Wki

Hur man bygger en bakgård damm

Har du någonsin funderat på att bygga en bakgård damm för att förbättra den övergripande utseendet och känslan i samband med ditt hem? Om så är fallet, här är några steg du måste följa för att säkerställa en smidig process damm byggnad.


Steg

Hur man bygger en bakgård damm. Välj området för din damm.
Hur man bygger en bakgård damm. Välj området för din damm.
 1. 1
  Välj området för din damm. Om du ska använda ett filter eller pump, se till att det finns elektrisk service tillgänglig. Stoppa inte in damm under ett träd, ytterligare underhåll kommer att krävas.
 2. 2
  Markera konturerna av din damm. Rep, förlängningssladdar eller trädgårdsslangar fungerar bäst att lägga ut konturerna av din damm och bäckar. Om du använder en stel damm liner, det ska vara en fråga om att matcha formen på fodret, men gör hålet något större. Om du använder ett flexibelt foder, fortsätta att justera storleken och formen tills du är nöjd med utseendet. Se också till att du lämnar tillräckligt med omgivningen runt omkring dig damm för adekvat landskapsarkitektur. När layouten är slutgiltigt, använda sprayfärg för att måla konturerna av din damm.
 3. 3
  Gräv dammen. Efter kontaktar de lokala myndigheterna och kontrollera att det inte finns några nedgrävda allmännyttiga där du planerar att gräva, är det dags att gräva. Du kan antingen gräva din damm med en spade eller hyr en back hacka. Din dammen ska grävas med olika djup nivåer så att du kan använda dessa nivåer som växt hyllor. Att bygga dessa hyllor, måste du lämna gräva kanterna på dammen med en spade för att få de mejslade kanterna du önskar. Plan på att ha din 3 omkrets kanten "till 5" (7-12cm) över den önskade vattennivån i dammen.
 4. 4
  Gör plats för bräddavloppet. Om du ska använda en skimmer, gräva en plats för det. När din vattennivån har fastställts, bör du ställa in höjden för bräddavloppet. Du bör ha din skummare nästan mittemot ditt filter eller utsläpp av din ström för att ge bra flöde och låta skummaren att fungera som bäst. Den perfekta uppsättningen upp är att ha vattennivån 1 "(2,5 cm) nedanför toppen av halsen i bräddavloppet.
 5. 5
  Gräv för filtret (om du installerar en). I denna artikel används en Aquafalls biologiskt filter, som är utformad för användning med en skimmer. Den framför filtret tippas framåt 1 "(2,5 cm) och måste vara i nivå från sida till sida.
 6. 6
  Montera underlaget och damm liner. Kontrollera den nyligen utgrävda området för att se till att den är fri från vassa föremål som kan punktera liner. Installera underlaget är mycket enkelt - bara vika och placera underlaget i dammen. Om det finns mer än en sektion, se till att överlappa dem några inches. Gör ditt bästa för att göra underlaget överensstämmer med formen på din damm och hyllor växt. Inte trimma inte den extra underlayment tills du har fyllt dammen. Installera pond liner på samma sätt som i underlaget. (Om det är en stel liner, bara placera den i det utgrävda området.) Se till att hålla massor av extra foder vid omkretsen banker din damm och i närheten av ditt filter.
 7. 7
  Lägg stenar. Rocks ger yta för nödvändiga bakterier, skydda din liner från skada och tillsätt naturliga skönhet. Börja med att placera stenarna på de vertikala väggarna. För de vertikala delarna du behöver använda större stenar - de bör vara 6 "till 12" (15-30cm) i diameter. Du kan även använda ett fåtal mycket stora stenar som kontaktpunkter liksom. När dina vertikala sektioner är klar, kan du fylla dina övergripande områden med septisk sten - 1 "till 2" (2-5cm) sten. När din sten är klar, kan du börja fylla dammen med vatten.
 8. 8
