Wki

Hur att reparera en pop head up sprinkler

Som pop-up plast sprinkler blir äldre, tenderar de att fastna i uppfällt läge, lämnar dem sårbara för gräsklippare. En hackad eller trasiga huvud kommer att resultera i en vatten-slöseri gejser, höga räkningar vatten och så småningom dött gräs i din trädgård. Byta ett pop-up sprinkler är enkelt, följ bara dessa enkla steg och hålla din trädgård ser grönt.

Steg

Hur att reparera en pop head up sprinkler. Ägna särskild uppmärksamhet för att undvika skivning slangen till denna sida inlopp.
Hur att reparera en pop head up sprinkler. Ägna särskild uppmärksamhet för att undvika skivning slangen till denna sida inlopp.
 1. 1
  Skär igenom gräsmattan kring sprinkler huvudet, ca 6 inches hela vägen runt, med hjälp av en tandad kniv eller smuts spade med en punkt på slutet. (Var försiktig med att inte gräva för djupt för att inte punktera vattenlinjen.) Vänligen Observera att om du har en 6 tums pop-up eller större, det finns en god chans att rörsystemet har körts till sidoinloppet av huvudet (endast ett fåtal inches under jord). Ägna särskild uppmärksamhet för att undvika skivning slangen till denna sida inlopp.
 2. 2
  Bänd upp den del av torv med en spackel eller liten spade (ca 2-3 inches tjock) och ställ gräset åt sidan för att byta senare.
 3. 3
  Försiktigt gräva bort smutsen kring sprinkler huvudet. Ställ smutsen i en hög i närheten, du kommer att behöva det senare för att fylla hålet. Gräv ner försiktigt tills du kommer till vattenförsörjning pipe (ca 6-8 inches under gräset).
 4. 4
  skruva loss den gamla sprinklern kroppen och ta bort den. Var noga med att inte låta alltför mycket smuts faller i öppningen av stocken (koppla in den med en liten bit tyg). Stigaren kan bli skruvas ur matarröret medan den förblir fäst sprinklern. Helt enkelt skruva loss den från sprinkler är noga med att inte skada gängorna i vardera änden. Det är ibland bra att stoppa en vass jaktkniv i slutet av utbyggnad, och vrid för att avlägsna stigaren från sprinklern. Kanterna på kniven gräver bara något i stigaren, så att du nog kontakta för att vrida av och avlägsna stigaren.
 5. 5
  Ta den gamla sprinklern kroppen till affären och köpa en ny sprinkler organ som är av samma storlek som den gamla. Den idiotsäkert sätt är att köpa exakt samma märke och modell som den gamla. Om inte, se till att den nya matchar gamla på 2 sätt: (1) samma öppning diameter hona i botten, och (2) samma totallängd. Olika märken är olika längder, och om du får en som är för lång, kommer det att sticka ut i gräset när du har installerat det. En annan faktor: om möjligt, köpa en sprinkler organ som har en orange flush-plug toppen istället för ett munstycke, vilket gör det lätt att spola smuts från linjen efter installationen.
 6. 6
  Vira en tunn beläggning av teflon tejp runt den gängade manliga änden av stigaren (teflon tape finns i VVS-del av alla hem-förbättring butik). Skruva in den nya sprinkler kroppen tills det är för hand.
 7. 7
  Slå på sprinkler line för bara ett ögonblick för att blåsa ut all smuts som kan ha fallit i linje.
 8. 8
  Stäng av sprinkler, sedan använda flush-plug ring, dra upp stigaren, skruva av flush-kontakten, sätta i plastfiltret skärmen och skruva på munstycket.
 9. 9
  Vrid munstycket att anpassa sprutbilden så det sprutar på gräsmattan, inte omgivningen.
 10. 10
  Byt ut smutsen tillbaka in i hålet, packa ner det kring sprinklerhuvudet kroppen.
 11. 11
  Byt gräset och tryck ner runt sprinkler huvudet.
 12. 12
  Slå på sprinkler för att kontrollera att allt sprutning korrekt. Du kan behöva vrida munstycket en aning för att justera mönstret

Tips

 • Om du märker imma eller imma kan din vattentrycket vara för hög. Försök att använda en tryckreglerande sprinkler spraya huvudet istället.
 • De flesta munstycken kan justeras för avståndet genom att vrida ett litet centrum skruv med en flat skruvmejsel.
 • Sätt smuts och gräs på en liten presenning som du reparera att göra det lättare att städa upp din gräsmatta när du är klar.
 • De flesta pop-up-sprinklers har en 1/2 "invändig gänga inlopp botten. Du behöver en 1/2" gängad riser för att installera det. Du kanske kan återanvända stigaren från gamla sprinklern.
 • En gammal tandad stek kniv är bra för att skära genom torv. Annars kan du bara använda ett spetsigt spackel.
 • Gräset växer tillbaka fint i ett par veckor och du märker knappt reparationen.
 • Håll en frottéhandduk hands för att hjälpa dig vrida huvudet på plats.

Varningar

 • Byt inte smuts i hålet tills du har spolas sprinklern. Du kan behöva justera sprinkler och vill inte fastna gräva ut den igen.
 • Om du märker en hel del vatten bubblar upp kring sprinkler, kan du ha en sprucken sprinkler linje eller sprinkler kanske inte har skruvats i tätt nog.
 • Var försiktig när du gräver runt huvudet, vill du inte att bryta den omgivande PVC-rör.