Wki

Hur man bygger en veranda swing

Få saker slår avkoppling att sitta tillbaka i skuggan passerar en sval vårkväll i en gunga. För dem som har vissa grundläggande elverktyg och färdigheter att använda dem, här är stegen för att bygga din egen trä veranda swing.
Observera att denna gång även kan monteras till en fristående stödram istället en veranda om så önskas.

Steg

Hur man bygger en veranda swing. Mät utrymmet där du vill installera din sving.
Hur man bygger en veranda swing. Mät utrymmet där du vill installera din sving.
 1. 1
  Mät utrymmet där du vill installera din sving. Detta område kommer att avgöra hur länge din veranda swing blir. Om taket ovanför din veranda har reglar, synliga takbjälkar, eller andra strukturella element med sprickor som löper mellan dem, kanske du vill göra bänken en längd som gör att du kan centrera ankarna (för att hänga gungan) mellan stolarna; bygga det hela bara för att upptäcka att du inte kan hänga den på rätt sätt skulle enraging.
  • Du måste också överväga hur djup sits / hur lång ryggen blir, men det kan lätt mätas mot sits och rygg av en liknande stol som du känner dig bekväm i (ex. en matstol). Exemplet swing byggdes under loppet av dessa instruktioner är 20in (508mm) djup i sätet och 18in (457mm) hög i ryggstödet, vilket är bekvämt för en ganska lång individ, men kanske inte lika bekväma för en person med kortare ben.
 2. 2
  Välj det material du kommer att använda för att bygga din sving. Denna artikel beskriver byggnaden med behandlad södra gula tall, men ceder, gran, cypress, enbär, eller ens björk kommer att fungera lika bra så länge komponenterna är tjocka och starka nog att bära tyngden som de kommer att bära.
 3. 3
  Samla alla verktyg, fästelement, och bråte som du behöver för projektet. Här är listan uppdelad efter typ, se vad du behöver för extra dimensioner och storlekar.
  • Verktyg: cirkelsåg, sticksåg, hammare, måttband, fyrkant, och borra med bitar
  • Fästen: Trä skruvar, öglor
  • Lumber: Femton 1x4in (25.4x102mm) brädor så länge som bredden på din sving
   En 2x6in (51x152mm) styrelse som är 8ft (2.44m) lång
 4. 4
  Ställ en tabell för att arbeta på. Bilden visar ett par metall bockar med en plywoodskiva som en make-shift bord, men någon plan yta som ger en arbetsyta på en bekväm arbetshöjd gör.
 5. 5
  Mät och kapa sju 2x4in (50x100mm) brädor den längd du vill ha det färdiga swing vara. Den en används som exempel här är 5ft (152cm) lång. Skär dessa styrelser till längd, är noga med att göra alla nedskärningar kvadrat (90 grader).
 6. 6
  Ställ block på bordet för att stödja styrelser, sedan bifoga ett stopp för att hålla dem från att glida medan du rippa dem till bredden. Om du har en tabell såg, kan du använda detta för att rippa lamellerna istället.
 7. 7
  Rip de kapade korten i stavarna för sits och rygg. Sitsen lamellerna måste vara 3/4in (19mm) breda, medan de bakre lamellerna (som stöder mindre vikt) bara behöver vara 1/2in (12,7 mm) bred. För ett säte 20 inches (508mm) djupt, behöver du bara om sätet 17 lameller (för att möjliggöra mellanrum mellan spjälorna), en back 18 inches (457mm) högväxt, kommer du bara behöver 15 Tillbaka lameller. Om din sits eller rygg kommer att vara en annan storlek än den som i detta exempel, och du är inte säker på hur många lameller du behöver, göra flera lameller färre än det totala mätning av utrymmet i inches. (Mål i underkant för nu, du kan alltid slita mer senare.)
 8. 8
  Borra igenom varje lamell 1in (25 0,4 cm) från båda ändarna med en 3/16in (4,76 mm) borr. Senare, när du ansluter spjälorna i ramen med träskruv, kommer dessa förborrade hål hålla lamellerna spricker.
 9. Du kanske också vill borra ett hål i döda mitten av varje spjäla beroende på om du tror att din bänk behöver en center support. Om du gör en kort bänk och / eller arbetar med lövträd, kan ett center stöd inte nödvändigt. Om du är osäker, dock inkludera en. Bänken i detta exempel kommer att ha ett centrum stöd.
9
Skär antingen fyra eller sex 2x6in (51x152mm) rygg och stöder botten. Om din bänk bara behöver yttre stöd, skär två tillbaka och två stöd botten, om det också behöver en center support, skär tre av varje. Längden på bakstyckena bör motsvara den önskade höjden på bänk; längden av de nedre bitarna bör motsvara det önskade djupet av sätet.
10
Rita och skär kurvorna i ryggen och stöder botten (tillval). Bänken i detta exempel kommer att ha mjuka kurvor skuren i bänken stödjer att göra bänken mer bekvämt (för att inte tala estetiskt tilltalande). Mängden krökning beror på vad du föredrar (se bilder nedan för idéer), men sits och rygg kan faktiskt vara rak om du föredrar.
