Wki

Hur man använder en antenn lyft

Oavsett om du trimma lemmar från höga träd i din gräsmatta, eller byta eller måla trim på ett flervånings hem, kan en antenn hiss gör jobbet säkrare och enklare. Det är stora och kraftfulla maskiner, och det finns saker som du bör tänka på innan du hyr en.

Steg

Hur man använder en antenn lyft. Bestäm om projektet du planerar motiverar bekostnad av att hyra en antenn hiss.
Hur man använder en antenn lyft. Bestäm om projektet du planerar motiverar bekostnad av att hyra en antenn hiss.
 1. 1
  Bestäm om projektet du planerar motiverar bekostnad av att hyra en antenn hiss. Om du kan göra med en stege eller byggnadsställning, kommer du sannolikt att spara en massa pengar.
 2. 2
  Få offerter från flera uthyrningsföretag om du hyr din antenn hiss. Bestäm om maskinen du hyr (eller köp) är lämplig för terrängen det kommer att fungera på och ha tillräcklig räckvidd och kapacitet för det arbete den är avsedd att göra. Här är några punkter att ställa om när det handlar om biluthyraren:
  • Vikt kapacitet. Kabinbanorna kan lyfta en last på mellan 500 och 1000 pounds. Om fler än en person kommer att behövas i korgen, tillsammans med sina verktyg, kommer en större kapacitet lyft behövs troligen.
  • Bränsletyp. Kabinbanorna använder typiskt antingen bensin, eller gasol (propan, till exempel). Du kommer att vilja välja en hiss som du kan få bränsle för om du planerar att använda det i stor utsträckning.
  • Terräng typ. Kabinbanorna komma i antingen tvåhjulsdrift eller fyrhjulsdrift, och har olika slitbanor (eller ens bulldozer-liknande spår för mjuka och sandiga jordar). Om projektet kommer att ske på lutande eller mycket mjukt underlag, kan en antenn hissen inte vara ett bra val alls.
  • Reach. Kabinbanorna varierar från 30 meter till över 100 meter i vertikal räckvidd. De också kan sträcka sig horisontellt, men teleskopisk ut på en låg bomvinkel minskar hissens vikt kapacitet och stabilitet.
 3. 3
  Kontrollera med biluthyraren om hyresgästen försäkring, leverans och avgifter pickup, rengöring och tankning avgifter och andra kostnader i samband med maskinuthyrning. Dessa dolda kostnader kan mer än dubbla priset citerade.
 4. 4
  Skaffa de verktyg och material som du behöver för att utföra det arbete som du planerar att göra med hjälp av Aerial Lift. Detta är särskilt viktigt om du hyr hissen, som nedgångar kan uppstå om du måste handla för dessa poster när du börjar jobbet.
 5. 5
  Bekanta dig med hissen när den levereras. I Europa, kräver OSHA att alla Kabinbanorna drivs av en anställd i sin kurs arbete måste ha en bruksanvisning finns på utrustningen. Ta en titt på alla kontroller och granska deras funktion i bruksanvisningen ger dig en grundläggande förståelse för hur det särskilda hissen du ska använda fungerar.
 6. 6
  Kontrollera skicket på hissen. Detta bör göras på att acceptera leverans av en maskin från en uthyrare också, eftersom du kan vara ansvarig för eventuella skador som uppstår till hissen medan du använder den. En inspektion av maskinen bör göras i början av varje dags användning för att försäkra att det är säkert att använda. Här är de generella punkter att titta på:
  • Bränsle nivå. Om du arbetar i korgen och maskinen får slut på bränsle, kan du bli strandsatta om ingen är runt för att använda de extra kontroller för att sänka maskinen från marken kontrollpanelen.
  • Däckens skick. Aldrig använda en antenn lyft med dåligt pumpade däck eller däck som visar skador som kan orsaka dem att misslyckas. När en antenn hissen är i drift under belastning, kan en snabb tömning däck får maskinen att overbalance och vända.
  • Hydraulslangar ska kontrolleras för skador, läckor, snor, eller exponering mot nötning. Reparera eller byt ut några slangar som verkar vara i fara att misslyckas.
  • ska monteras på en lättåtkomlig plats.
  • Kontrollera oljan och kylvätskan nivåer i hissens motorn.
  • Kontrollera att alla åtkomstpaneler är säkrade.
  • Kontrollera din arbetsplats för ojämlika eller instabil mark, och titta på svängradie av maskinen för att se till att det inte slår närliggande strukturer när maskinen roteras.
 7. 7
  Platfo rm kontroll Platfo>. Detta gör att hissen motorn vevas från plattformen, och griper panelplattform för styrning av hissens drift.
 8. 8
  Kontrollera att den röda kill switch knappen dras ut på marken kontrollpanelen.
 9. 9
  Sätt på en lämplig fallskyddssele. Justera fjädring bandet så att det sitter ordentligt, och kontrollera skicket på snodden.
 10. 10
  Klättra in i arbetet korg (plattform), låsa grinden, och fäst snodden fallskydd till d ringen tillhandahållas på plattformen.
 11. 11
  Kontrollera att all kontroll identifiering på konsolen är läsbar. Det finns flera olika strömbrytare och styrspakar som styr hissens drift och vart skall vara tydligt märkta, inklusive rörelseriktningen de kontrollerar.
 12. 12
  Dra den röda döda switch knappen för att aktivera motorstartknappen och slå på konsolen. Observera att på konsolen finns också ett kombiinstrument som bör ge minst följande grundläggande uppgifter:
  • En lutning eller ut ur nivå varningssignal
  • En kapacitet mätare. Eftersom bommen förlängs, ändrar mängden kapaciteten normalt på varje maskin. Blomstrar ut på en låg vinkel minskar maskiner kapaciteten med så mycket som hälften.
  • Bränslemätare
 13. 13
  Skjut motorstartknappen. Detta brukar anges med en motorn dras runt symbol. Om motorn inte startar över när det skjuts, kanske du måste omtolka markpanelen Kill Switch eller huvudnyckeln för att se till att de är i rätt läge. Läs i bruksanvisningen om du inte kan få maskinen att vev lätt.
 14. 14
  Stanna och ta en stund att noggrant genomsöka området ovanför och runt omkring dig, letar specifikt för kraftledningar eller andra faror.
 15. 15
  Titta på plattformens golv för en känga som hölje. Detta är kontrollen spaken, och drivs av att placera din fot i bootlike luckan och trycker ned brytaren med tån på stöveln för att möjliggöra att maskinens reglage. Motorn ska rev upp när brytaren fungerar korrekt, och de flesta maskiner är utrustade med ett larm som ljuder när det drivs för att varna åskådare maskinen är i rörelse.
 16. 16
  Växla joystick Kranstyrning att höja bommen. Gå långsamt till att börja med, det tar tid att vänja sig vid rörelse av bommen. För hissar utrustade med en hastighetskontroll dial funktionen, slå eller välja låg hastighet tills du är bekväm drift av maskinen. Mest lyftkranar bommarna höjs genom att trycka den vänstra toggle eller joysticken framåt, och den kraft du ansöka är proportionell mot hastigheten bommen fungerar. Nyare hissar har en säkerhetsanordning inbyggd i båda joysticks (boom kontroll och kör / styr) som kräver att du lyfter en ring under ratten på joysticken för att låta enheten engagera. Detta förhindrar att plattformen rör sig oväntat om kontrollen stötte medan du arbetar.
 17. 17
  Sväng plattform för att bekanta dig med denna rörelse / funktion. Detta görs genom att växla joysticken i den riktning du vill att bommen att svänga (vänster eller höger, eller medurs / moturs). Se upp för hinder som helst du svänga bommen.
 18. 18
  Teleskop bommen ut och in genom att växla kontrollen anges för denna funktion. Observera att mindre, kompakta Kabinbanorna kanske inte har teleskopiska segment i sin bom.
 19. 19
  Bekanta dig med resten av skylift kontroller, till exempel plattformens vrid kontrollen och plattformen tilt kontroll. Öva att använda var och en av hissens funktioner i en tydlig, plan yta innan manövrering det nära en struktur du tänker arbeta vidare med det.
 20. 20
  Kör maskinen för att få känslan av styr / kör kontroller. Du bör sänka arbetsplattformen till cirka tre meter över marken, med bommen teleskopiskt i sin kortaste längd och placera plattformen på en liten vinkel från mittlinjen av drivhjulen så att du kan se framför maskinen medan den rör sig. Återigen, är det angeläget att du tränar på en nivå klart område innan manövrering kring strukturer eller hinder.
 21. 21
  Använd höger (oftast) joystick att engagera drivhjulen. De flesta joysticks har styra knapparna på toppen, så att vända hjulen åt höger, växla höger knapp (reverseras om du står bakom maskinen), för att svänga vänster, växla vänster knapp. Tryck framåt på joysticken för att köra maskinen framåt, och håll joysticken bakåt för att backa maskinen. Återigen, observera att ju längre du skjuta eller dra styrspaken, desto snabbare kommer maskinen att resa, så tryck och håll joysticken försiktigt tills du blir bekant med maskinens rörelse.
 22. 22
  Bekanta dig med maskinens alla reglage och funktioner innan du närmar dig en struktur eller läge varifrån du planerar att arbeta. Tålamod är viktigt i drift en antenn hiss, och misstag kan vara dödliga eller mycket kostsamt. Läs varningarna nedan, och kom ihåg, kolla igenom bruksanvisningen för mer information om den speciella hissen du använder.

