Wki

Hur bli av blodhirs

Den bästa förebyggande för crabgrass är att ge så stora odlingsförhållanden att gräset tränger ut.

Steg

Hur bli av blodhirs. Vid användning av herbicider, vara noga med att läsa etiketten noga.
Hur bli av blodhirs. Vid användning av herbicider, vara noga med att läsa etiketten noga.
 1. 1
  Vid användning av herbicider, vara noga med att läsa etiketten noga. Så liten som trycket är, hittar du värdefull information om tidpunkten för ansökan och säkerhetsåtgärder.
 2. 2
  Crabgrass är i allmänhet bäst behandlas med pre-emergent herbicider. Pre-herbicider verkar genom att hindra frön från att gro. Applicera pre-herbicider i senvintern / tidig vår när marken temperaturer stabiliseras vid 55 ° C på ett djup av 4 ". Detta bör sammanfalla med blomning av forsythia.
 3. 3
  Ansök posta herbicider på sommaren, om du ser crabgrass. Dessa kommer att döda ditt gräs samt så bara använda om du har mer än crabgrass gräsmatta eller tjocka fläckar av det.
 4. 4
  Cutting crabgrass kort under sommaren kommer att hämma blomningen och sådd och bör bidra till att minska nästa års skörd. Under hösten, re-frö eller plåster din gräsmatta.
 5. 5
  Lätta angrepp kan vara hand rensas. Efter en bra regn, samla hela uppsättningen av blad i handen och dra varje rot ut långsamt.

Tips

 • Kontrollera din lokala kooperativa förlängning för tips som är specifika för ditt område.
 • Kom ihåg, är den bästa förebyggande full och tjock gräsmatta.
 • Använd syntetiska herbicider sparsamt, eftersom de ofta innehåller kemikalier som är skadliga för människor, husdjur, nötkreatur gräsmatta du vill behålla (t.ex. daggmaskar), och andra delar av ekosystemet.
 • Corn gluten är ett säkert och effektivt naturligt alternativ till syntetiska pre-herbicider.
 • Om du har crabgrass, klippa din gräsmatta ofta till den högsta höjd som rekommenderas för din gräsarter. Den frekventa styckning hindrar blodhirs från blommande och sådd, och din gräsmatta gräs kommer att ha lättare att tränga ut alla andra ogräs.
 • Om blodhirs gör gro trots hjälp pre-herbicider, använda en tång för att dra varje crabgrass planta. Gräset växer från en central rot, sprider rankor som en krabba. (Därav namnet). Detta förfarande gjort med fingrarna är mycket svårt, så tång är nödvändiga och ganska effektiva, eftersom antalet grodda plantor kommer att vara liten. Gör det tidigt eftersom crabgrass växer mycket snabbt, och kommer snart att bli ohanterliga, tills den första frosten dödar det.

Varningar

 • Applicera inte pre-herbicider för sent på våren, kommer de att göra något bra. Crabgrass framträder generellt om tiden av hundkäx blommar, och pre-herbicider påverkar inte crabgrass som redan är upp och växa.