 • Välj ett stycke ryggstöd, rita kurvan på fri hand med en penna och sedan gå över den med en markör. Såvida ryggen och stöder botten kommer att vara av samma längd, måste du göra detta igen med en botten support bit.
 • Skär den markerade bit ryggstöd med en sticksåg (lämnar den smala änden lite lång tid för trimning att passa lederna tillsammans), sedan antingen spåra den på de övriga ryggstöd eller använda den som en jigg. Upprepa med de nedre stödstyckena.
11
Skär en mitra vid ändarna av ryggen och sitsen styrelsen så de går i rätt vinkel för mängden lutning (lutning) du vill att din plats att ha. Du kan börja med att skära en 45-graders vinkel i en av de två delarna, och sedan lägga den på toppen av det motsatta bit och vrida den tills du får den mängd vinkel du vill. När du är nöjd, markera vinkeln på den uncut bit genom att spåra längs kanten av den övre delen du bara klippa, klipp sedan längs den spårade linjen. De två vinklarna kommer förmodligen inte att vara densamma, men det kommer ingen roll eftersom de är på den nedre bakre delen av svingen, utom synhåll. Spåra den skurna kanten av ryggstödet bit in i alla andra ryggstöd och skär dem att matcha, sedan göra samma sak med botten stöder.
12
Fäst ryggstöden till botten stöder. Borra hål för skruvarna som kommer att ansluta varje par av stöden till varandra och fäst dem med 3 1/2 i (89mm), # 12 guldpläterade träskruvar. Detta är en viktig anslutning: Eftersom skruvarna är det enda stöd för detta gemensamma, kommer de att ha en bra bit av tryck i dem. Beroende på längden av leden, kanske du vill infoga de två skruvarna vid motstående vinklar.
13
Ställ de färdiga support-piece par på bordet och lägg den innersta lamellen av trä du rippat tidigare över dem. Se till att du har åtskilda stöden jämnt och orienterat hela ryggstöden i samma riktning, sedan skruva den centrala lamellen på plats.
 • Såvida du inte har något emot att skära i överhänget att rymma armstöden, inte placera inte dina griffeltavlor så att de överhäng både sidostöd. Armstöden kommer senare fäster vid sidostöd, vilket innebär att överhänget bara kommer i vägen.
14
Fäst den andra lameller. Först använder en vinkelhake för att se till att stödet bitar är fyrkantiga med det preliminära slat, skruva sedan på de andra stavarna.
 • Placera torget längs både den preliminära slat och ett av de stöd bitar och mäta om de är fyrkantiga. Upprepa med de andra stödstyckena behov. Om det behövs, rack stöden (genom att flytta dem i sidled) för att göra en mer perfekt 90-graders vinkel.
 • Space extra lameller över sätet, lämnar en 1/4 till 3/8 tum (6,35 - 9,5 mm) utrymme mellan dem. (Om det behövs, rippa fler lameller för att få avståndet som du vill ha det.) Du kan please dessa tillfälligt eller gå vidare och åt dem ordentligt, men du kan finna det nödvändigt att justera dem för att få ditt avstånd till arbete ut jämnt. (Montera den översta tillbaka slat och front-mest sittplats slat först innan du fyller i de andra kanske gör det lättare att hålla din ram kvadrat.) Se till att du använder tjockare (3/4 tum, 19mm) remsor för sits, och 1/2 tums (13mm) remsor för ryggen.
15
Gör två armstöd stöd och armstöd. Generellt bör armstödet vara ca 8in (20cm) hög och 18-20in (ca en halv meter) lång.
 • Gör armstödet stöden. Skär två kilformade 2x4in (50x100mm) brädor ca 13 inches (33cm) lång, avsmalnande från 2 3/4 inches (7mm) på ena änden till 3/4 tum (19 mm) på den andra.
 • Gör de faktiska armstöd. Skär två fler brädor 22in (56 cm) lång, avsmalnande i ena änden från en 1/2 inches (3,8 cm) till full bredd i 10 inches (25,4 cm) för varje armstöd själv.
 • Fäst armstöden. Leta höjden du vill ha armstödet på baksidan ram, sedan lokalisera positionen du vill ha stöd på sätet delen av ramen. Fäst dessa med 3in (7,5 cm) # 12 träskruvar. Fäst genom toppen av armstödet ner i stödskivan med ytterligare två träskruvar.
16
Borra ett hål genom armstödet stöd och sätets ram för öglebulten som kommer att fästa din sving kedjan till swing, och borra genom den bakre ramen för en annan ögla för ryggen kedjan. Skruva in lyftöglorna, brickor plats över ryggen (för att hålla muttrar från ritning till träram) och dra åt muttrarna över ändarna med en skiftnyckel.
17
Leta reda på positionen och höjden du installerar din sving, installera ringbultar eller eyescrews för overhead-anslutning, och mäta längden du behöver dina kedjor för att hänga din sving. Du kanske upptäcker att du behöver justera kedjorna för att få gungan lutas bakåt rätt mängd för att vara bekvämt för dig.

