Wki

Hur man installerar ett sprinklersystem

Installera ett system gräsmatta sprinkler kommer att ge dig en grön, frodig gräsmatta att njuta även när det torra vädret vissnar grannens. Detta är inte ett jobb för amatörer, men med lite forskning och en del hårt arbete, kan det göras.

Steg

Hur man installerar ett sprinklersystem. Rita ett diagram, för att skala om möjligt, på din gräsmatta och trädgård områden du vill vattna.
Hur man installerar ett sprinklersystem. Rita ett diagram, för att skala om möjligt, på din gräsmatta och trädgård områden du vill vattna.
 1. 1
  Rita ett diagram, för att skala om möjligt, på din gräsmatta och trädgård områden du vill vattna. Detta gör att du kan planera dirigering av rörledningar och placering av sprinkler huvuden så att du kan köpa ditt material.
 2. 2
  Dela upp de områden i rektanglar (om möjligt) på ca 1200 kvadratmeter vardera. Dessa kommer att vara din "zoner", eller områden som kommer att vattnas som en enhet. Större områden kommer att kräva särskilda huvuden och en högre volym av vatten än du normalt kan få från ett bostadsområde vattensystem.
 3. 3
  Valde lämplig sprinklerhuvuden att täcka din zon, med pop-up impuls eller kugghjulsdriven huvuden för breda gräsytor, buske huvuden eller Bubblers för buskar och blommor, och fasta pop-up huvuden för platser angränsande byggnader eller stenlagda ytor som garageuppfarter och gator.
 4. 4
  Markera platsen för varje huvud i enlighet med sprutavstånd av cheferna som du väljer. Rainbird R-50-talet, en gemensam god kvalitet huvud, kommer spraya en båge, halvcirkel, eller full cirkel ca 25-30 meter i diameter, så att cheferna kan placeras cirka 45 meter ifrån varandra för att tillåta en viss överlappning.
 5. 5
  Räkna antalet huvuden som du använder på en zon, och tillsätt gallon per minut volym för var och en. Du bör hitta typiska växel huvudet kan betygsättas från 1,5 gpm till 4 gpm, beroende på munstyckets diameter. Fasta pop-ups allmänhet springa omkring 1 gpm. Lägg den totala gpm av zonens huvuden, och använda detta nummer för storlek din pipa. Som en tumregel bör en zon med 5-7 huvuden kräver ca 12-15 gpm, med vattentrycket tillförs vid minst 20 psi (pounds per square inch). Att leverera denna zon behöver du en en tum huvudledning (linje), med 3/4 eller 1/2 tums sidolinjer från din huvudsakliga.
 6. 6
  Rita stambanan från den plats där din plan för att installera dina reglerventiler, tid (om automatisk drift), och backventil.
 7. 7
  Rita sidolinjer från stambanan till varje huvud. Du kan skicka en grenledning till mer än en chef om du använder en 3/4 tums pipa, men två borde vara gränsen. Längre ner på linjen, kan du minska storleken på den största till 3/4 tum, också, eftersom i slutet kommer det att leverera endast 2 eller 3 huvuden.
 8. 8
  Använd denna layout för att markera platser för din pipa diken och huvuden, och flagga dem med markörer, flaggor undersökning, eller band fastnat på marken med stora spikar. Gräva diket behöver inte vara exakt om du använder PVC (polyvinylklorid) rör, eftersom detta material kommer att böjas ganska lätt.
 9. 9
  Gräv dina diken. Använd en yxa eller röjning hacka för att klippa gräset, var noga med att ställa undan den i klumpar så det kan bytas ut när du är klar. Använd en grävning spade att gräva diket minst 6 inches under frost nivå för ditt område. Den diket bör vara minst 12 inches djupt för att skydda röret även i varma klimat.
 10. 10
  Sprid din pipa ut längs dina diken, tillsammans med "tees", "armbågar", och bussningar för att minska rördimensioner och gängning på sprinklerhuvuden. "Roligt pipe" är ett flexibelt butylgummi rör som används i sprinklersystem, som har sina egna unika beslag som glider in i rören utan lim eller klämmor, och adaptrar för att gänga in den i PVC sidolinjer och sprinklerhuvuden. Denna produkt ger huvudena kan justeras i höjd, och är förlåtande om du är benägna att köra över huvudet med en ridning gräsklippare eller fordon.
 11. 11
  Installera "risers" där varje sprinkler huvud kommer att ligga, och se till att terminalen montering är rätt tråd storleken för huvudet.
 12. 12
  Knyt stambanan till grenröret på timer eller reglerventiler med lämplig ventil för den typ av kontroll som du använder.
 13. 13
  Knyt linjen vattenförsörjning i grenröret på utbudssidan. Var noga med att använda en backventil så att om vattensystemet förlorar tryck du inte kommer att suga vatten från sprinklersystemet i dricksvatten, vilket orsakar en potentiell kontaminering.
 14. 14
  Vrid styrventilen på som levererar din zon, och låt det spola rören i något skräp eller smuts som har kommit in i dem. Detta bör bara ta en minut eller två, men att göra detta innan du installerar sprinkler huvuden kommer att förhindra tilltäppta huvuden senare.
 15. 15
  Installera dina sprinklerhuvuden. Placera huvudet, enligt din plan, där man har valt dem för att gå. Begrava huvudet djupt nog att jorden kommer att stödja dem och de kommer att vara något urtag under toppen av gräset på din önskade klipphöjden. Packa jorden ordentligt runt huvudena för att hålla dem på plats.
 16. 16
  Vänd ryggen zon ventil på, och observera spraytäckning och riktning på varje huvud. Du kan ändra den totala rotationen av huvuden växel från O grader till 360 grader, och sprutbild och avstånd med justerande funktioner som utformats i din huvud. Eftersom detta kan variera mycket från en tillverkare till en annan, läsa litteratur som kommer med era huvuden.
 17. 17
  Walk längden på dina diken för att kontrollera vattenläckage, och när du är nöjd det finns ingen, stänga ventilen av och återfylla dina diken, packa jorden ordentligt.
 18. 18
  Byt sod du bort och sparat i början av din dikesgrävning drift och kratta vänster över rötter, stenar, etc. Up.
 19. 19
  Gå vidare till nästa zon, om du har slutfört din första.