  Montera skimmer. Verifiera skummaren grop du har grävt passar din skimmer. Se till att botten av gropen är platt. Kontrollera höjden vattennivån i skummaren halsen - kom ihåg ställa in vattnets höjd 1 "lägre än toppen av skummarens hals öppning Kontrollera om det är nivån i sidled Varje skummare är något annorlunda så du kommer att behöva för att följa monteringsanvisningen.. noggrant som medföljde skimmer. Endast återfyllning runt smutsen skummaren ca 6 "(15cm) djupt, kan du inte fylla upp någon ytterligare förrän du har gjort dina PVC-anslutningar plus du ska inte återfylla det vidare tills det är fullt av vatten annars kommer det att böja i något och filtret rack och locket passar inte ordentligt. Fästa fodret till skummaren fungerar mycket bättre med 2 personer. Placera en stor sträng silikon över frontplattan öppning och runt monteringshålen. Har 1 person håller fodret platta upp mot silikon och skimmer medan den andra personen gör ett hål genom fodret med något vasst som en ishacka eller spika sedan sätter en bult i varje hål och gör dem alla tätt. Efter allt är tight, kan du trimma linern från insidan av skimmer med en vass kniv eller rakblad. Skruva montering backventilen ur satsen på pumpen. Därefter kan du gå vidare till att placera pumpen i skimmer och göra de flexibla PVC-anslutningar som använder den medföljande flexibla PVC och skottet beslag.
 9. 9
  Montera filtret. Detta filter installeras liknar skummaren. Det borde tippa framåt ca 1 "och sedan vara helt plant sida till sida. Använd en andra person att göra silikon anslutning av fodret till filtret. Placera en stor sträng silikon över ansiktet plattan öppning och runt monteringshålen. Ha 1 person håller fodret platt upp mot silikon och filtret medan den andra personen gör ett hål genom fodret med något vasst som en ishacka eller spika sedan sätter en bult i varje hål och gör dem alla tätt. Efter allt är tight, du kan trimma fodret med en vass kniv eller rakblad. Därefter kan du gå vidare till att göra anslutningarna utnyttjar tillgänglig PVC och skott beslag. Sätt i filterkuddama och media väskor och sedan placera bergtäckningen över filtret. Senare kan du placera stenar och växter på omslaget för att dölja filtret. Det är klokt att "frame" vattenfallet filtret genom att placera två stenblock på varje sida och sedan placera dina vattenfall stenar i mitten på en lägre höjd. Dessa måste skummas in med svart vattenfall skum så att vattnet rinner över klipporna och inte under.
 10. 10
  Finputsning. Din damm är komplett och bör vara nästan full med vatten. Nu kan du installera dina tillbehör och börjar landskapet runt din damm. Klipp bort stora överskott liner och underlayment. Lämna alltid flera inches av extra liner vid trimning sedan begrava den med små stenar. När vattennivån når den önskade nivån, koppla in pumpen och låt den börja work.There kommer att bli en stor del av grumlighet i dammen från smuts och stenar. Det kommer att gå bort i ett par dagar. Följ instruktionerna på att balansera din pH-nivå och lägga dina bakterier. Låt dammen sitta i några dagar innan du lägger någon fisk eller växter.

Tips

 • För att kontrollera att du har tillräckligt med underlaget och liner, mäta den maximala bredden, längden och djupet av din damm. Multiplicera det maximala djupet med 3. Lägg sedan till detta nummer till både längden och bredden.
 • De flesta av smutsen från att gräva din damm kan komma väl till pass i att se din omkrets kanten platt, skapar högre mark för din ström, bygga områden för landskapsplanering och att begrava ditt mjukgjord PVC rörsystem. Din utgrävning kommer att gå smidigare och blir mer exakt om du lånar eller hyr en transit eller en laser för att se till omkretsen av din damm är platt.
 • Överväg dränering. Försök att höja marken runt dammen så att vattnet inte rinna in i det. När vattnet rinner ur dammen, se till att det inte rinner ner mot ditt hus.
 • Ett alternativ till underlaget är en en-tums lager av fuktig sand.

Varningar

 • Om du använder ett flexibelt foder, använd en gjord speciellt för dammar eller bassänger. Annars kan det brytas ned vid exponering för ultraviolett ljus, och kan även vara giftiga för fiskar.
 • Inte sätta i dammen när marken är frusen eller mycket våt.