Wki

Hur man planerar en flytt

Bara om hur du skär det, är ett drag en stor, omvälvande förändring som kommer att ta mycket tid och hårt arbete att utföra smidigt. Noggrann planering kan göra saker och ting gå mycket smidigare.

Steg

Hur man planerar en flytt. Bestäm hur mycket tid du har innan flytten.
Hur man planerar en flytt. Bestäm hur mycket tid du har innan flytten.
 1. 1
  Bestäm hur mycket tid du har innan flytten.
  • Även om du har väldigt lite tid, tillbringade ett par minuter att planera och organisera grunderna kan hjälpa dig göra det bästa av den tid du har.
  • Om du har mer tid, kan du planera mer noggrant och kanske spara pengar och tid på vägen.
 2. 2
  Tänk på avståndet du ska flytta. Flytta över staden kan vara något du kan göra själv, med hjälp av en hyrd lastbil för de största posterna. Flytta längre sträckor eller flytta till ett nytt land kan kräva att du skickar objekt med en mover. Sannerligen, ju längre avstånd, desto bättre du har seriösa proffs ta hand om allt, inklusive din.
  • För utländska drag, kom ihåg att det kommer att finnas frågor som tull-och bio-säkerhetsprövning, lämpliga metoder sjöfart, och frågor lagring vid ankomsten.
 3. 3
  Bedöm din budget. Ska du anlita någon att flytta dina tillhörigheter eller hyra en lastbil och göra jobbet själv? Vill du har pengar sparade? Har du fortfarande tid att avsätta de pengar du behöver? Kommer en arbetsgivare täcka en del av kostnaden för att flytta?
  • Om din arbetsgivare är att hjälpa dig, se till att allt är skriftligt, inklusive eventuella variationer överenskommits muntligen eller på annat sätt. Saker går fel, och du behöver de skriftliga bekräftelser för att säkerställa att du får ersättning på lämpligt sätt.
  • Skriftliga poster är också viktigt när det handlar om professionell flyttfirma. Se till att du får ett signerat avtal, att du har läst allt det finstilta, och att du har full Inventarieförteckningar kontrolleras och undertecknas av både dig och flyttföretag.
 4. 4
  Tillåt viss överlappning. Om ditt hyresavtal eller köpeavtal (s) tillåter, får tillgång till din nya bostad innan du måste ge upp din gamla. Även ett par dagar kommer att bespara dig och rusa av en övernattning flytta, eller besväret med att flytta in i och ut ur en lagringsanläggning. En överlappning kan också hjälpa till vid eventuella förseningar med stängning på köpet av ett hem.
  • Om du måste gå via en lagringsenhet eller om datum inte överlappar varandra, se om det finns en tjänst i ditt område som kommer att leverera och flytta förvaringskärl för dig så att du inte behöver hantera dina tillhörigheter två gånger. Ju fler rörelser du har att göra i-mellan anländer till din destination, de högre stressnivån bli och desto mer frustrerade du sannolikt att känna.
  • Om flytten kom som en överraskning, till exempel om en hyresvärd beslutat att inte förnya ett hyresavtal eller du har postat utomlands, bör du ha åtminstone någon minsta uppsägningstid på sig att packa och söka nya lokaler. I detta fall bör din första prioritet vara att säkra nya bostäder, men du kanske ändå vill göra flera saker sökandet efter en ny plats med börjat packa och sortera dina grejer, annars kan du hitta dig själv att ta slut tid.
  • För mycket överlappning kan bli kostsamt. Inte betala dubbel hyra under längre tid än du behöver. Söka garagen av vänner och familj innan du betalar för förvaring alternativ om möjligt.
 5. 5
  Bestäm hur mycket du kommer att klippa ner dina tillhörigheter. Detta är ett personligt val, naturligtvis, men allt du kan en del med är något du inte behöver flytta och flytta är alltid en bra tid att vara brutal med saker du inte behöver eller använder. Tänk på att du måste balansera tiden att sortera dina tillhörigheter med den monetära kostnad och ansträngning som krävs för att packa och flytta dem.
  • Om du flyttar ofta, försök att hålla ett minimum av grundläggande tillhörigheter.
  • Om du nedskärningar med flytten, har du inget annat val än att ta bort saker från ditt liv. Detta kan lägga till stress i början, men den resulterande lägre ägodelar är ofta en stor övergång till ditt nya sätt att leva.
 6. 6
  Börja direkt om du vill ge bort eller sälja ägodelar, snarare än att flytta dem. Ett alternativ till att ta den gamla bäddsoffa med dig är att sälja den eller ge bort till någon annan innan du lämnar.
  • Craigslist, och liknande är utmärkta resurser för att sälja och ge objekt bort. På vissa ställen kan du lämna objekt på trottoaren och de kommer att försvinna av sig själv på nolltid (kolla med kommunala föreskrifter men).
  • Tänk att ha en loppmarknad.
  • Ring lokala välgörenhetsorganisationer för att se vad som brukade objekt som de kan acceptera. Många kan skicka en lastbil för att plocka upp föremål som du inte vill flytta.
  • Många städer har nu återvinningscentraler så att du kan få dina objekt säljs vidare till gagn för samhället snarare än att bara dumpa dem att behandlas som skräp.
 7. 7
  Bestäm hur ni kommer att förfoga över saker som inte kan eller doneras. Om allt du behöver göra är att dra saker genom armload ut till lägenheten, kan det vara något att planera. Å andra sidan, om du kommer att strimla dokument, göra en körning till soptippen, köpa extra skräp taggar, eller hyra en dragande företag, planera för dessa verksamheter så snart du kan. Att ha en container som är lättillgängligt under ditt drag kan göra ditt jobb mycket enklare.
 8. 8
  Börja med upp maten. Om du har tid innan flytten, kanske du vill köra igenom de användbara livsmedel i ditt skafferi och. Om du inte har tid, eller om det finns poster kvar att du inte har tid att gå, se om att donera den nonperishable grejer till ett livsmedel skafferi. Du kan också ge användbara artiklar till vänner och grannar.
