Wki

Hur man använder en grov gräsklippare

För dem som bor i ett jordbruks-eller landsbygdsområde där vidderna överflöd, hålla ogräs, buskar och högt växande gräs under kontroll kan bli för stor för en uppgift för en vanlig. Många som bor i denna typ område kommer så småningom investera i en liten gård traktor och rotorklippare (även känd som en pensel hog eller "bushhog" - även om den senare är faktiskt ett varumärke). Det finns också en typ av grov gräsklippare kallas en "slaggräslippare". Denna typ använder många mycket korta blad på en horisontell trumma. Starkt överväga en slaggräslippare om det finns stenar eller du kan stöta på skräp. De korta knivar undvik att kasta projektiler, som när de kastas från en rotorklippare kan skada dem inom ett stort avstånd. Här är några steg och tips för att förstå hur man kan driva ett säkert och effektivt.

Steg

Hur man använder en grov gräsklippare. Använd en gräsklippare som är rätt storlek och konfiguration för din traktor.
Hur man använder en grov gräsklippare. Använd en gräsklippare som är rätt storlek och konfiguration för din traktor.
 1. 1
  Se till att din traktor är i gott skick. Eftersom grov klippning kan behöva gå in brushy eller buskiga områden, kanske du vill ändra traktorn för att skydda fronten end komponenter, såsom styrinrättning kopplingar och radiator skärmen för att skydda dessa från lemmar eller andra faror.
 2. 2
  Använd en gräsklippare som är rätt storlek och konfiguration för din traktor. Tillverkarna av Rough Cut gräsklippare bygga och betygsätta dem enligt två kriterier, förklaras här:
 3. Växellåda hästkrafter (vridmoment). En 50 hästkrafter traktor kommer sannolikt skada en 25 växellåda hästkrafter gräsklipparen under tung belastning, och en 30 hästkrafter traktor kan inte driva en stor gräsklippare utrustad med en 90 hästkrafter växellåda. En god passform är inte mer än 10% skillnad i dragfordon / klipparen motorstyrka.
Klippbredd. Mindre traktorer, naturligtvis, kommer att hantera endast mindre storlek gräsklippare. För en typisk 25 hästkrafter traktor, är en 5 fot gräsklippare rekommenderas, där en 40 hästkrafter traktor bör kunna hantera en 6 fot gräsklippare, och större traktorer kan hantera proportionellt större gräsklippare.
3
Justera vingla kedjor / genomföra stabilisatorer så att klipparen inte kan svänga för långt vid kurvtagning. En klippaggregatet kan svänga tillräckligt långt, i vissa kurvtagning situationer, för att träffa de bakre däcken på traktorn, möjligen förstör den.
4
Kontrollera skicket på din gräsklippare. Att se klipparen är i gott skick kommer att minska risken för ett sammanbrott medan du klipper. Några saker som kan behöva uppmärksammas är följande:
 • Växellådssmörjningen. Typiska växellådor har två rörpluggar gängtyp inbyggda i sina bostäder. Ett, i toppen, är fyllningshålet, en annan, på sidan, är fyllnadsnivån. Ta bort båda pluggarna, och häll olja i övre hålet tills det börjar sippra ut den nedre, byt båda kontakterna.
 • Ground fälgkondition. Marken hjulstöd den bakre delen av gräsklipparen för att hålla den från att gräva i smutsen om att gräsklipparen används i ojämlika förhållanden. Det bör svänga lätt så att klipparen följer när traktorn svänger, och hjulet skall rotera fritt på sin axel. Smörj smörjnipplar på denna församling, och se till att inget skräp har fastnat runt hjulnavet eller axel.
 • Kraftuttag kontakten. Vanligtvis är detta en splineskoppling med ett stift eller en fjäderbelastad låsmekanism för att hålla den på plats. Det finns flera storlekar av kraftöverföringsaxlar, om du har den rätta traktorn / slåtterkombinationen, kommer du att kunna dra axeln klipparen kör på traktorns kraftuttag utan problem. Smörjning av splines på denna enhet kommer att hålla det enkelt att glida på och av när du byter ut utrustning.
 • Kardanknutar. Dessa liknar de U-lederna på en bil eller lastbil, och låta drivaxeln att resa utan att böja när den roterar. Kontrollera universallederna är täta, och smörj dem om de är utrustade med smörjnipplar.
 • Top-link-anslutning. Den översta länken på en grov gräsklippare är inte en fast längd, som de flesta andra jordbruksredskap. Detta beror på att marken hjulet kan höja och sänka den bakre delen av klipparen följa markens konturer, och den översta länken skulle binda i denna situation. Kontrollera att den övre länken adaptern på din gräsklippare tillåter flera inches av fria resor, men ändå låta gräsklipparen skall lyftas från marken samtidigt som du vrider.
 • Knivarna. En 5 fot grov gräsklippare är oftast utrustad med två 24 tums blad, fästa bladet monteringsplattan under klippaggregatet. Dessa bör vara balanserad och skarp för god, ren och vibrationsfri tjänsten.
