Wki

Hur man flyttar en bäddsoffa i trappor

Om du någonsin har haft en bäddsoffa du vet hur skrämmande en uppgift det är att flytta det, speciellt i trappor. Som ägare och operatör av ett skräp flyttservice, Haul-a-Way ( http://www.haul-a-way.com ), möter vi den här typen av problem på ett rutinmässigt sätt. De flesta av våra kunder är förvånad över hur enkelt och lätt det är att flytta en bäddsoffa upp, och i mitt arbete främst, nedför trappor. Den här artikeln förklarar hur vi flyttar bäddsoffa nedför trappor, men det kan tillämpas på flytta det uppför trapporna.

Steg

Hur man flyttar en bäddsoffa i trappor. Ta madrass och kuddar.
Hur man flyttar en bäddsoffa i trappor. Ta madrass och kuddar.
 1. 1
  Klara en bana. Kontrollera att den väg du kommer att använda för att flytta bäddsoffa är eller kommer att vara på körvägen. Också ta del av låga tak eller extremt trånga passager. Använd ett måttband, om sådana finns, för att mäta bredden och höjden av dessa hinder och jämför dem mot måtten på soffan.
 2. 2
  Ha en handlingsplan. Se till att du och din rörliga partner är tydlig med vad du kommer att göra så att du kan synkronisera dina handlingar att göra flytten mer effektiva och mindre benägna att skada någon. Diskutera och repetera rörelsen för de områden som kan orsaka ett potentiellt problem i att flytta soffan.
 3. 3
  Ta madrass och kuddar. För att lätta på lasten, ta bort madrassen. Detta kan vanligtvis göras genom att fullt utvidga bäddsoffa till sin säng läge. På undersidan kommer du att märka tyg band som är anslutna till madrassen och sedan knöt runt ramen. Untie vart och ett av banden och flytta madrassen till ett område ur vägen. När detta är klart, vik ramen tillbaka i soffan. Ersätter inte någon av de dynor och kuddar.
 4. 4
  Bind av ramen. Du kommer att vilja knyta av metallramen för att förhindra den från att utspelas när du flyttar bäddsoffa. För att göra detta behöver du ett rep ca 4 meter i längd. På framsidan av soffan, där man skulle sitta och runt centrum binda madrassen till framsidan av bäddsoffa. Om detta inte är tillgängligt kan du knyta madrassen till baksidan eller armarna på soffan.
 5. 5
  Lay bäddsoffa på rygg. Nu kommer du vill lägga papp på marken och låg på baksidan av bäddsoffa i kartong. På denna punkt kan du välja att använda repet för att säkra bäddsoffa för bit kartong. Om du har möbler dockor kan du ställa soffan på dem efter att du har säkrat soffan på kartong.
 6. 6
  Ta fötterna. Om möjligt avlägsna fötterna på soffan för att underlätta dess passage genom dörrar. Om detta inte är möjligt, hoppa till nästa steg.
 7. 7
  Flytta soffa genom dörren. Skjut soffan på rygg på kartongen (och möbler dockor) till den första dörren. Om fötterna tas bort bör det snävt passera rakt igenom. Om inte, kan du behöva vinkla det så att varje uppsättning fötter passera.
 8. 8
  Flytta soffa ner för trappan. Ta bort möbler dockor, om du har dem. Skjut soffan framåt medan du håller ned trycket på sidan längst bort från trappan. Soffan börjar luta nedåt när det förflyttas framåt. Sakta låta soffan för att lägga på trappan. Flytta soffa tills den är helt i trappan. Personen längst ner för trapporna kommer att behöva se till att kartongen inte fastnar på trappan och rikta den person högst på trappan när man ska skjuta. Kartongen minskar friktionen mellan soffan och trappan, vilket gör trappan lätt hinder att ta itu med. Om trappor hörnet eller ändrar riktning, som i en trappa, måste du stå soffan upp på en av sina ändar (armarna). Sedan gå det, det vill säga flytta det som om det gick genom att skjuta den ena sidan och sedan den andra, till nästa trappa så att kartongen står inför den sida av trappan. Långsammare låg soffan ner på trappan. En person kommer att behöva för att styra soffan ner och samtidigt säkerställa att det inte glider medan den andra personen kommer att behöva använda sina händer över huvudet för att underlätta soffan tillbaka ner på trappan sluttningen. Upprepa detta steg tills soffan är helt ner för trappan.
 9. 9
  Fortsätt att skjuta soffan. Skjut soffan, eller ersätta möbler dockor och rulla till önskad plats.

Tips

 • Det är väldigt bra att ha ett par möbler dockor, om möjligt. De i allmänhet endast kostar 15€ 0,00 och är mycket användbara för andra projekt.
 • Du kan använda remmar med vinschning förmåga att remmen soffan till kartong. Detta säkerställer att inget glider löst.

Varningar

 • Du behöver minst två personer för att utföra denna typ av drag. Annars riskerar du skada dig själv.
 • Tillbaka hängslen rekommenderas också för att förhindra allvarlig ryggskada.

Saker du behöver

 • Ett rep ca 5 meter i längd. Emellertid kan ytterligare rep behövas beroende på bäddsoffa typ.
 • En bit kartong något större (4 inches på varje sida) som baksidan av bäddsoffa. Det behöver inte vara något speciellt men det behöver inte vara av samma typ som används i lådor. dvs en låda som en tv kan komma i.