Wki

Hur man odlar en gräsmatta lätt

Dessa djupgående instruktioner om odla en ny gräsmatta från frö (testad med svala årstiden gräs).

Steg

Hur man odlar en gräsmatta lätt. Rensa området från allt ogräs, tidigare gräs eller andra hinder.
Hur man odlar en gräsmatta lätt. Rensa området från allt ogräs, tidigare gräs eller andra hinder.
 1. 1
  Rensa området från allt ogräs, tidigare gräs eller andra hinder. Den kemiska lösningen är att använda en glyfosat urskillningslöst herbicid för att döda alla tecken på levande växter vid behov. Dessa gifter kan ha en bestående effekt på din jord. Turning jorden kommer att lossa ogräset och göra det möjligt att enkelt samla dem. Om du har tid, är det en god idé att låta det röjda området sitta i en vecka och vatten det. Detta kommer att tillåta några vilande ogräsfrön att gro så att du chansen att ta bort dem innan ditt gräs går i.
 2. 2
  Till din jord att lufta den och mjuka upp den. Du kan bruka använda en rorkult, en push plog eller din spade, beroende på område storlek. Du kanske vill ändra din jord med kompost innan du till.
 3. 3
  Nu att området rensas och bearbetas, måste det vara ordentligt graderas. Använd en kratta och jämna ut området. Kontrollera att det finns en svag lutning från husgrunden, minst 1 cm per 10 meter.
 4. 4
  Tilling ger en mängd ogräsfrön till ytan som kommer att gro och tävla med din nya gräset. Före sådd, vatten området ofta i 1-2 veckor och antingen återanvända en urskillningslös herbicid för att döda eventuella ogräs som gror eller dra dem ogräs när de kommer in
 5. 5
  Sätt ner starter gödsel och kalk. Applicera starter gödningsmedel enligt drygheten på påsen. Det är en bra idé att använda en spridare för att säkerställa noggrannheten. Kalken behövs för sur jord som de flesta jordar i nordöstra är. Speciellt om ditt område är någonstans i närheten av vintergröna träd eller buskar, kan du vara garanterad att det är surt. Om du vill vara exakt, kan du ta ett jordprov till din lokala kooperativa förlängning kontor som ska testas. Om du ändrar din jord och det är hälsosamt, behöver du inte några främmande kemiska gödningsmedel.
 6. 6
  Se till att du packar jorden så mycket som möjligt. Plantera gräs i mjuk jord är inte en bra idé. Använd en hand sabotage eller hyr en gas en beroende på område storlek. Om du lägger ner en stor mängd jord, är det bäst att lägga den i lager och packa in mellan. Stampande mer än 5 eller 6 inches av marken kommer inte riktigt komprimera det. Var försiktig i det här området om du vill att din gräsmatta att förbli nivå år från nu. Använda en vatten rulle är oftast inte tillräckligt bra för att komprimera din jord som behövde en tamper är bäst.
 7. 7
  Använd din rake till något grov upp högst upp i området. Du vill skapa vissa områden för fröet att bädda själv.
 8. 8
  Sprid fröet. Sprid det igen med en riktig spridare till den kurs som rekommenderas på påsen. Sätta ner för mycket frö är inte en bra idé. Det kommer inte att hjälpa din gräsmatta att växa fortare och det blir större risk för gräsmattan är för trångt och kvävande själv till döds.
 9. 9
  Säkerställa god kontakt mellan fröet och marken. På denna punkt kan du använda en vatten rulle över hela området för att pressa fröna i den lossade översta lagret av området. Alternativt kan du använda baksidan av din trädgård rake att mycket försiktigt lägga en del av marken för att täcka fröna. Oroa dig inte om de flesta av fröna utsätts för, är det bra.
 10. 10
  Lägg ner torv eller gödsel. Den torv eller gödsel kommer att fungera både som ett skyddande lager för utsäde och som en kompost. Använda någon form av behållare, vill du sprida kompost i ett tunt lager över hela seedade området. Det är endast nödvändigt att täcka jord och frön så att de inte är synliga. Sätta ner för mycket torv eller gödsel skadar inte dina frön, men det är ett slöseri. Så länge du inte kan se marken, det är bra. Denna del kan vara mycket tidskrävande och arbetsintensivt, men det är den viktigaste delen av denna process. Kompost är viktigt att hjälpa jorden att behålla sin fukt så att du inte behöver vatten mer än två gånger per dag (kanske en gång om dagen om du har tur). Gödsel har den extra fördelen att mata din jord om du väljer att undvika giftiga gödningsmedel.
 11. 11
  Vatten. Det är viktigt att du noggrant vattna ditt område första gången. Lägg inte ner så mycket vatten ner så att översvämma ditt område, men täcker det konsekvent och gå över det många gånger. Den torv blir en mörkbrun när det är blött. Framför allt du inte vill ha någon stående vatten, ge torv och jord en chans att absorbera vatten, men du behöver för att få en hel del vatten i det för att starta.
 12. 12
  Se till att du alltid vattna din seedade område. Detta är en annan fördel för torv, är det mycket lätt att veta när det är i behov av vatten. När torv återgår till sin torra, ljusbrun färg, vet du att det är dags att lägga ner mer vatten. Få det bra och våt och tillbaka till sin mörkbrun färg. Helst vill du mosstorven att alltid vara fuktigt och mörkt brun, men mer realistiskt Du kommer förmodligen vatten innan du går till jobbet och sedan när du kommer hem från jobbet. Om torv inte är torr, inte bry vattna det! Det är den perfekta indikator på när du behöver vatten.
 13. 13
  Skjut inte upp att göra ditt första klippning. Att skjuta det kommer att orsaka mer skada på din gräsmatta än om du klipper den. Du vill klippa din nya gräsmatta för första gången när den har nått klipphöjden eller lite över det. Detta är vanligtvis 6 till 8 inches. När det är dags för ditt första klippning, kommer gräsmattan verkar fortfarande extremt tunn och skör. Ser är lura. Gå vidare och köra din gräsklippare över gräsmattan och oroa dig inte om det ser ut som du krossade din vackra nya gräsmatta, är det förvånansvärt motståndskraftig! Om du låter den nya gräsmattan blir för lång, kommer du betona det för mycket när du klipper det för första gången genom att ta för mycket av gräsklinga bort på en gång. Så var inte rädd, så fort gräset är tillräckligt lång, ta steget och klippa det.