Tips

 • Håll alla sprinkler verktyg huvud justering, nycklar mm och reservdelar för framtida bruk.
 • Om du använder ett automatiserat sprinklersystem, installera en fuktsensor eller regn detektor. Det finns ingen anledning att köra din sprinklersystem under eller efter en bra blötläggning regn.
 • Håll alla exponerade rörsystem, ventiler och tillhörande produkter skyddas från väder, speciellt solljus, som kommer att bryta ner vissa plaster, och frysa, vilket kan frostsprängning.
 • Många hem center och leverantörer sprinkler erbjuder kompletta sprinkler design om du har en bra ritning (planen) i det område du bevattning. Detta kommer att komma med en lista över materiel, mätningar, vatten beräkningar användning och sprinkler krav huvudet.
 • Ring "inga nedskärningar" underjordiska nyttigheten locator före grävning.
 • Använd låg-vatten, torka resistenta plantering där allt är möjligt, och försök att använda inhemska arter som bör vara acklimatiserad till din plats och därmed kräver mindre vatten.
 • Vattna inte din gräsmatta. De flesta experter rekommenderar vattning ca 1 cm var 3 till 7 dagar, beroende på jordmån och väderförhållanden. Vattning lätt och ofta uppmuntrar din gräsmatta att växa grunda, svaga rotsystem.

Varningar

 • PVC lim är mycket brandfarligt.
 • Ställ in din nya sprinklersystem med ett sätt att vinterförbereder den i kallt klimat, annars rör, ventiler, och huvuden kan brista när vattnet inuti dem fryser och expanderar.
 • Gräv försiktigt, undvika dina rader hem vatten, exteriör belysning kretsar, samt avfall och avloppsledningar.
 • Var noga med att ha några underjordiska verktyg ligger före grävning. Även en spade kan klippa en fiberoptisk kabel eller telefonlinje, och utan att ha dessa ligger, är den person som gräver ansvarig för kostnaden för ned tid på systemet, och reparationer.

Saker du behöver

 • Shovel
 • Axe eller röjning hacka
 • Måttband
 • Sprinklerhuvud
 • Rör och rördelar
 • Lim (för plaströr)
 • Bågfil för kapning PVC eller andra plaströr.