Tips

 • Sand alla kanter släta för att förhindra splitter eller andra skador som kan uppstå från träet.
 • Kurva eventuella kanter som kan behöva den för att förhindra barn från att krocka med dem och skada sig.
 • Använd galvaniserade eller belagda fästelement för att förhindra korrosion. Galvaniserade fästen rekommenderas inte för cederträ, dock.
 • Överväga att göra längden på dina plankor 8 fot när du köper dem. Typiskt är 8 fot timmer billigaste, och skrot kan användas för andra projekt.
 • Avsluta med en yttre beläggning såsom polyuretan eller färg för att göra din sving ser bättre och håller längre.

Varningar

 • Använd säkerhetsåtgärder vid arbete elverktyg.
 • Anslutningar ska vara trygg för säker användning av det färdiga svingen.
 • Låt aldrig små barn leka på denna gång utan uppsikt, de kan ramla av, eller det kan svänga in i dem.

Saker du behöver

 • Femton 1x4in (25.4x102mm) brädor så länge som bredden på din sving
 • En 2x6in (51x152mm) styrelse, 8ft (2.44m) lång
 • 30 (ca) 3 eller 3 1/2 tum (76 eller 89mm) # 12 mässing / galv skruvar
 • 180 (cirka) 2in (51mm) # 8 eller # 10 mässing / galv skruvar
 • Två 3/8in x 3 tum (9,5 mm x 16 mm) förzinkade lyftöglor med muttrar och brickor
 • Två 3/8in x 2in (9.5mm x 51mm) förzinkade öglor
 • Kedjans längd (3/16in, 4.7mm) att hänga swing
 • Cirkelsåg, sticksåg, hammare, måttband, fyrkant, och borra med bitar