Wki

Hur tar man bort vita larver från gräsmattor


Vita larver är larver av olika skalbaggar som livnär sig på de fibrösa rötter grästorv. Den tuggar bort gör att gräset att vissna och bli brun. De är några av de svåraste gräsmatta skadedjur att ta itu med.

Steg

Hur tar man bort vita larver från gräsmattor. Håll din gräsmatta frisk.
Hur tar man bort vita larver från gräsmattor. Håll din gräsmatta frisk.
 1. 1
  Håll din gräsmatta frisk. Detta är det bästa avskräckande mot vita larver. Detta innebär gödsling den regelbundet, mulching gräsmattan, inte klippa det för kort och föredrar torka toleranta arter när man bor i torra förhållanden.
 2. 2
  Luftas väl. Skalbaggar är mycket mer förtjust i packad jord för att lägga sina ägg, störd mark är mindre sannolikt att locka dem.
 3. 3
  Vatten djupt en gång i veckan. Vatten till ett djup av 2,5 cm / 1 tum blötläggning. Detta säkerställer hälsa och styrka i din gräsmatta.
 4. 4
  Kolla efter tecken på vitt grub angrepp. Som larver äter gräsrötterna, blir gräset brunt och wilts. Gräset området kommer att bli mjuk och svampig och det blir lätt att lyfta tillbaka torv, vilket du bör göra för att se förekomsten av larver. Andra djur som fåglar och skunkar kommer förmodligen att lockas till din gräsmatta och skadar gräset lyfta den för att få till larver. Det är viktigt att försöka artbestämma larver, som olika behandlingar ger olika nivåer av effektivitet beroende av grub typ.
 5. 5
  Använd mjölkaktig spor. Detta är en naturlig lösning i granulär form. Sprid granulerna runt gräsmattan. Sporerna i granulerna attackera larver och döda dem. Den kvarvarande effekt varar i många år. Notera dock att denna sjukdom endast drabbar japanska skalbaggen larver och inte vara effektiv på andra typer av larver.
 6. 6
  Använd nematoder. Dessa kan användas på vissa grub arter. Följ anvisningarna på etiketten vid tillämpningen. Insect parasitiska nematoder måste hanteras försiktigt och snabb användning eftersom de är levande varelser. Vissa är mer effektiva än andra, göra din forskning innan du köper.
 7. 7
  Använd "spikar av döden". Detta sätt är en av mina favoriter eftersom det är så enkelt att göra och bra för miljön. Allt du behöver göra är att använda skor gräsmatta luftare (som verkligen inte fungerar för luftning din gräsmatta) och gå över gräsmattan fyra eller fem gånger. Aerator skor har små spikar som är två inches lång och ungefär hälften av en tum ifrån varandra. Eftersom de flesta av dina larver tenderar att leva 1/2 tum till 2,5 inches under ytan av din jord och äter rötter ute på gräset, gå över din gräsmatta är ett bra sätt att kontrollera befolkningen. Dessa spikar är säkra att använda runt husdjur och det bästa är att du inte behöver använda några bekämpningsmedel för att bli av larver.
 8. 8
  Försök med en blandning av kiselgur blandad med tvål pulver med en hastighet av 6 till 9 kg per 100 m2. Alternativt kan du använda en matsked pyrethrumextrakt upplöst i 4 liter vatten. Sprid endera av dessa blandningar över det smittade området i gräsmattan.
 9. 9
  Hjälp gräsmattan motstå kylan. Applicera en kalium rik gödselmedel såsom tång över gräsmattan under hösten / hösten. Detta kommer att hjälpa till att hålla gräsmattan frisk och stark för de varmare årstiderna.
 10. 10
  Använd kommersiellt producerade kemiska formler. Fråga på din lokala garden center för råd om vad som finns tillgängligt. Detta rekommenderas inte om, eftersom användningen av kemikalier har långtgående effekter på hälsan, i gräsmattan, omger dess och på dina barn, familj och husdjur.

Tips

 • Om du växer potatis och morötter, kan vita larver ofta hittas livnär sig på dessa också.

Saker du behöver

 • Kunskap om vit grub angrepp och typ av vita grub
 • Lämpligt svar poster som anges i artikel
 • Och stallgödsel för en frisk gräsmatta