Wki

Hur man gör en grus uppfart

Grus uppfarter ger curbvädjan för väl anlagda hem. Utseendet är tilltalande, och oftast billigare än betong eller asfalt uppfarter. Den varar också längre, upp till ca 60 år, medan andra uppfarter måste vara re-belagd eller täckt varje 5 eller 10 år. Det är också miljövänlig. Regn och snö absorberas i marken, under gruset, förhindrar avrinning och minimera översvämningsrisker. Gör en grus uppfart att stödja bilar och människor, och njuta av den eleganta utseende det kan ge hela hemmet.

Steg

Hur man gör en grus uppfart. Bestäm mängden grus och material som kommer att behövas.
Hur man gör en grus uppfart. Bestäm mängden grus och material som kommer att behövas.
 1. 1
  Bestäm mängden grus och material som kommer att behövas. Det finns tre olika nivåer av grus kommer att krävas. Basnivån bildar en solid grund, och kräver en stor, tung sten. Ovanpå denna nivå går samlade material, som innehåller sand och smuts, som kan packas på basnivå. Den översta nivån är det siktade grus, inklusive dekorativa stenar och mjukare småsten.
  • Mät uppfart att bestämma kvadratmeter. När kvadratmeter bestäms, kan du räkna ut hur mycket grus som behövs. Använd en grus kalkylator, liknande de som finns på nätet för att bestämma mängden kubikmeter grus som måste köpas.
 2. 2
  Köp gruset. Grusmaterial i 3 olika nivåer kan köpas från stenbrott, grossist leverantörer och specialitet företag grus. Det kan ofta levereras till ditt hem.
 3. 3
  Plana ut på uppfarten. För ett litet område, använda en spade, en hacka och en kratta för att jämna marken och nivån av området i beredningen av grus. För en större utfart område, hyra en traktorgrävare eller en traktor för att gräva jorden och göra den nivå för grus.
 4. 4
  Häll grus. När materialet anländer, fyll på uppfarten med grundmaterialet, mitt fyllningen och de krossade stenar och grus på toppen. Utjämna varje lager innan du lägger i nästa.
 5. 5
  Stämpel stenen. När uppfart har hällt, stämpla grus för att göra det säkrare och mer enhetlig. Använd en handstamper för de mindre uppfarter, och för en stor uppfart, hyr en rulle fäste för en traktor eller en komprimator.
 6. 6
  Behåll grus uppfart. Åtgärda eventuella gropar eller dips som förekommer på uppfarten, speciellt efter häftiga regn eller snö. Fortsätt att hålla den komprimerade stenar och uppfarten nivå.
 7. 7
  Färdigt.

Tips

 • Lägg dekorraster till uppfarten för att ge ett snyggare finish, och för att hålla gruset från att sprida sig. Detta kan göras med tegel, större stenar eller till buskar.
 • Förhindra ogräs från poppar upp genom stenarna genom att lägga en landskapsarkitektur tyg ner under skalpera, om så önskas.
 • Använd extra grus där det är sluttande, eller hål i ytan.

Saker du behöver

 • Måttband
 • Grus kalkylator
 • Grus
 • Shovel
 • Rake
 • Backhoe eller traktor
 • Stamper eller komprimator