Wki

Hur man installerar asfaltläggare

Funderar du på att ge din fastighet ett hållbart uppfart, en nyckfull gångväg, eller en uteplats med Touch? Om du läser den här artikeln, är du förmodligen redan är på rätt spår. Betong eller tegel gatstenar kan hjälpa någon gård ser sitt bästa. De är mångsidiga, långvarig, och du kan anpassa din design ska vara så dramatisk eller så lågmäld som du vill. De är även lätt som helst att installera! Tja, typ av. Installera gatstenar korrekt kräver tålamod, planering, och armbåge fett, men du kan göra det och spara lite pengar i processen.

Steg

Hur man installerar asfaltläggare. Även enkla, monotona banar projekt kan se bra.
Hur man installerar asfaltläggare. Även enkla, monotona banar projekt kan se bra.
 1. 1
  Gör en plan. En bra plan är avgörande för ett lyckat asfaltläggare projekt. Fundera över var du vill att din väg, uppfart eller uteplats, och sedan använda rutat papper för att göra en skalenlig ritning av det närmaste området. Rita in din paver projektet. Du måste leka med din design lite, så se till att använda penna och hålla din ritning snyggt. Ditt projekt måste ha lämplig avrinning om du vill att det ska vara säkra och hållbara. Du kommer också vill se till att det lutar bort från ditt hus och andra strukturer. För att säkerställa tillräcklig dränering, bör du ha en lutning på minst 1/8 "per linjär fot (1/4" lutning per linjär fot ofta rekommenderas).
 2. 2
  Även enkla, monotona banar projekt kan se bra. Du kan göra mycket mer med gatstenar, dock, så överväga att göra mönster eller ovanliga former.
 3. 3
  Beställ ditt material. Du har en massa val i gatstenar du använder. De flesta är tegel eller, men du kan hitta en mängd olika storlekar, former och färger. Hitta en stil som är att passa dig och som passar din budget antingen online eller på din lokala byggare leverans butik.
  I allmänhet, om ditt projekt område inte är alltför oregelbundet formad, kan du räkna säkert hur många asfaltläggare du behöver genom att helt enkelt mäta ytor av fotavtrycket och lägga 5 procent. Om din design har en hel del kurvor, få en extra 10% över din bästa kvadratmeter uppskattning. Du bör beställa lite extra eftersom du nästan säkert sluta med att skära en del av gatstenar för att få rätt passform. Den finare din disposition, desto fler gatstenar du måste skära.
 4. 4
  Beskriv projektområdet. Använd snöre eller trädgårdsslang för att beskriva ditt projekt. Drive stakes att hålla konturen på plats och att göra rena hörn.
 5. 5
  Tillämpningsområde din lutning. För att undvika att vatten poolning på dina gatstenar, bör de vara något ovanför ytan av den omgivande marken vid alla punkter. Således, när man planerar lutningen, börjar vad som kommer att vara den högsta punkten (typiskt den punkt vid botten av dörren eller på annat sätt närmast huset).
  • Kör en insats på högsta punkten, och markera rätt höjd där gatstenar möter dörren eller struktur. Knyt ett snöre runt bålet på den höjden.
  • Kör en insats (om det inte redan finns ett) vid den yttre gränsen för ditt projekt. Detta kommer att vara din lägsta punkt. Bifoga en linjenivå till din sträng och sedan knyta den lösa änden av snöret runt den yttre insatsen på höjden vid vilken radnivå berättar hela strängen är nivån. Nu från den linjen flyttar ner spel minst 1/8 "per linjär fot (t.ex. om det är 8 meter från ytterdörren till den yttre kanten av din uteplats, flytta ner insatsen 1"), och rita en ny linje. Flytta strängen ner till denna linje. String tvärgående streck längs längden av projektet för att säkerställa att du markerar rätt djup över hela projektet.
  • Om ditt projekt Området har en mängd olika backar, eller om din design är oregelbunden, måste du upprepa denna process på flera punkter. Det är helt avgörande att du får lutningen rätt, så ju fler insatser, desto bättre.
 6. 6
  Gräv installationsområdet. Utrymmen som kommer att exponeras endast för gångtrafik behöver i allmänhet 4-6 "av basmaterial, medan uppfarter eller projekt i mycket våt jord kan behöva så mycket som 12" bas. Räkna ut hur djupt din bas kommer att behöva (kontakta tillverkaren eller din byggnad leverans butik), och tillsätt ca 1-1,5 "för sandlager, plus tjockleken av gatstenar (detta varierar beroende på märke och stil men är normalt 2 3/8 "eller 3 1/8"). Summan av djup bas, sanden, och gatstenar kommer att vara hur djupt du behöver gräva din projektområdet. Var noga med att gräva 6-12 "utanför gränserna av projektet att ge dig gott om utrymme för att installera dina kantbegränsare.
  Mät djupet av din utgrävning från strängen du använde för att spåra din lutning, inte från markytan.
 7. 7
  Lay basen. Basmaterialet är vanligen grova, krossad sten med skarpa oregelbundna kanter. Lägg inte mer än 6 inches i taget till hela utgrävda området, och sedan kompakt med en hand manipulation (för mycket små projekt) eller en vibroplatta. Det är viktigt att basen vara väl packad. Upprepa denna process tills du har en bas av rätt djup. Nu är din sista chans att korrekt justera höjden på det färdiga projektet och se till att du inte har några dips eller knölar. Något öka eller minska tjockleken av basen efter behov, med frekventa mätningar från dina strängar till basen. Att lägga grunden utanför gränserna för projektet kommer att göra ditt projekt mer stabil.
 8. 8
  Installera kantbegränsare. Kantbegränsare kommer hjälpa till att hålla formen på ditt projekt genom åren. Placera dessa begränsningar, oftast gjorda av plast, aluminium eller stål, i ytterkanten av projektet och säkra dem i marken med 12 "spikar. Om din design är oregelbundet formad, måste du klippa de begränsningar i syfte att följa kanterna på din design.
 9. 9
  Lägg ner ett lager sand. Sanden är det material som håller dina gatstenar på plats. Använd grov sand och skrid det smidigt till en enhetlig djup av minst 1 tum, men inte mer än 1 1/2 inches. Om projektet är stort, fastställa en "avdragare rör och häll sedan sand mellan rören, Screeding sanden i små sektioner (50-100 kvadratmeter vardera). Ta bort rören och sedan fylla i luckorna med mer sand.
 10. 10
  Lay gatstenar. Egentligen lägger gatstenar är lätt jämfört med allt arbete du har just gjort. Börja om gatstenar på en 90-graders hörn, helst en som ligger an mot huset eller annan struktur. Träna därifrån, hålla dina gatstenar i raka linjer. Lay gatstenar genom att placera dem rakt ner i sanden - inte glider dem längs marken eller sparka dem på plats och stör sanden. Skjut varje asfaltläggarens rakt ner kanten av intilliggande utläggaren. Oroa dig inte om luckor: du vanligtvis vill lämna en 1/16 "till 1/8" klyftan mellan asfaltläggare. Regelbundet kontrollera att gatstenar är platta, och använda ett snöre för att kontrollera varje rad för rakhet.
  • Du kommer nästan alltid att behöva klippa några gatstenar att passa kanterna. Försök inte att kurvan dina gatstenar för att passa bård. Istället lägger alla hela asfaltläggare du kan i varje rad och sedan gå tillbaka och skära asfaltläggare till rätt storlek för att passa i kanten. Använd en murad såg eller en giljotin-stil splitter för att göra goda, rena snitt.
  • Gå inte på din beredd sand. Stå på gatstenar du redan har installerat och arbeta dig ut. Bli inte för nära kanten av gatstenar som du har installerat, eller du kanske störa sanden framför dem.
 11. 11
  Använd en vibroplatta att packa gatstenar i sanden. När alla gatstenar är installerade, köra vibroplatta över dem så att de tätt pressas in i sanden.
 12. 12
  Sweep sand in i fogarna. Fyll fogarna mellan gatstenar med grov sand som du använt tidigare, eller använda något finare sand. Häll den på gatstenar och sopa det i sprickorna tills de är helt fyllda. Denna sand "låser" gatstenar på plats. Se till sanden är torr.
 13. 13
  Försegla dina gatstenar. För ökad hållbarhet och lägre underhåll, försegla gatstenar med en lämplig tätning produkt. Detta kommer att hålla sanden mellan lederna på plats och hjälpa till att förhindra ogräs tillväxt.

