Wki

Hur täta och färga tryckimpregnerat trä trall

De flesta däck är tillverkade av tryckimpregnerat furu. Här är hur du håller dina däck snygg och skyddad.

Steg

Hur täta och färga tryckimpregnerat trä trall. Ta bort fläckar, mögel och gamla avsluta med en kommersiell däck rengöringsmedel.
Hur täta och färga tryckimpregnerat trä trall. Ta bort fläckar, mögel och gamla avsluta med en kommersiell däck rengöringsmedel.
 1. 1
  Ta bort fläckar, mögel och gamla avsluta med en kommersiell däck rengöringsmedel. Högtryckstvätt är nästan alltid ett måste på äldre däck, men tänk på att inte använda för mycket tryck. Du kan skada virket om det dök upp för högt. Vanligtvis 1500-2500 PSI är tillräcklig för tryckimpregnerat virke. Bo mellan 1200-1500 PSI för ceder och furu.
 2. 2
  Efter rengöring av trä, låt ytan torka mycket väl. De flesta beläggningar kräver att virket ska vara torr före applicering. Det finns undantag. Thompsons Water Seal Avancerade Trä Protectors kan appliceras på fuktiga virke, så det är möjligt att rena och vattentät dina däck på en dag. Läs instruktionerna på produkten du använder för temperatur och väder riktlinjer, torktid, osv, och följ dem!
 3. 3
  Välj din finish. Du kan använda en basolja eller vatten bas sealer eller fläck, fast eller halvtransparent. Den bästa metoden för anbringande av materialet är med en borste eller en målardyna på ett långt handtag, som finns på någon järnaffär. De flesta material kan sprutas också, men du kommer att hamna behöver en mycket mer produkt på detta sätt. För ett stort däck, kommer sprutning spara tid, men du bör borsta materialet in i träet. Detta kommer att hjälpa till med enhetlighet och ge ett snyggare jobb.
 4. 4
  Färdigt.

Tips

 • Det är en myt att trä ska "väder" obehandlad i flera månader innan de behandlas. Detta är inte sant och lämnar däcket sårbara för skador. Ny tryckimpregnerat virke bör tillåtas väder i 30 dagar innan de behandlas. Vissa produkter kan tillämpas omedelbart på nytt tryckimpregnerat virke - kontrollera märkningen. Ceder och furu kan behandlas omedelbart.
 • Om tydlig beläggning använder 2 lager och applicera ett tunt lager efter 6-8 månader av vittring.
 • Använd en tydlig produkt med UV-skydd i soliga områden.
 • Testa dina däck genom att plaska vatten på det. Om vattnet absorberas in i träet det har liten eller ingen tätning och kommer att förfalla om inte behandlas. Om vattenbassänger i pärlor eller rinner av däcket den är skyddad.
 • Täta den öppna änden kornen av träet väl. Detta kommer att hjälpa till att stoppa fukt från att komma in i virket.
 • Enfärgad fläcken hjälper till att förlänga livet på en äldre däck som börjar spricka och kolla. Applicera ett skikt av fast fläcken, låt däcket vädret för ett år och sedan tillämpa en annan jacka. Försök inte bygga upp materialet för mycket på en gång.
 • En rulle rekommenderas under en spruta. Det senare kommer att förbruka mycket mer sealer och är svår att kontrollera.
 • Om det finns hårfina sprickor / luckor i trä dessa bör fyllas. Du kan göra detta genom att tillämpa oljan sedan använda en slipkloss att köra över området med fin kvalitet slippapper. Detta skapar gradvis en trä / olja slury som fyller sprickorna och förbättrar skönheten i träet.
 • Lite blekmedel blandas 50-50 med vatten är bra för att döda mögel som kan växa på däck när du Refinish. Om dina däck är att få vissa mögel eller grön mossa, prova en liten fläck att kontrollera färgförändringar. Använd mindre blekmedel och mer vatten för att döda mögel och inte bleka ut färgen. Använd handskar, hudskydd och ögonskydd vid tillämpning blekmedel.

Varningar

 • Ett däck som inte får mycket solljus är mer benägna att ha mögel färgning och grön mossa. Detta är en svart färgning eller grön svamp. Försök att undvika oljebaserade produkter om däcket inte får en bra mängd solljus.
 • Tryckimpregnerat trä kan innehålla arsenik, bör så extrem försiktighet iakttas vid slipning det. Arsenik är kända för att orsaka cancer hos vuxna och barn.
 • Använd en ljus fläck om dina däck får mycket solljus. En mörk fläck kommer att göra träet blir varmare.
 • En klar yta behöver oftast behandlas oftare.
 • Använd inte lack!
 • Behandlat virke inte håller färgen bra, så undvik att måla.
 • Om däcket är nära en klorerad pool, kolla ditt val av fläckar och oljor eftersom klor ångor kan orsaka vissa oljor blir ogenomskinlig.
 • Var försiktig när du använder en spruta och tätningsmedel på däck. Den över sprayen kan döda närheten gräs och buskar. För att förhindra detta täcker den intilliggande grönskan med en presenning eller tidningar.
 • Fogmassan kan droppa mellan PRYDNAD styrelser, så använd presenningar under däck för att undvika färgning av ett cement pad.
 • BRANDFARA: Innan du slänger trasor, sprida ut dem torka helt. Värme som genereras från att avdunsta finish på en hög med trasor kan starta en plötslig brand. Om du använder latex fläcken, ren utrustning med såpvatten. Om du använder oljebaserade tätningsmedel, rent med thinner eller sprit mineral..