Wki

Hur att stämpla betong

Dekorativa betong är ett attraktivt och ekonomiskt alternativ till naturliga beläggningsmaterial eller vanligt hällde betong. Du kan nå många olika utseende, och med framförhållning, kommer att kunna få precis rätt look för projektet.

Steg

Hur att stämpla betong. Välj en färg och konsistens av betong som kompletterar den naturliga omgivningen och närliggande strukturer.
Hur att stämpla betong. Välj en färg och konsistens av betong som kompletterar den naturliga omgivningen och närliggande strukturer.
 1. 1
  Välj en färg och konsistens av betong som kompletterar den naturliga omgivningen och närliggande strukturer. Särskild hänsyn bör tas till orienteringen av fogarna, speciellt i repetitiva mönster såsom löpning bond, tegel, eller kullersten. Generellt bör området stämplas så att långa rader av mönstret löper vinkelrätt mot längden av projektet. Detta kommer att bidra till att minska linjära fel och ge en mer trivsam och estetiskt helhetsintryck. Typiskt textur körs i raka linjer, även om promenader eller enheter är krökta. Utför alltid en provkörning, placera mattor i området före pour. Besättningen ska veta i förväg när den första mattan kommer att placeras, samt kännedom om områden där en vanlig matta inte passar, och i vilken riktning stämpling kommer att fortskrida. Alltid planera för detta för att säkerställa bästa resultat. Det är mycket viktigt att komma ihåg placeringen av expansion och kontroll lederna (de tunna linjer som du ser i nästan allt betong). Dessa kommer att krävas och kan störa den visuella mönster du hade planerat för. Din installatör kan hänvisa dig mer med alternativ.
 2. 2
  Placera betong. Följ normala rutiner med en sub-grade och betongfundament som uppfyller de planerade specifikationerna och lokala krav för mix, djup och förstärkning. En normal, eller efterbliven-set, vatten-reducerande blandningen, kan användas, men tillsatser får inte innehålla kalciumklorid. Ändå kan icke-klorid acceleratorer och air-kvarhållande tillsatsmedel fortfarande användas. Se inblandning tillverkaren för rekommendationer om vilken typ och mängd av tillsatsmedel att använda. (Observera: Vissa tillsatser kan påverka färgen.) Betongen bör vara minst fyra inches i tjocklek.
 3. 3
  Färglägga betongen. Det finns två grundläggande tekniker:
  • Integral Färg: Vätska färg i den färdiga mixen lastbilen. Detta förfarande kombinerar färg med blandningen före pour och plattan är färgad i hela, eller:
  • Broadcast Metod: Applicera pulver färg härdare direkt till den nyligen hällde betongyta. Färg härdare kommer att tränga upp i betongplattan 1/8 "och färg grundligt.
 4. 4
  Kom ihåg efter första flytande och allt överskott bleed vatten har absorberats, bör du sända färg härdare med ett brett svepande armrörelse med avsikt att täcka så mycket konkret som möjligt med varje kast. Låt härdaren att absorberas under flera minuter tills det har fuktas tillräckligt att arbeta färgen i med en trä eller magnesium flyta. Ett pass med flottören ska vara tillräcklig, inte överanstränga betongen. Vid behov, upprepa processen i områden där naturliga betong lyser igenom. När du är nöjd med färgen, avsluta med en Fresno eller stålspackel.
 5. 5
  Applicera medlet färg release. Konsistens mattor kommer inte att fungera utan användning av ett släppmedel. Denna särskilt sammansatta pulver förhindrar mats fastnar nyligen placerade betong. Generellt £ 3,5. av material krävs per 100 kvadratmeter. När plattan närmar sig sitt optimala uppsättning för texturering, bör släppmedlet tillämpas. Det skall penslas på mattorna och sänds över ytan av betongen. Det bör finnas ett enhetligt skikt för övergång mellan betongen och mats konsistens, tjock nog för att förhindra fuktig betong från att blöda igenom på mattan, men tunt nog för att inte minska texturen detalj.
 6. 6
  Välj en färg på släppmedel för att komplettera färgen på betongen. Ett släppmedel med en mörkare ton än färgämne ger djup och skuggning i den färdiga betongen. De flesta av släppmedel kommer att tas bort när det färdiga projektet trycket tvättas. Den primära betong färg kommer att dominera och ca 20% av släppmedel kommer att följa ytan på betongen.
 7. 7
  Texture betongen. Vid den optimala tidpunkten för texturering, är stor kraft inte nödvändigt att trycka på mattan i betongen. Timing är kritisk så arbetet bör fortskrida utan dröjsmål gång texturering börjar. Likaså inspektera området regelbundet så att nödvändiga touch-up arbete kan inledas så snart som möjligt.
 8. 8
  Hitta ett team för att hjälpa dig lägga mattor. Nedan finns en översikt av fyra mans besättning som föreslagits för den rekommenderade största projekt pour, 400 kvadratmeter. Mer erfarna besättningar kan kanske färg och stämpla så mycket som 700 kvadratmeter per pour, men det rekommenderas att börja med mindre områden. Denna process kan anpassas för att passa specifika projektets behov.
  • Arbetare 1: fluffs släppmedlet under hela ansökningsprocessen. Broadcasts släppmedel. Identifierar områden som kräver touch upp arbetet. Fungerar som en allmän hjälpreda.
  • Arbetare 2: Placerar textur mattor. Den första mattan bör noggrant anpassas, placeras och packas i vid utgångspunkten för projektet. Upprepa processen genom att placera den andra mattan bredvid den första. Bordstabletter tätt tillsammans för att undvika röriga mönster injekteringsbruk linje. Fortsätt med mattor på handen, leapfrogging mattorna när de tas bort och ersätts i betongen. Minst tre mattor bör användas för mindre häller. Större projekt kräver ytterligare mattor.
  • Arbetare 3: TAMPS mattorna när de är placerade. Mats ska vara packad rakt ner i betongen inte använder mer kraft än nödvändigt för att trycka på mattan flush i betongen. Inte över tamp!
  • Arbetare 4: avlägsnar försiktigt sammanpressas mattorna genom att lyfta successivt från den ena sidan först att bryta sug. Passerkort mats till Worker 1 för beredning av nästa placering.
 9. 9
  Använd en kraftfull högtryckstvätt (3000 PSI rekommenderas, men var försiktig, kan betong skadas) ungefär 24 timmar efter det att betongen har uppnått första set. Detta för att avlägsna överskott av släppmedel från ytan av betongen. Variera avståndet staven till ytan av betongen så att frisättningen är ojämnt bort. Försök att spraya så att en del av utsättningen kvar i fogarna och djupare fördjupningar. Detta kommer att resultera i en mer naturlig, åldrat och skuggade effekt.
 10. 10
  Täta betongen med en lämplig dekorativa betong sealer enligt tillverkarens anvisningar. När plattan är helt torr, bör klart förstärkare appliceras med rulle. En gallon täcker cirka 200 kvadratmeter. En lätt skiktet bör appliceras i en riktning och en andra skiktet bör appliceras i en vinkelrät riktning i syfte att undvika oönskade linjer. Var noga med att undvika en ackumulering av sealer i hörnen.
 11. 11
  Tredimensionell stämplad betong är känd som artificiell sten som kombinerar en stämplad betong teknik med handen skulptera av betongen. Integral färg används inte för denna applikation utan istället en vattenbaserad färg process eller syra fläckar används.

