Wki

Hur att reparera en trasig sprinkler linje

Tryckfall, gejsrar, torra fläckar och alltför mättade områden är bara några av de problem som är förknippade med brutna sprinklersystem linjer. Så kasta av sig oket av dyr landskapsarkitekter, samla mod och spade, och fixa det själv. Såhär:

Steg

Hur att reparera en trasig sprinkler linje. Isolera var läckan är.
Hur att reparera en trasig sprinkler linje. Isolera var läckan är.
 1. 1
  Isolera var läckan är. Detta kan kräva en liten bit av grävning, ofta där vattnet kommer ut ur marken inte alltid är källan till läckaget. När du har isolerat läckan, stäng av vattnet till den linjen, eller area. Se till att du köper rätt rördiametern reparation och kopplare. PVC-rör har ofta information om storlek och testa-styrka tryckt upp och ner på sidorna.
 2. 2
  Gräv en rimlig arbetsutrymme runt och under pausen, eftersom du kommer att ha en bit av "play" eller rörelse i PVC för att uppnå en bergfast tight passform med din reparation. Städa ur så mycket vatten, lera och smuts som möjligt. Cirka 4 till 6 inches på varje sida av öppningen, kapa röret med en PVC-cutter och vara noga med att torka båda ändarna ren från lera (ute och inne). Papper handduk kan vara fyllda i slutet av röret för att förhindra att smuts / lera från att åter komma. Om röret spricker när man försöker klippa det, placera en liten mängd PVC primer till den plats där bladet rör röret och låt det sitta i ett par sekunder innan tryck anbringas till saxen. Detta kommer att mjuka röret och göra det lättare att skära utan att spricka. Avlägsna den trasiga röret men spara för framtida efterföljande steg.
 3. 3
  Använda lila grundfärg och borsten som kommer med det, prime utsidan av båda återstående sprinkler rörändarna genom att måla en 1-2 tums bred remsa runt utsidan av varje rörände börjar vid läppen / kanten. Prime insidan av 2 raka kopplingar. Fäst ett skarvdon för att varje rörände genom att applicera en beläggning av lim på utsidan av röränden och även på insidan av en kopplare. Att arbeta snabbt, skjut kopplaren på röret kanten med en vridande rörelse, driver hårt tills röret träffar läppen inuti centrum av kopplingen. Håll kopplingen på plats med tryck i 15-20 sekunder. De klara limmet torkar i cirka 10 sekunder och den blå lim i cirka 20 sekunder så att du måste arbeta snabbt. Upprepa för den andra röränden.
 4. 4
  Klipp en bit reparation röret för att passa längden på skära du gjort i sprinkler linjen, minus cirka 1/2 "eller mer för varje rak kopplare användes (kopplaren adderar cirka 1/2 tum till längden av det färdiga röret). För att bestämma längden på reparation rörledning mäter från mitten av en rak koppling till den andra med hjälp av ett måttband. Om du inte har ett måttband, låg en bit rör ner i diket och mäta det med ögat, märkning med en penna för din del.
 5. 5
  Montera den kapade bit till kopplingarna torra, för att vara säker på att passformen är rätt och att den resulterande röret inte är böjd, från utbyteselementet är för lång.
 6. 6
  Ta isär och göra nödvändiga justeringar, tills den resulterande passformen är perfekt.
 7. 7
  Prime båda ändarna av din avkapade, vänta 5 sekunder, sedan applicera ett tunt lager av lim på ena änden av ersättare bit och inuti en av de raka kopplingar. Twist pipe hårt in i kopplingen tills du känner att den slutar. Vänta minst en minut för att torka och sedan applicera lim till den återstående röret-end och koppel. Med din slutliga monteringen, kan du behöva dra hårt på sprinkler-ledningsrör, antingen åt sidan eller uppåt, för att få det nya röret att glida in i kopplingen. Oroa dig inte, är PVC stark. Tillåt alla beslag och skarvar torka helt (3-5 minuter) innan du slår vatten igen i den linjen.
 8. 8
  Alternativt kan du använda en "reparation" koppling som inte har den inre stadskärnan åsen, i grund och botten en överdimensionerad sektion av röret. Med en reparation koppling du kan dra det hela vägen på det nya röret avsnitt, Prime & limma det andra röret, och skjut reparera kopplingen på det gamla röret.
 9. 9
  Alternativt, kan du klippa ett kopplingsstycke på mitten, på längden. Slipa ner mitten insida kanten om det är en vanlig koppling. Då Prime och limma ena eller båda halvorna, beroende på längden av sprickan, och prime och limma det gamla röret runt sprickan, och tillämpa halv-bit (ar) över sprickan. Tätar sprickan och det är snabbare än att skära ut den spruckna delen av röret, speciellt om det spruckna röret ligger i anslutning till ett annat rör eller om det är helt enkelt svårt att gräva ut tillräckligt.
 10. 10
  Titta på området för din reparation i några minuter innan du täcker ditt hål igen.

Tips

 • Överväg att använda "vått / torrt" PVC lösningsmedel (lim) kontra primer. Primer kan lätt vara över används och försvaga röret.
 • Ett enkelt alternativ till att böja röret att passa, är att använda en "teleskopisk koppling" (slip fix är det gemensamma namnet) tillgängliga vid varje bevattning utbudet hus eller Big Box järnaffär. Som någon närliggande passande att läckan kan knäckas genom att böja röret, tar bort en "teleskopisk koppling" detta problem. Instruktioner om hur du använder produkten kommer att ingå. Detta är hur "proffsen" gör det.
 • Bli inte lata vid grävning runt reparationen - så svårt som det kan vara att gräva, behöver du gott om utrymme att arbeta och måste hålla beslagen rena.
 • Kontrollera insidan av PVC-rör som kvarstår efter att du skär ut den trasiga pjäs är så rena som du kan få det. Även lite smuts kvar inuti kan hamna igensättning dina sprinklerhuvud eller förhindra att ditt system från att rinna ordentligt.
 • Torkning tider för PVC lim varierar baserat på fuktighet och temperatur, kan längre torkning behövas.
 • Använd alltid handskar när du arbetar med PVC primer och lim.
 • Förvara aldrig PVC i solen, förnedrar dem och försvagar rörstrukturen.
 • Som vissa ventiler läcker även när i off position.A bra trick är att använda en bit bröd insidan av läckande pipe.This kommer stoppa läckan tillräckligt länge för reparation ska made.And brödet bryts ned och inte täppa någon av de linjer eller sprinklerhuvuden upp.

Saker du behöver

 • PVC röravskärare
 • PVC-rör primer (vanligen lila)
 • PVC-rör lim (blå eller klara)
 • (2) raka kopplingar
 • 1-2 meter PVC-rör