Wki

Hur att skydda en trästolpe från ruttnar i marken

Har din staketstolpe ruttna ut? Eller kanske din brevlåda föll över denna morgon och du inte förstår varför. Tja, kan dessa tips hjälpa till att stoppa detta från att hända igen.

Steg

Hur att skydda en trästolpe från ruttnar i marken. Oavsett om du använder tjänsten för ett staket eller en brevlåda, kom ihåg att vatten är fienden.
Hur att skydda en trästolpe från ruttnar i marken. Oavsett om du använder tjänsten för ett staket eller en brevlåda, kom ihåg att vatten är fienden.
 1. 1
  Oavsett om du använder tjänsten för ett staket eller en brevlåda, kom ihåg att vatten är fienden. Det bästa sättet att hålla din post från ruttnande sig ur marken är att sänka den i cement. (Gräva ett hål, sätta tjänsten i, häll cement, släta cement, skriv ditt namn i cement, har ditt barn lagt sin hand print i cement, låt det härda.) Det är ganska mycket entombed i det, och det kommer inte ruttna.
 2. 2
  Behandla trä för trä tråkiga insekter gemensamma för ditt område (dvs. termiter, pulver inlägg skalbaggar, snickare myror...). En bra, historiska metoden för detta är användningen av kreosot. Det används främst för att väderbeständigt posten, men det är också bra för att stöta bort insekter. Bortsett från detta, det finns många andra moderna kemikalier som används för bug-proofing inlägg. Fråga din skadedjursbekämpning organ vilket som skulle vara bäst för dig.
 3. 3
  Med hjälp av en bra trä kan bidra till att förlänga problemet, även om det fortfarande så småningom kommer att ruttna ut om inte satt i betong och fukt blir till det. Här är några olika träslag som vanligen används för stängsel.
  • Spruce - Obehandlad gran staket och kors skenor är vanligast i prefabricerade 4x8 eller 8x6 fot picket och palissaden-staket sektioner som du hittar på din lokala järnaffär. Dessa är sedan installeras mellan tryckimpregnerat staketstolpar.
  • Pine - Tryckimpregnerat för underjordiska termiter - förutom att ha tryckimpregnerat furu, är det bra att belägga virke med vattenavvisande fläck att förlänga livslängden på trä.
  • Cypress - Naturliga kemiska Cypretine - Röd Cypress är en helt naturlig aromatisk trä som odlas i träsken i Florida. Känd för sin färg konsistens, densitet, hårdhet och relativ brist på knutar, är cypress en överlägsen trä.
  • Ceder och Red Wood - Det här är det bästa virket för stängsel i eller runt ditt hus eftersom det är vackert och har en längre livslängd. Men eftersom det är hög efterfrågan, det dyrare också.
  • De bästa och mest eleganta träslag för stängsel kommer från evergreens, som är mjuka träslag innehåller hartser som naturligt stöter bort mögel, termiter och andra tråkiga insekter. Den mest kända är Kalifornien redwood, kärnved av detta träd kommer att pågå i 25 år eller mer utan behandling.
 4. 4
  Om du inte känner dig bekväm att hälla cement, inte kan använda insektsmedel, och kan inte hitta en trä du känner dig säker på, kan du överväga att använda en metall inlägg istället. Metal är ett mycket mer hållbart material när man bygger ett staket eller sätta upp en post brevlåda. Även om du kommer antagligen behöva ibland sprayfärg den med en produkt som Rustoleum att hålla den från rost, kommer du förmodligen aldrig att behöva ersätta den.

Tips

 • När du gräver hålet, är ett bra djup minst en fjärdedel av vägen upp posten så att den inte välter.