Tips

 • Använd minst fem säckar cement per kubik gård, bör Grov sammantaget inte överstiga 3/8 ", måste Aggregate vara icke-reaktiva, Minsta praktiskt mängd vatten ska användas, bör Slump inte överstiga 4", och ingen hög-range vatten minskar tillsatser.
 • Om flytande färg, flyta och avsluta efter normal efterbehandling förfaranden. Vid användning av härdare, avslutar konkreta Följande normala procedurer, med en sabotage, spackel och trä eller magnesium float. Ytan på betongen måste förbli öppen. Inte stålspackel förrän efter sista applicering av färg härdare.
 • Det bör inte vara stående vatten på betongytan vid tillämpningen någon härdare. Inte någon> över float eller spackel. Detta kommer att dra vatten till ytan och minska färgintensiteten. Inte strö eller dimma vatten på betongen. Detta kommer att orsaka variationer i färgintensitet. Täck inte med plast. Färg Härdare lägger sig under transporten. Innan du börjar, fluff innehållet i hinken med handen för att bryta upp klumpar och ge en konsekvent luftig känsla i hela hinken.
 • Alltid titta på vädret. Försena projektet om regnet är möjligt.
 • Tillräckligt mattor för att täcka 1,5 x bredden av plattan.
 • Övergripande krav på täckning varierar beroende på vald färg och önskad intensitet. Generellt 60 £. per 100 kvadratmeter är tillräckligt, fastän ljusare eller pastellfärger kan kräva så mycket som 100 kg. per 100 kvadratmeter. Två tredjedelar av härdare bör tillämpas vid första och en tredjedel bör undanhållas för andra ansökan och sista touch up.
 • Släppmedel lägger under transporten. Innan du börjar, fluff innehållet i hinken med handen för att bryta upp klumpar och ge en konsekvent luftig känsla i hela hinken.

Saker du behöver

 • Tillbehör Verktyg: Medan texturering, kanske du märker områden eller fogar som kräver touch upp för att göra en djupare intryck. Eller, kan du komma över svåråtkomliga områden som kräver en annan typ av verktyg för att göra ett intryck. Utrustningen Listan nedan beskriver tillbehör verktyg du kan behöva. Förutse dina behov innan jobbet börjar och har alla nödvändiga verktyg till hands.
 • Texture Mats, Floppy Mats, släppmedel, härdare eller odelad färg, touch-up Tools, sabotage, Bull Float, Canvas Resin Hand Float, Finishing spackel, spackel