  • Om att flytta utomlands, karting mat och dryck med dig är sällan ett alternativ. Ge bort vad du kan, från kryddor till choklad stashes. Undersöka reglerna om transport och acceptans av exempelvis alkohol om du vill ta din speciella vinkällare utomlands med dig. Det kan finnas en hel del strikta regler kring mat och alkohol import, beroende på land.
 9. 9
  Line hjälp upp. Även om rörliga dag är månader bort, börjar nu att få den hjälp du behöver. Budgeten alternativet är att ringa in favörer från familj och vänner. Annars, leta efter någon som du kan betala för att hjälpa till med packning och flytta. Få rekommendationer från vänner eller läsa recensioner om du har tid.
  • En sak vänner kan vara till stor hjälp med är mat. När du börja packa undan din utrustning, måltider bli problematiskt, så accepterar alla erbjudanden för god mat från andra.
  • Vänner kan också vara bra barnvakter för barn och husdjur, som kan ofta få fötterna eller öka din stress när du oroa dig var de är.
  • På dagen för flytten, tömma alla sängar, inklusive bäddmadrasser, och samla de används handdukar. Få en granne för att tvätta, torka och vika allt, sedan packa ihop allt i en låda för omedelbar användning på den nya platsen.
 10. 10
  Plan för särskilda eller utmanande objekt som du måste flytta. Om du och dina vänner kan flytta soffan, fina. Men om du har något speciellt stor, tung, eller sköra för att flytta (t.ex. ett piano), kan du behöva specialiserad hjälp.
  • När du flyttar långa sträckor, be flyttfirma om deras omslag och tekniker förpackningar, liksom sin politik med avseende på sprickor.
  • Om att be andra att ta bort värdefulla föremål, få referenser från personer som har använt deras tjänster och varit nöjd med dem.
 11. 11
  Gör en lista över personer och organisationer som du behöver för att kontakta. När du flyttar, bör du informera myndigheter, institutioner med vilka du gör affärer, verktyg och så vidare. Gör den här listan så snart du vet att du kommer att flytta, och fortsätta att uppdatera den så månatliga räkningar och uttalanden påminner dig om vem du ska informera.
  • I vissa länder, erbjuder posten ett standardformulär med en lista med namn som du kan kontrollera och de kommer att råda de mest uppenbara företag och myndigheter som du har flyttat. Fråga på ditt lokala postkontor för mer information.
  • Tänk post vidarebefordran för en stund. Även om detta kan kosta pengar, är det bättre än att ha din post gå vilse förrän du har hunnit ikapp med alla adressändringar.
 12. 12
  Organisera reparation eller rengöring. Om den nya platsen måste rengöras eller repareras innan du flyttar in, planera överlappande tid eller tid med dina tillhörigheter i lager för att slutföra dessa uppgifter. Om du måste rengöra eller reparera hemmet du lämnar (t.ex. för att ta igen en rengöring deposition eller att lämna den respektabla för köparna), planera den tiden, liksom. Kom ihåg att rengöring är vanligen enklast och mest effektivt i en tom bostad.
  • Om du har köpt ett nytt hem, underrätta fastighetsmäklaren att du vill ha en tid som avsatts för ett städbolag för att bedöma kostnaden för städning innan avvecklingen är klar, om möjligt. Detta gör att du kan ställa in rengöring i god tid och uppmuntrar också säljaren att vara mer försiktig vid rengöring ut sina grejer eftersom du ska vara medveten om vad som behöver rengöras och kan ta upp särskilda frågor. Det är demoraliserande att flytta in i ett nytt hem med gamla grime och skräp av den tidigare ägaren fortfarande där.
 13. 13
  Reservera en lastbil. Om du ska hyra en lastbil, med en leverans eller flyttar företaget, sedan boka din tid så snart du vet att du kommer att behöva det. På vissa områden och på vissa tider på året (t.ex. högskoleorter i slutet av läsåret), kan efterfrågan vara mycket hög och du kan behöva vänta längre än avsett för en gratis plats.
 14. 14
  Lista och säkra alla leveranser som behövs. Lådor, tidningar, förpackning band, och markörer är grunderna. Vill du också behöver kärror eller Dolly, några speciella väskor, eller något annat?
  • Vissa företag säljer kvalitetsprodukter flyttlådor i bulk. Detta kan vara en bra affär med tanke på rutorna kommer att göras för att transporterar varor avsedda för hushållsbruk borttagning och kommer inte att vara sladdrigt eller konstigt formade som stormarknad lådor kan vara.
  • Etiketter som "bräcklig", "Denna sida upp", och förklara innehållet och rum, osv, kan göras upp på din hemdator med lätthet. Tänk bara på att tejpa dem ordentligt.
  • Kontrollera Craigslist eller om den är aktiv i ditt område och medger tid. Du kan hitta flyttlådor och förpackningsmaterial som andra bara har tömt.
 15. 15
  Börja åtminstone en grundläggande plan för hur du kommer att ordna dina tillhörigheter i det nya hemmet. Om du kan, etikett eller markera varje ruta med där du vill att det ska gå i stället var den kom ifrån. (Ofta kan detta vara samma, eftersom objekt som kommer ut ur köket förmodligen kommer att gå tillbaka in i köket.)
 16. 16
  Planera och packa ett survival kit. Dessa är de objekt som du kommer att hålla ut eller hålla isär så att du har de mest väsentliga poster till hands när du först anländer. Dessa poster kan gå i en särskild märkning låda eller i resväskor. Du vet bäst vilka objekt att packa själv, men kom ihåg att ta med mediciner, glasögon, plånböcker och ID, plus några ändringar av kläder. Om husdjur kommer att flytta med dig, inkludera grunderna du behöver för att ta hand om dem, liksom.
  • Det är en bra idé att packa en låda med en vattenkokare, en liten kruka, några tepåsar / kaffe / kakor, vissa bestick, några plattor, en brödrost, några handdukar och flytande tvål, etc. för de välbehövliga saker när du först anländer. Detta kommer att rädda dig från att rota runt för grunderna och gör att du kan gå vidare med verksamheten att uppackning metodiskt.
 17. 17
  Planera att packa mindre ofta använda objekt först. Speciellt om du har gott om tid att packa, börja tidigt, packning saker som böcker och kläder som är av säsongen. Du kommer att packa upp i ungefär omvänd ordning.