 • Bladet monteringsplattan. Se till att bultar eller nitar som fäster bladen är täta. Detta bör även vara utrustad med en stump jumper, att lyfta botten av växellådan / bladaggregatet klart av stubbar eller andra hinder.
5
Haka upp din gräsklippare och anslut kraftuttaget. Kontrollera att axeln låsmekanismen ingriper, för att förhindra att axeln vibrerar loss under drift. Kontrollera eventuella kraftöverföringsanordningarna att vara säker på att de är i säkert skick.
6
Crank din traktor, koppla in kopplingen helt (traktorer har oftast två steg kopplingar, så kopplingen måste vara fullständigt intryckt för att koppla ur kraftuttaget), och engagera din PTO. Se till att din motor är på minsta varvtal, sedan släppa ut kopplingen. De knivarna bör börja vända, men om det är några problem, koppla ur kraftuttaget genast.
7
Använd de tre hydraulik punktslyften att höja klipparen till önskad klipphöjd och välj en växel lämplig för styckning jobb du gör. För lätta ogräs / gräs, kan du välja att arbeta i en växel som ger en hastighet över marken på ca 7 tim. I traktorn i bilder, detta skulle vara 6: e växeln. För tunga ogräs, buskar, eller meja grödor efter att de är färdiga, kan en 4 MPH hastighet ger bättre resultat, så 5: e växeln kan användas.
8
Börja klippa. Håll hjulet i linje med den riktning du vill resa. Detta kan tyckas självklart, men i ett stort område med några rader eller andra funktioner för att styra en traktor operatör, kan maskinen glida.
9
Välj din klippning rutt i området eller området du klipper, och följ den antingen i gengäld rad eller cirkulär form, är som allt effektivare. Eftersom nästa v klippning kräver stopp vid varje ände, höja klippaggregatet, och vända, är en cirkulär klippning bana oftast effektivare.
10
Lyssna till traktorns motor, och observera avgaser, om din traktor har en dieselmotor. Svart rök kan betyda att du är överbelastning av motorn, liksom en minskning av varvtal. Du bör inte överskrida gränserna för din traktor vid klippning, detta kan leda till för tidigt bortfall av komponenter drivlina. Om traktorn släpa, förlora makten, eller på annat sätt kämpar med sin last, antingen minska Klipper Automower genom att höja gräsklipparen, eller sjunka till en lägre växel för att sänka traktorns hastighet.
11
Se upp för hinder i vegetationen du klipper. Stubbar, hål, eller stora stenar kan förstöra en gräsklippare, och slå ett stort hål med en traktor hjul kan orsaka att föraren kastas från maskinen. Varje pass ger dig en möjlighet att titta på nästa skärbanan när du passerar den.
12
Håll ett öga på mätarna. Titta motorns temperatur, oljetryck, och bränslemätare för att säkerställa dessa vistelse i deras lämpliga intervall. Klippning stor vegetation kan sätta en stor påfrestning på en traktor kylsystem och skräp som faller från vegetationen kan stoppa upp radiatorn skärmen.
13
Hålla klipparen skenor däck marken från plöjning, eller gräva i jorden. Även när de är korrekt justerade för plan mark, ibland kommer en hasplåt gräva i marken när de passerar en liten kontur, och jord och vegetation kan ansamlas vid hörnet av klippaggregatet. Dessa ansamlingar kan snabbt snöboll i stora massor, och orsaka en enda röra. Ögna tillbaka på klippaggregatet ofta kommer du att kunna följa här innan det blir ett verkligt problem.
14
Var försiktig om klippning under träd lemmar eller andra faror overhead. Inte bara kan dessa hinder bryta en ljuddämpare eller böja plåten med din traktor, kan du faktiskt sopas av maskinen. Sakta ner när du närmar dig ett hinder, och vara beredd att stanna.
15
Förstå gränserna för vad din gräsklippare kan skära effektivt. Eftersom människor hänvisar till Rough Cut gräsklippare som Brush Hogs, antar de ofta klipparen kan klippa buskar. Till viss del är detta sant, men om du är oerfaren eller tvivlar traktorn / klipparen förmåga att hantera stora, tjocka buskar, undvika dem.
16
Håll utkik efter insekter. Vid klippning under träd, är det vanligt att hitta dig själv insvept i spindelnät, och inte alltför ovanligt att hitta en spindel fastnat på din hatt eller glasögon. Ground bin (gula jackor), getingar och bålgetingar är andra faror, och traktorer är inte de snabbaste escape fordon för att undvika dessa smärtsamma skadedjur om du stöter på dem. I ovanliga fall du måste lämna din traktor plötsligt att undvika dessa skadedjur, se till att du pausa tillräckligt länge för att dra kill switch eller åtminstone ta det ur växeln.
17
Njut av din klippning jobb. Inget slår doften av färsk mejade gräs under en klarblå himmel. Kom ihåg att vissa jobb är liv och rörelse, men det är inte den tradition av jordbruks-liv.

