Wki

Hur man fixar en trasig sprinkler pipe

Om det finns områden i din gräsmatta som ser mer liknar ett träsk än en bakgård, kan du ha trasiga sprinkler rör. Lyckligtvis, fastställande av problemet är inte så svårt om du inte har något emot att få smutsiga.

Steg

Hur man fixar en trasig sprinkler pipe. Köpa förbrukningsmaterial.
Hur man fixar en trasig sprinkler pipe. Köpa förbrukningsmaterial.
 1. 1
  Köpa förbrukningsmaterial. Ingenting är värre än att behöva köra till järnaffären mitt i ett projekt. Se listan över saker du behöver nedan.
 2. 2
  Hitta bristning. Vanligtvis en fuktig område av gräs, men ibland är en varmvattenberedare.
 3. 3
  Stäng av sprinkler, om du inte detta kan vara en mycket svår uppgift.
 4. 4
  Gräv upp röret. Inte hela röret, bara det avsnitt som är trasig. Ta försiktigt bort den del av gräset ovanför röret, försöker hålla det intakt. Gör detta genom att skära ett cirkulärt tvärsnitt med slutet av din spade ovanför där du ska gräva sedan försiktigt lyfta bort det. Gräva upp smutsen ovanför dåliga röret med en spade (du kommer förmodligen också behöva en spackel för att gräva upp smuts under röret). Du kommer att vilja ha minst 6 inches på vardera sidan av öppningen tydlig och tillräckligt med utrymme för dig knytnäve under röret. Om hålet fylls med vatten, måste du antingen vänta på att torka eller lösa ut (det senare rekommenderas).
 5. 5
  Kapa röret. Få en bågfil, PVC eller metall fräsar rör (beroende på vilken typ av rör du har, äldre sprinklersystem är oftast metall, medan nyare tenderar att vara PVC). Skär den trasiga delen ut så att du har rena, oskadade röret på båda sidor.
 6. 6
  Mät en ny rörlängd som är bara lite kortare än det tomrum som gamla rör som du skär bort. Det bör nog vara 1/2 "till 1" kortare för att ge utrymme för anslutningarna. Eller så kan du köpa en PVC-koppling från de flesta byggvaruhus som har ett rör glider inuti en yttre cylinder med en O-ring inuti. Det kommer att sträcka sig nästan 3 "i längd. Jag har sett i butikerna 1/2" till 2 1/2 "i diameter storlekar. Ena änden är en kvinnlig slip och den andra är en hane som behöver en koppling, armbåge, eller tee till Anslut för att slutföra reparationen.
 7. 7
  Rengör röret. Lite vatten kommer att hälla ut på första, kan du försöka att fånga den, men det är lättare att lösa ut det. När vattnet slutar rinna ut, rengör båda ändarna med en trasa.
 8. 8
  Montera det nya avsnittet. Om du har turen att ha PVC då du bara sätta PVC primer och lim på utsidan av röret och insidan av skarvförbindningarna och glida dem tillsammans. Arbeta snabbt eftersom limmet sätter snabbt. Lägg sedan det avsnitt du bara limmad i gapet du just skapade, upprepa limning förfarandet. Om du har metallrör måste du trä på utsidan av röret att passa kontakter, istället för limning dem.
 9. 9
  Testa röret. Vrid sprinklers igen och kontrollera att den är ordentligt tätade.
 10. 10
  Om allt är fast, täcka upp hålet och ersätta gräset du så omsorgsfullt bort innan.

Varningar

 • Var försiktig vid grävning, du vet aldrig vad du kan hit med din spade.

Saker du behöver

 • Skyffeln & murslev
 • Pipe
 • 2 raka kontakter
 • bågfil eller röravskärare
 • för PVC, lim och primer
 • för metall, en trädning
 • Rags
 • 2 Timmar