Wki

Hur att sprida kalk

Lime är en gemensam jord ändring eller balsam, det är inte ett gödningsmedel. Det primära syftet med kalk är att stabilisera jord surhet. Emellertid reglerar det också nivån av magnesium, kalcium, koppar, zink, fosfor och bakterier som finns i jord.

Var försiktig med kalk om du har husdjur, kan det vara skadligt. Det kan komma in i sprickor i tassarna, och orsaka smärta och blödning

Steg

Hur att sprida kalk. Testa din jord pH-nivå för att avgöra om kalk behövs.
Hur att sprida kalk. Testa din jord pH-nivå för att avgöra om kalk behövs.
 1. 1
  Testa din jord pH-nivå för att avgöra om kalk behövs. En pH-test mäter markens alkalinitet eller surhetsgrad. När pH-värdet är över 7,0, jorden sägs vara alkaliskt; när under 7,0, är ​​den sur. En pH-nivå på 6 till 7 är idealisk för de flesta gräs. Om din jord är för sur, använd en lime program.
  • Ta ett jordprov till en regering eller oberoende markundersökning laboratorium för de mest kompletta testresultaten.
  • Du kan använda ett självtest kit eller pH-sond, som säljs på plantskolor, för att testa din jord. PH-nivån indikeras av dessa tester kan visa ett behov av, men inte ofta berätta hur mycket kalk som behövs.
 2. 2
  Köp kalk. Det finns flera typer av kalk säljs för användning på hemdator gräsmattor. Kalcitisk kalk gör oftast de bästa resultaten, men det kan vara svårt att hitta om du bor i ett icke-jordbruksmark. Du kan även använda dolomotized kalk, som säljs i pelletform, och pulveriserad kalk, som är tillgänglig i säckar.
  • Generellt sett, bara 100 pounds (45 kg) av kalk sprids över 1.000 kvadratmeter (92 kvadratmeter) kommer att höja din nivå markens pH med 1 punkt.
 3. 3
  Välj en tid för kalk ansökan. Du kan sprida kalk som helst, men du vanligtvis få bästa resultat om du gör det som du förbereda marken för plantering.
  • Lime kan tillämpas på etablerade gräsmattor helst. Den bästa tiden är höst, vinter och tidig vår. Applicera inte kalk när gräset vissnat eller täckt med frost.
 4. 4
  Applicera kalk med hjälp av en droppe spridare.
  • Ställ din spridare att applicera kalk på lämplig takt som anges i bruksanvisningen för din spridare eller på förpackningen av kalken.
  • Gå fram och tillbaka över gräsmattan med spridare, sprida kalk i horisontella rader tills hela området är täckt.
  • Upprepa processen, promenader i vertikala linjer för att säkerställa att du täcker marken jämnt och missa inte fläckar mellan raderna. Lime inte färdas horisontellt, så obehandlat gräs inte blir grön som behandlade fläckar.
 5. 5
  Ge gräsmattan en lätt vattning hjälpa kalken absorberar i marken och se till att den inte tvätta bort.
 6. 6
  Upprepa processen en gång i månaden om det behövs, tills du når den önskade nivån markens pH. Du ska aldrig använda mer än 100 pounds (45 kg) per 1000 kvadratfot (92 kvadratmeter) i taget. Om pH-nivån i din jord är mycket sur, kan du behöva göra 2 till 4 ansökningar.
 7. 7
  Testa marken igen i 3 till 5 år för att kontrollera pH-nivån. När ändras med kalk, bör din jord behöver inte extra kalk behandling under flera år. Om du bor i ett område där marken är mycket sur och årlig behandling är nödvändig, är det inte en bra idé att kalk i jorden varje år utan att testa den först.