Tips

 • För oregelbundet formade partier, kommer du finna det mer effektivt att först klippa gränsen av det område du vill klippa, när du har ringat hela området med klipparen, torget upp ditt arbete genom att fastställa din syn på ett föremål som du kan klippa till. Gå sedan tillbaka över den oregelbundna formen du har skapat för att räta upp ditt arbete och klippa hela området innan du fortsätter att klippa stora torget du har definierat. Sen när du klipper den stora kvadrat eller rektangel som du har skapat, se till att ha ansvarsfrihet för klippaggregatet på utsidan av ditt arbete, eller med varje pass hittar traktorn och klipparen arbetar hårdare och hårdare.
 • Klipp endast med en hastighet som du är bekväm med. Många traktorer har inga enheter förarbälteskrav eller skyddsbågar.
 • Håll dina knivar vassa. Vassa knivar bära mycket långsammare än tråkiga ettor.
 • Undvik skalpera under klippning. Om dina knivar slår smutsen, kommer de sannolikt att bli matt väldigt snabbt.
 • Försök inte att klippa ett fält tidigt på morgonen eller efter ett regn. Den extra fukt kommer att orsaka din avgaser att klumpa upp och resultaten kommer att vara mindre än du vill.
 • Om du klipper för att minska små-bränsle brandrisk, istället för gräsmatta-liknande utseende, gör klippa när det är kallt och fuktigt. Detta kommer att minska risken för gnistor orsakade av bladen mot klipporna starta en brand. Vissa länder är det förbjudet att klippa efter lunchtid.
 • Slåtter med traktorns hjul vid deras smalaste inställningen gör att du kan klippa mycket närmare hinder.

Varningar

 • Ha en bandana eller något slags skydd för din näsa och lungor. En enkel bandana runt halsen kan vara effektiva, när klippningen sparkar upp damm, dra upp bandana för att täcka din näsa och mun precis som Roudy Yates gjorde på Rawhide.
 • Kontrollera bränslet och vara säker på att du har tillräckligt för att slutföra jobbet. Ont om bränsle kan kräva att du går igenom en smärtsam och tidskrävande flödningsprocessen.
 • Klipp inte ett stort område med din mobiltelefon i ett fall klippt till bältet. Rörelserna du gör och ständigt skumpande runt och trängas kan rubba din telefon. Så, antingen lämna telefonen i huset eller åtminstone sätta in i fickan.
 • Det finns tillfällen att använda en iPod och tider inte. Slåtter med en traktor är inte en av de tider. Även med den dyra brusreducerande hörlurar eftersom de för att höra din musik, måste du skruva upp volymen så högt att du kommer att skada dina öron. Du kommer inte att märka skadan förrän det är för sent.
 • Aldrig en traktor eller annan utrustning om du inte är i gott skick, alert och utvilad. Trötthet eller påverkad av mediciner, alkohol eller droger kan påverka din förmåga att göra det på ett säkert sätt.
 • Bär rätt kläder. En långärmad tröja, jeans och en mössa kan skydda dig från critters du stör slåtter, som slipade getingar. Deras Stingers kommer inte penetrera jeans, mössor eller tjocka tröjor bomull, så om du blir attackerad, kan du undvika de flesta av de svider. Och, inte hoppa av traktorn om du blir stucken, brukar det hjälpa saker. Om du är känslig för svider, hålla en flaska Benadryl eller andra over-the-counter antihistamin i din verktygslåda. Det kan rädda ditt liv. Dessutom kommer ett par bra solglasögon skydda hälsan hos dina ögon, du kanske vill fråga om den typ av solglasögon som har en dubbel funktion funktion som skyddsglasögon, kommer de att komma till hands för många utomhus projekt.
 • Iaktta alla varningar som finns på klipparen.
 • Undvik branter, vallar, eller andra hinder när du klipper.
 • Var särskilt försiktig på hinder när täcker traktor med fäst klipparen.
 • Förstå att en grov gräsklippare kan släppa skräp i en hög hastighet någonstans runt klippaggregatet medan den skär. En sten eller lem kan snabbt bli en farlig projektil.

Saker du behöver

 • Traktor
 • Gräsklippare
 • Personlig skyddsutrustning, inklusive handskar och skyddsglasögon