Tips

 • Dessa är allmänna riktlinjer. Kontrollera din asfaltläggare tillverkarens rekommendationer före läggning gatstenar.
 • Lerjord kan vara särskilt instabil över tiden. Du kan lägga till stabilitet i projektet genom att täcka botten och sidorna av utgrävningen med en geotextil stabiliserande lager innan du lägger din bas.
 • Om du har sandjord, kan du kanske att blanda en 94-pound påse med portlandcement i vardera 30 kvadratmeter din jord som bas. Gör detta endast om du installerar en gångväg eller uteplats som kommer att få endast gångtrafik.
 • Också istället för att använda ett konkret tå, kan du placera våt portlandcement och bas blandas samman under gränsen gatstenar. Till exempel: du använder en 6 "x9" asfaltläggare som soldat gräns för en uppfart. Du gräver ut den komprimerade basen hela längd under gränsen, blanda i Portland och vatten. Ställ sedan in det igen i området. Placera soldaten asfaltläggare tillbaka i den våta betongen och hamra tillbaka till nivå. Du har i princip bara skapat en 9 "bred betongbalk som inte är synlig för betraktaren. Om den gör det spricka, är det sällsynt att en 9" bred betongbalk begravd under lönegrad skulle flytta.
 • Spraya din bas grus lätt med vatten för att fukta den. Detta kommer att göra det lättare att kompaktera basen korrekt.
 • I södra klimat inte omfattas frysa tina, kan en konkret tå användas i stället för kantbegränsare, och för vissa projekt, såsom uppfarter, är en tå föredras inte. Installera tå när du redan har installerat gatstenar.

Varningar

 • Kontrollera alltid med din lokala elbolag innan du gör något grävning. Kom ihåg, att slå en kraftledning kan leda till personskada eller dödsfall.
 • Var försiktig när du använder verktyg, såsom en vibroplatta och sågen. Följ tillverkarens anvisningar och uppmärksamma alla varningar. Var noga med att använda skyddsglasögon vid skärning gatstenar.
 • Sågning någon cementious material exponerar personen sågning och åskådare för damm innehållande kisel partiklar, vilket kan få allvarliga långsiktiga hälsa påverkas, inklusive silikos.

Saker du behöver

 • Gatstenar (asfaltläggare)
 • Basmaterial - grovt grus, etc.
 • Sand
 • Kantbegränsare eller betong tår
 • Transit Nivå
 • String, stakes, och en nivå
 • Måttband
 • Rutat papper och penna
 • Vibroplatta eller manipulera
 • Avdragare styrelser eller ledningar
 • Frimurarna såg eller giljotinstil sten cutter
 • Ögonskydd