Wki

Hur man gör falska stenar för din damm

Detta är en enkel instruktionsfilm om hur man gör realistiska, lätta stenar för din utomhus damm, eller något annat du hade i åtanke.

Steg

Hur man gör falska stenar för din damm. Böj stängsel hönsnät i den form som du behöver.
Hur man gör falska stenar för din damm. Böj stängsel hönsnät i den form som du behöver.
 1. 1
  Böj stängsel hönsnät i den form som du behöver. Klipp, vik, böj, gör vad du måste göra för att få in det i den form du vill ha. Var noga med att bära skinnhandskar för detta!
 2. 2
  Ställ trådramen ned på en bit plast. Du kommer att använda de burkar skumisolering för nästa steg (möjligen upp till 3 burkar).
 3. 3
  Spraya burkarna av isolering på tråden ram. Gör inte för mycket av ett mönster av det (dvs. inte göra allt i jämna rader.) Låt skummet grab och "sink" runt trådarna i ramen. Täck den helt, lämnar insidan ihåliga. Låt sitta i 24 timmar.
 4. 4
  Tillsätt vatten till din injekteringsbruk mix, vilket gör det lite tunnare än vanligt (omkring som kaksmet). Anledningen till att du använder injekteringsbruk mix istället för betong mix är frånvaron av grus i injekteringsbruk mix. Hur många stenar som du ser i naturen som har mindre stenar som sticker ut ur dem?
 5. 5
  Ta dina remsor av säckväv, och en i taget, doppa dem i injekteringsbruk mix. Snurra dem runt för att se till att varje bit är täckt. När du drar säckväv remsor ur injekteringsbruk mix, klämma fingrarna på vardera sidan av det, och köra dem ner det till "skrapan" bort överflödig fogmassa.
 6. 6
  Lay dessa remsor ner på din tråd och skum ram. Försök att inte låta dem rynka någonstans. Försök att skjuta dem i så många sprickor i skummet som du kan. När du lägger varje remsa ner, överlappa det över den föregående bara lite. Använd injekteringsbruk mix för att jämna ut kanterna. Täck hela tråden och skum ram med dessa band tills ingen skum lyser igenom. Om din ram börjar att böja från vikten av injekteringsbruk, använda något för att stötta upp på insidan av den som exempelvis en pinne, att hjälpa till att bibehålla sin ursprungliga höjd. Låt torka i minst 24 timmar. Om några av kanterna på säckväv visar fortfarande, blanda ihop en liten sats av injekteringsbruk, tjockare denna gång, och använda händerna för att jämna ut det på över dessa fläckar.
 7. 7
  Efter allt fogmassan har hunnit torka, kommer din sten har sin form och detaljer, men det kommer att vara en solid färg. Du kommer att behöva måla den. Du kan använda vilka färger du vill, men använd platta måla. Om du använder blank färg, kommer det att ge din sten en "plast" fake look.
 8. 8
  Använd en klarlack matt sprayfärg för att täta den. Använd flera lager på det, vilket gör det tjockare i fläckarna där vattnet kommer att köra (om det kommer att vara under ständig rinnande vatten). Du kan också använda en lack, men se som kommer att hålla upp under kontinuerlig rinnande vatten och utomhus förhållanden.

Tips

 • Du kan hitta mer information om att bygga stenar på detta sätt på nätet, och även varianter på det.
 • Istället för hönsnät och expanderande skum isolering, kan du använda den rosa isolering skum ombord, och använda en skum saxen för att klippa kanterna i den form du vill ha. Urholka mitten en liten bit genom att slipa ner det för hand. Börja sedan med säckväv och injekteringsbruk mix, vira den runt hela skum ombord. Du kan placera några små skrot bitar av skum under säckväv för att ge det en oregelbunden utseende.
 • Efter din sten är på plats, försöka hitta några stenar med mossa växer redan på dem att placera runt det, uppmuntra mossan att växa på din falska rock. Detta kommer att lägga till realism.

Varningar

 • Bär läderhandskar vid hantering av hönsnät. De skurna kanter kan vara vassa, och kommer att skära väldigt lätt!
 • Bär latex eller vinyl handskar vid hantering och blandning av injekteringsbruk. Det kan vara mycket svårt att skrubba bort dina händer.

Saker du behöver

 • Hönsnät
 • Expanderande skum isolering
 • Burlap material skärs i remsor ca 12 inches med 2 inches
 • Injekteringsbruk mix
 • Platt sprayfärg (oavsett färg du föredrar)
 • Klarlack eller lack