Wki

Hur att reparera en gräsklippare

Så här tippar en gräsklippare för inspektion och reparation.

Steg

Hur att reparera en gräsklippare. Ta bort tändkabeln från tändstiftet och flytta bort från topplocket.
Hur att reparera en gräsklippare. Ta bort tändkabeln från tändstiftet och flytta bort från topplocket.
 1. 1
  Ta bort tändkabeln från tändstiftet och flytta bort från topplocket. Gör alltid detta innan eventuella reparationer till en gräsklippare.
 2. 2
  Om din gräsklippare är en "fyrtakt" gräsklipparen (separat bensin och olja), tippa klipparen så att tändstiftet pekar mot himlen. Aldrig luta den åt sidan med tändstiftet till marken.
 3. 3
  Om din gräsklippare är "2 stroke" (olja och bensin blandas) stänga bensinkranen. Du kan tipsa en tvåtakts gräsklippare något sätt som är lämpligt för dig.
 4. 4
  Om du vill ändra ett blad, eller blad-skiva, är det ofta lättare att ta bort tändstiftet och mata en lina i topplocket att "låsa" kolven samtidigt som man försöker att ångra knivskruven (s).
 5. 5
  Kontrollera motorns "luftfilter" medan du gör denna typ av underhåll som en smutsig eller igensatt luftfilter påverkar motorns prestanda och ökad bränsleförbrukning på din gräsklippare. Symtom på Ett igensatt luftfilter inkluderar oförmåga att starta, start och snabbt stopp efter flera fräser, eller en svag tomgång. Du kan också se fet eller rökiga avgaser.
 6. 6
  Om din gräsklippare är en "fyrtakt" modell, byta olja minst en gång om året. När det tippade över med tändstiftet i luften, är en bra tid att ta bort "oil fill" pluggen och tappa oljan i en gammal glass behållare för återvinning.

det finns ingen regel passar alla för tippning två eller fyrtaktsmotorer. de flesta fyra slag har ett vevhus vent som vägar till luftfilterboxens och kommer att hälla eller sippra olja i luftfiltret eller förgasare halsen om de är lutad med tändstiftet pekar mot himlen. praktiskt taget alla tvåtakt och fyrtaktsmotorer gräsklippare har en förgasare flottörtyp som kan läcka bränsle om tippas i ett visst läge i förhållande till hur carb positioneras. De kan antingen hälla bränsle i luftfiltret eller i förbränningskammaren om intaget ventilen är open.it är bäst att inte ge dricks, men om du gör bör du ta bort luftfiltret så att det inte blir mättad med olja eller gas och förberedas för olje-och eller bensin spill! de flesta gräsklippare har nu en bränsleledning mellan carb och tanken och det är en bra idé att klämma detta på något sätt. små Needlenose vise grepp med gummislang gled över varje käke fungerar bra men bör klämma bara hårt nog för att stoppa bränsleflödet. naturligtvis om din tank har en avstängningsventil bara stänga det. gammalt bränsle är den främsta orsaken till gräsklippare inte startar efter vinterförvaring. köra din gräsklippare i fem minuter varje två eller tre veckor och du kommer att spara dig en hel del sorg och pengar kommer våren.

Tips

 • Bränsle - Möjligt bränsleledning eller förgasaren avbrott
 • Om det hostar och fräser, det finns ett problem med en av de tre saker som motorn behöver köras
 • Om det skramlar, kan den ha en kniv som lossnat.
 • Spark - Rengör eller byt tändstiftet / rengöra rotorn kontakter
 • Om klipparen inte körs, är ett nytt tändstift ofta fix!
 • Air - Ett nytt luftfilter är ofta fix.
 • Om gräsklipparen är verkligen svårt att dra för att starta den måste du rengöra alla gräset ur botten av gräsklippare
 • Om det inte fungerar måste du ta den till en gräsmatta herre så att de kan titta på det

Varningar

 • Ta alltid bort tändkabeln innan du utför någon reparation på din gräsklippare.
 • Se upp för gamla blad när du byter dem. De kan ha knivskarpa kanter.
 • Rör aldrig någon förbränningsmotor medan det är varmt, Efter drift, kan vissa komponenter nå temperaturer upp till 1200 grader Fahrenheit.

dra åt eller lossa en knivbult kan vara farligt. du kan skada dig själv. om du inte dra bladet säkert nog att motorn är sannolikt att klippa sitt svänghjul nyckel så snart som den försöker att köra. det kommer omedelbart stängas av och att inte köra igen förrän nyckeln har bytts ut. Här är ett tips för att lossa eller dra någon bult, speciellt en bladbulten. med hjälp av en skiftnyckel, helst en som inte kompenseras, placera skiftnyckel BOX END hållet på bulten och slå den bortre änden av skiftnyckel med en 16 till 24 oz hammare med upprepade måttliga slag. detta har effekten av en luft driven skiftnyckel. om du är skicklig nog och lita på din hammare mål, försöker spänning eller förspänning nyckeln i den riktning du vill att det ska gå innan den studsade det som detta kommer att eliminera "studsa" och gör denna metod mer effective.and ALLTID bort tändkabeln och fäst den undan från tändstiftet innan du börjar reparera på en gräsklippare. Om du någonsin skulle känna en skarp motstånd när du drar i startsnöret och särskilt om det rycker handtaget ur din hand, STOPP! ta bort tändstiftet och inspektera det. om det är blött då motorn har blivit översvämmade på grund av det sätt du tippade gräsklipparen. med en eventuell kontroll i avstängt läge, och tändkabeln säkras så att den omöjligen kan hoppa en gnista till metall, och efter att flytta på gräsklipparen utomhus till ett säkert område, sakta dra i startsnöret några gånger för att "blåsa" ut överskott fuel.dry pluggen, installera det och försöka igen för att starta klipparen. Om kontakten inte var sotigt, försök på nytt dra åt bladet, som alltid med tändkabeln avlägsnas och säkras ifrån pluggen. Om du fortfarande känner en kraftig rekyl eller ryck handtag (och detta kan skada dig) så har du nästan säkert ha en klippt svänghjul nyckel.

Saker du behöver

 • Tändstiftsnyckel (hylsnyckel). Vanligtvis en 14, 15 eller 17 mm (oftast en 9/16 "i norra Europa) skiftnyckel för blade skruvar / muttrar. 8 mm eller 5/16" hylsa för luftfilter "nut". 600 ml (1 imperial pint eller 20 US fl oz) SAE-30 olja för den genomsnittliga gräsklipparen byte av motorolja. (4 - 6 hp).

Relaterade externa hur-till sidor