Tips

 • Så länge du fortfarande kan se torv, måste du ändå att vattna gräset på en regelbunden basis som du gjorde från början. Bara när det verkar finnas mer gräs än torv kan du börja att skala tillbaka på vattning. Sluta inte att vattna tills din första klippning, och även då, beroende på hur mycket vatten du vill investera, är det alltid bra för gräset att vattnet är
 • Beroende på vilken typ av utsäde som du använde, efter ca en vecka, kan du börja se de första plantorna bryta igenom ytan. Om du inte kan, gå ner på knä och ser över ditt område från en låg vinkel, bör du kunna se ett täcke av grönt "persika fuzz". Vissa frön, såsom tusenfoting gräs, kan ta 3-4 veckor för att gro.
  • Om du använde Scotts ® PurePremium ™ mixar för svala säsongen gräs, kommer du troligen har fått en blandning av ängsgröe, lång, röd eller fina fescue och kanske en rajgräs. Dessa tre olika druvsorter gror alla i olika takt. Det är därför när ditt gräs först kommer upp, det ser mycket gles, det är därför det är bara rajgräs kommer igenom. Efter ytterligare 2 veckor, kommer fescues och Kentucky bluegrass börjar komma upp och din gräsmatta ser tjockare. Dock kommer det tycks fortfarande tunt jämfört med en etablerad gräsmatta. Oroa dig inte, kommer detta komma med tiden och mognad.

Saker du behöver

 • Grass Seed
 • Gödselmedel
 • Lime
 • Torv Moss
 • Rake
 • Shovel
 • Kallt vatten (om du blir törstig)
 • Slang