Tips

 • Om möjligt, hitta en person som har erfarenhet av att driva en antenn hiss för att lära dig en säker drift av maskinen.
 • En annan källa för utrustning och sakkunnig operativa råd kan vara lokala träd trimning företag eller sign / lighting underhållsföretag, som kan medföra en maskin för dig och betalt per timme medan du gör det bruksflygning. Kostnaden kan vara mindre än att hyra från en maskinuthyrning outfit, när man tänker på dagligen minimum och fraktkostnader.
 • Planera noga så att lyften kan användas effektivt.
 • Kontrollera att hissen du väljer kommer att ha tillräcklig räckvidd och kapacitet att göra jobbet.

Varningar

 • Ta bort nyckeln master-kontrollen när maskinen är obevakad.
 • Överskrid aldrig maskinerna kapacitet.
 • Använd en lämplig fallskyddssystem / säkerhetssele.
 • Kontrollera maskinens kondition dagligen.
 • Håll dig borta från kraftledningar.
 • Använd aldrig en arbetsplattformen för att lyfta laster.
 • Se upp för hinder vid bilkörning och användning av maskinen.
 • Håll arbetsplattformen ren och fri från skräp.

Saker du behöver

 • En tydlig, nivå arbetsområdet
 • Stabil mark att köra på
 • Säkerhetssele / fallskyddssystem