Wki

Hur får grönt gräs

Att få grönt gräs kan ta tid, men du kan finna det värt ansträngningen. En grön gräsmatta kan vara inbjudande. Det kan ge en avkopplande atmosfär för familj och vänner eller fungera som en lekplats för barnen. Rätt gräsmattan vård kan höja värdet på ditt hem, särskilt om du behålla resten av ditt hem curbvädjan. Processen för att få grönt gräs kan variera beroende på vilken typ av gräs du har och ditt geografiska läge.

Steg

Hur får grönt gräs. Välj en variation av gräsfrö som fungerar bäst i din trädgård.
Hur får grönt gräs. Välj en variation av gräsfrö som fungerar bäst i din trädgård.
 1. 1
  Välj en variation av gräsfrö som fungerar bäst i din trädgård.
  • Varje typ av gräs har sin egen uppsättning instruktioner som bygger på klimat och miljö. Vissa varianter av gräs föredrar skuggiga områden, medan andra gillar solen. Vissa sorter göra bättre i varmt väder, och andra gillar svalare temperaturer.
 2. 2
  Testa din jord för kväve, fosfor, pH-nivåer och andra element med en jord testutrustning. Detta kommer att hjälpa dig att avgöra om din jord saknar en nödvändig ingrediens för en grön gräsmatta.
  • Din gräsmatta kan behöva boosters för att skapa rikare jord. Din lokala gräsmatta butiken ska ha boosters du behöver för en grön gräsmatta.
  • Ger tillräcklig näring är viktigt att få grönt gräs. Beroende på de delar din jord behöver, kan du ha möjlighet att rätta till problem med gödselmedel, som frigör näringsämnen under en tidsperiod.
  • Du behöver inte använda giftiga eller starka kemikalier för att gödsla jorden. Humus, organiskt material bryts ner, har förmågan att bekämpa ogräs, insekter och sjukdomar, särskilt när du använder de härdigare inhemska växter.
 3. 3
  Vatten ditt gräs runt samma tid varje morgon. Om du nyligen planterade nytt utsäde, vara säker på att vattna den varje dag.
  • Den bästa tiden på dagen att vattna din gräsmatta är tidigt på morgonen. Vattnet kommer att vara mindre benägna att avdunsta, och det finns generellt lägre vindar. Vattna gräset i hård vind kan orsaka gräset torka innan vattnet tränger in i marken.
  • För en grön gräsmatta, vatten ditt gräs tills vattnet tränger minst 6 inches (15,24 cm) djupt i jorden.
  • Gör vattna gräset en del av din gräsmatta vård under sommaren. Du kan behöva vattna gården vid ytterligare tillfällen för att förhindra att gräset torkar ut.
  • Gräs behöver vattnas ungefär en tum per vecka. Om du använder sprinkler, kan du placera en burk i din trädgård och se hur mycket vatten fyllde burken när du vatten en timme. Detta kommer att ge dig den timtaxa använda sprinkler att vattna din gräsmatta.
 4. 4
  Om du sätter en kopp ammoniak (kvävekälla) i en fem liters hink vatten och en kopp epsomsalt (magnesiumsulfat), blanda och kasta den på din gräsmatta med en kopp det kommer att göra gräset grönare. Kvävet stimulerar grönt bladverk och magnesiumsulfat gör bladverk behålla vatten så bladverket är tjockare och grönare. När du slänger den på din gräsmatta, slang ned gräset att kemikalierna går ner i rötterna. Detta är sätt billigare än kvävebaserade gräs gödningsmedel och fungerar bra på gräs.
 5. 5
  Klippa din gräsmatta en dag efter vattning. På så sätt hjälper du din gräsmatta läka bättre från senaste snitt. Detta kan förhindra att topparna av gräset från att bli brun.
 6. 6
  Om du klippa din gräsmatta högt det blir mer tålig mot torka och mot frost.
 7. 7
  På sommaren är det bra att kompostmaterial gräsmattan (inte dammsuga upp gräset) så att du kan spendera mindre på vatten.
 8. 8
  Lufta gräsmattan åtminstone en gång på våren och en gång på hösten för en grön gräsmatta. Processen för luftning gör små hål i ytan av din gräsmatta, så att vatten, näringsämnen och luft tillgång till rötterna.
  • Luftning ger bättre dränering, vilket minskar avrinningen.
 9. 9
  Det bästa sättet att förhindra ogräs är att plantera mer gräs med frön. Tjockt gräs drosslar ut ogräs och gör det svårare för dem att växa eller spridas inom din gräsmatta.

Varningar

 • Vissa geografiska områden är benägna att gräsmatta sjukdomar, vilket kan göra att få grönt gräs svårt. Om normala metoder inte producerar en grön gräsmatta, överväga att anlita ett lokalt företag gräsmattan vård för att diagnostisera din gård.

Saker du behöver

 • Gräsfrö
 • Jord testkit
 • Gödselmedel
 • Vatten
 • Gräsklippare
 • Strålsamlare