Tips

 • Allt som kan packas på ett sätt att det inte behöver packas upp för att användas är stor, liksom hantverk grejer förvaras i plastbaljor. Det fungerar riktigt bra för hobbies och sånt som är av säsongen.
 • Gör en inventarielista över alla rutorna och vad som finns i dem alla. Detta kan hjälpa en hel del när du har dem alla i den nya plats och behöver få en öppen att komma på något specifikt.
 • Ta din tid uppackning och få allt bekvämt.
 • Om du köper ett hus, är din fastighetsmäklare en stor resurs för planering hjälp, hänvisa entreprenörer, välja inspektörer, och slutföra pappersarbetet.
 • Om du bor i ett rum eller mindre som en sovsal, delat boende eller pensionat hus och inte har möbler, överväga att flytta genom att skicka paket. UPS och FedEx kan hantera lådor med kläder, böcker, miscellanea och apparater tillräckligt väl. Det är lite långsammare men om du tar med det nödvändigaste på din resa kan du spara besväret och kostnaden att movers helt.
 • Om att flytta under vintern, tänk på att snö, is, lera, och fuktigt blir trampade igenom ditt hus och påverka dina ägodelar när de är skiftat. Det är möjligt, men det är stökigare än under varmare månader.
 • Kom ihåg att planera tid för genomgång och kontroll om de behövs.

Varningar

 • Packning kan vara mycket stressande. Lämna gott om tid för det och få så mycket hjälp som möjligt.
 • Försök att hålla rutiner för små barn. Detta kommer att bidra till att minska effekterna av flytten på dem.
 • Glöm inte att sätta böcker, musik, bärbar dator, andra nöjen i överlevnad väskan. Det kan vara ett drag bara uppackning och du kan ha layovers på planet och så vidare. Om du målar, skriver en personlig dagbok eller göra hantverk, packa upp ett mini-kit för resor.

Saker du behöver

 • Internet för att jämföra priser flyttfirma och anseende
 • Helpers - så många som du kan uppbåda
 • Förpackningsmaterial och markörer / etiketter
 • Lämpliga flyttlådor
 • Transport