Wki

Hur man installerar ett system för droppbevattning

Droppbevattning är ett mycket effektivt sätt att vattna din trädgård. Den levererar vatten direkt till rötterna på dina växter, och därigenom minska avdunstning och vatten förlust genom vind flöde. Det hjälper också till att minska ogräs problem och svampsjukdomar som mjöldagg och svart fläck eftersom vattnet bara går till där växter kan använda det, och inte sitta och pool någon annanstans. Av samma anledning, är droppbevattning en stor källa för vattenvård. Om du automatisera bevattning, kommer du inte ens behöva tänka på det.

Steg

Hur man installerar ett system för droppbevattning. Bestäm vattnets källa.
Hur man installerar ett system för droppbevattning. Bestäm vattnets källa.
 1. 1
  Välj område: Välj det område där systemet måste installeras. Till exempel, en köksträdgård, buskar runt ditt hus, rabatter på terrassen - dessa är några av de områden där droppbevattning fungerar bäst.
 2. 2
  Bestäm vattnets källa: Alla utomhus munstycke kan användas för ett droppbevattning systemet, men se till att du fäster en Y-formad ventil slang-röranslutning. Fäst den i ett läge upp och ned, så att botten av Y-rör fäster till munstycket. Joint ena armen till trädgårdsslang-rör som kommer att leverera vatten i systemet och den andra armen till den extra trädgårdsslang-rör för andra vattning behov.
 3. 3
  Designa trädgården layout, visar de växter du vill vattna och hur långt de är från varandra. Varje anläggning kommer att få en sändare (liten sprinkler) för sina egna vattning behov, och de alla kommer att knytas till utloppet med ett nätverk av linjer droppbevattning, 1/4 "och 1/8" plaströr som löper från den huvudsakliga slang-pipe till dina växter. Du behöver två sändare för växter som behöver mer mängd vatten.
 4. 4
  Samla utrustning: För ett automatiserat droppbevattning systemet behöver du en batteridriven timer. Denna timer kan ställas in som en klocka för att automatisera vatten timings. En back-flöde ventilen eller tryckregulatorn är viktigt att förhindra att vatten droppbevattning från att förstöra ditt hushåll VVS. Filter hjälper en hel del i att hålla bort rost och smuts ur dropp linjen.
 5. 5
  Montera dropp raderna: Klipp 1/4 "slang med kniven och skjut ändarna i kontakterna att förlänga linjerna mot växterna Utnyttja 1/8." Emitter linjer för att ansluta huvudlinjerna för sändarna.
 6. 6
  Anslut systemet. Allt du behöver göra är att ansluta de återstående material från munstycket på detta sätt: Y-pipe, timer, tryckregulator, slang adapter trädgårdsslang-rör, en annan slang-gängadapter och droppbevattning linje. Nu din vattenförsörjning är kopplat till din huvudsakliga 1/4 "dropp linje bevattningssystem.
 7. 7
  Testa systemet: Initialt ställa in timern på manuell och sedan ställa den på. Nu slår på strömbrytaren, så att vattnet kommer att löpa från munstycket till droppbevattning systemet. Om allting är ansluten och görs på rätt sätt kommer du att se att sändarna börjar skjuta ut som små små fontäner. Nu justera mängden vatten i enlighet därmed genom att justera flödet från munstycket. Vattenflödet ska vara korrekt att inte spricker varken för långsamt eller platt.
 8. 8
  Läckage kontroll: När du är klar med vattenflödet justeringen, stänga av timern men hålla munstycket på. Du kommer att höra vattnet stannar om så inte är fallet då detta indikerar några läckor i dropp linjen. Detta kan vara på grund av fel adapter, så använd slang-slitbanan bara. Ett mindre läckage kan fastställas genom tillämpning av en tejp runt där.
 9. 9
  Ställ in vattnet timer: Börja experimentera med olika timings för att vattna växterna, när du får den bäst lämpade tid där dina växter får tillräckligt med fukt du är klar med inställningen. Normal 15 till 20 minuter per dag för de flesta platser.

Tips

 • Du kan använda rören som redan har de droppar borrade hål i dem.
 • Använd bredare slangen nära vattenförsörjning och aldrig kör en linje mer än 100 meter.
 • Alltid använda sig av god kvalitet komponenter eller material när du installerar ett system för droppbevattning.
 • Lägg inte för många dropp utsläppsländerna detta kan minska de totala leveransförmåga av ditt system.
 • Montera en ventil vid den lägsta punkten på dropp system så linjer kan tömmas på vintern.

Saker du behöver

 • Y-formad slang-röranslutning för munstycket
 • Måttband
 • Huvudsakliga droppbevattning linjer - 1/4 "plastslang
 • En knöl eller sax
 • Trädgårdsslang (15 -, 25 - eller 50-fots längd)
 • Slang-gänga adaptrar
 • Blandade kontakter - tees (T-formad) och armbågar (rät vinkel)
 • Emitter linjer - 1/8-tums plastslang att köra från huvudlinjer till utsläppskällor
 • Sändare - En till två per anläggning, eller på avstånd 10 till 18 inches isär
 • En batteridriven timer
 • Tryckregulator / back-flödesventil