr, kan glaukom, vidhäftning av ögonlocket till hornhinnan, blindhet och förlust av ögat inträffar efter exponering av ögonen.
 • Skölj det exponerade eller irriterade ögon med vanligt vatten eller saltlösning i minst 30 minuter. Avlägsna kontaktlinser om lätt borttagbara utan ytterligare trauma för ögat, annars natriumhydroxid fastnat under linsen kommer att fortsätta att skada ögat. Om smärta eller skada är uppenbar, fortsätt bevattning samtidigt överföra offret till sjukhuset.
 • För mer information om säkerhet och hantering Lye, se http://www.atsdr.cdc.gov/Mhmi/mmg178.html
 • Lut (natriumhydroxid) reagerar starkt / kraftigt med aluminium, genererar värme (exoterm) och brandfarlig vätgas. I en sluten behållare, kan det generera tillräckligt tryck till bristning / explosion av behållaren. (Se ANL anmärkning)

Saker du behöver

 • Metanol - detta används i en gemensam produkt för att avlägsna vatten från dina bränsleledningar, 1 cup/250ml
 • Natriumhydroxid, allmänt känd som lut, en och en halv tsk
 • Vegetabilisk olja, vilken typ, 4 koppar
 • Glasbehållare
 • Skyddshandskar och glasögon
 • Kastrull
 • Termometer
 • Tratt
 • 2 liters plastflaska