Wki

Hur bli av med maskrosor i gräsmattan

Maskrosor kan slå bara om någons gräsmatta, oavsett hur noggrann du om är att upprätthålla det. Trots den invasiva arten av dessa resistenta blommor, det finns flera åtgärder du kan vidta för att befria din gräsmatta av dem. Oavsett vilken metod du använder, är det dock bäst om du slå tillbaka innan den gula blomman mognar till en vit, pösig förebud om maskros undergång. När den pösiga vita frön sprids, har du mer än några herrelösa ogräs på händerna.

Steg

Hur bli av med maskrosor i gräsmattan. Klippa maskrosor som de uppstår.
Hur bli av med maskrosor i gräsmattan. Klippa maskrosor som de uppstår.
 1. 1
  Klippa maskrosor som de uppstår. Så länge du fånga de gula blommorna innan de mognar till vita frön, bör du kunna stoppa ogräs från att sprida sig. Ställ däck gräsklipparen för att förhindra den från att klippa gräset lägre än 2 till 2,5 inches (5,08-6,34 centimeter), eftersom längre gräs kommer att blockera ut solljuset behövs för maskrosor växa.
  • Observera dock att det bara meja ner toppen av blomman inte permanent döda den ursprungliga blomman.
 2. 2
  Gräv maskrosor ut vid roten. Borttagning av maskros med roten kommer att ta bort det från din gräsmatta. Det finns flera "maskros grävare" som du kan köpa på plantskolor och hårdvara butiker att utföra denna uppgift. Vissa ser gaffelliknande i naturen, medan andra ser ut som en hybrid mellan en skruvmejsel och en fishtail. I båda fallen, men gräver du bara runt basen av blomman och använda hävstång för att svänga blomman ur marken, rot och allt.
 3. 3
  Häll kokande vatten över maskrosor. Om du konsekvent hälla kokande vatten över varje maskros ett par gånger varje dag, bör växterna börjar vissna och vissna i glömska inom tre dagar.
 4. 4
  Kväva ogräs. Maskrosor kräver massor av solljus för att leva. Du kan täcka dem med papp eller svart plastpåsar för att blockera solljuset ut, och inom några dagar bör blommorna dör.
 5. 5
  Spraya maskrosorna med vinäger. Vanlig vit vinäger fungerar, men du kan också koka ner det till koncentrera mängden ättiksyra, skapar en ännu mer potent ogräsmedel. Sätt vinäger i en sprayflaska, och släck den felande ogräs från topp till botten.
  • För ännu bättre resultat, dra maskros ut vid roten och spraya hålet för att döda eventuella rötter som blev kvar.
 6. 6
  Spread majsglutenmjöl över gräsmattan innan maskrosor gror. CGM är en pre-framväxande ogräsmedel, så det hindrar plantorna från någonsin att slå rot. Sprid CGM över din gräsmatta fyra till sex veckor innan ogräset brukar gro. Eftersom det bara varar i fem till sex veckor, bör du applicera herbiciden flera gånger under växtsäsongen.
 7. 7
  Förbättra din jord. Lägg näringsrik kompost och kompost till jorden för att förbättra dess kvalitet. Maskrosor trivs på sura jordar och tenderar att växa svagare i jordar, vilket gör dem lätta att dra upp och mindre benägna att någonsin slå rot.
 8. 8
  Salt maskrosor. Pile 1 matsked (14,3 gram) av salt vid basen av maskros, där den kommer ut ur gräsmattan. Undvik att få saltet på andra växter, men eftersom saltet har varit känt för att döda massor av andra grönska, alltför
 9. 9
  Höja kycklingar eller kaniner. Båda varelser älskar smaken av maskrosor och mumsa på de otäcka ogräs när de dyker upp från marken. Maskrosor är också hälsosam och näringsrik för dessa djur.
 10. 10
  Använd ett ogräs brännare fackla. Dessa handhållna facklor brinner bokstavligen ogräs borta.
 11. 11
  Prova en kemisk herbicid. En post-emergence herbicid utformad för att ta hand om bredbladiga ogräs är idealiskt. Systemisk weed-killer, som de gjorde med glyfosat, bör appliceras direkt på ogräs som du vill bli av med. Applicera inte dessa produkter till hela din gräsmatta. Glyfosatprodukter dödar all växtlighet och bör endast appliceras direkt på bladen av maskros. Efter greener dör, kommer den kemiska sippra in i växten och dödar rötterna.

Tips

 • Ta bort maskrosor vid roten utan användning av ogräsmedel gör att du kan äta dem. Maskrosor är både ätliga och näringsrik, erbjuder höga nivåer av vitamin A, kalium och betakaroten, med noterbara mängder av vitamin C och D, järn, zink, mangan, magnesium och fosfor. Du kan konsumera bladen, rötter och blomma huvuden i en mängd färska och tillagade rätter.

Varningar

 • Var försiktig vid tillämpningen någon ogräsmedel för maskrosor, oavsett om du använder kemiska eller naturliga alternativ. Många ogräsmedel inte diskriminerar och dödar mer än bara dina ogräs. Som ett resultat kunde slarvig ansökan skada din gräsmatta.

Saker du behöver

 • Gräsklippare
 • Maskros digger
 • Kokande vatten
 • Kartong
 • Svarta plastpåsar
 • Vinäger
 • Majsglutenmjöl
 • Kompost
 • Salt
 • Weed brännare fackla
 • Kycklingar eller kaniner
 • Kemiska ogräsmedel