Wki

Hur man startar en push gräsklippare

Hur startar du en gräsklippare? Dra! Okej, det finns mer än så, speciellt om du vill att det ska hålla igång. Naturligtvis kan hur du startar din individuella gräsklippare varierar beroende på vilket märke och modell av gräsklippare du har, men denna artikel kommer att komma igång. Läs på!

Steg

Hur man startar en push gräsklippare. Fill'er upp och kolla oljan.
Hur man startar en push gräsklippare. Fill'er upp och kolla oljan.
 1. 1
  Fill'er upp och kolla oljan. Det är så lätt, efter en längre gräsklippning session, för att bara sätta det bort gräsklipparen när du är klar. Om du kör på tomgång, eller klipparen satt försummas för vintern, kan du dra det startsnöret för en timme och får ingenting men en öm arm och utsätta dina barn en hård ordförråd lektion.
  • Pop tanklocket, och ta en titt inuti. Om du inte ser någon gas därinne, fyll upp till den rekommenderade nivån. Det bör finnas markeringar på insidan för att visa dig var det är, men om inte, fyll på tills nivån på bensin är strax under påfyllningsröret. Du vill inte att det rinner ut
  • Se till att du har tillräckligt i din gräsklippare. Precis som din bil, kör utan det är ett säkert sätt att förstöra din motor. Vanligtvis finns det ett tak ovanpå gräsklipparen kroppen, mindre än den tanklocket, som säger "olja" eller kan ha en bild av oljekanna. Locket kan ha en olje mätare fastsatt, så kolla oljan som du skulle i en bil: domare oljenivån på mätstickan mot djupet av behållaren (längden på mätaren).
  • Observera att vissa gräsklippare motorer använder bränsle-oljeblandning. Om så är fallet, följ tillverkarens anvisningar noggrant.
 2. 2
  Prime att pumpen! Leta initieringsknappen, som vanligtvis är en röd eller svart squishy knapp någonstans på klipparen kropp. Du kan se den i närheten av tändstiftet. Tryck in den mellan tre och fyra gånger för att tvinga bensin in i ledningarna. Gå inte galen med mosa, eller du kommer att översvämma motorn.
 3. 3
  Kontrollera tändstiftet. Det bör finnas ett enda tändstift ände sticker ut på baksidan eller på sidan av motorn, med en ledning som ser en tjock tråd med en gummikåpa fäst vid den. Detta är vad som får det motorn igång, så se till att ledningen är ordentligt ansluten till tändstiftet.
 4. 4
  Var försiktig när du startar. De flesta nyare gräsklippare har en säkerhetsbrytare som du behöver för att hålla nere vid start. Du kan behöva dra och håll den som du gör startup rutin. Om din gräsklippare är äldre och inte har en säkerhetsbrytare, se till att det är på plan mark och stabilt.
 5. 5
  Dra upp kraftigt! Förbered din arm håller starthandtaget, ta tag i handtaget på startmotorn (fäst vid slutet av ett rep eller snöre), och dra uppåt snabbt och bestämt. Du kan behöva göra detta flera gånger innan motorn startar.
  • Om det fräser och låter som den försöker starta, men det betyder inte, kontrollera att du har tillräckligt med gas i tanken.
  • Om det inte startar, och inte spotta, kontrollera att tändstiftet är ansluten.
 6. 6
  Läs manualen. Om du fortfarande inte kan få din gräsklippare igång, prova gräsklipparen inspektion och felsökning i din bruksanvisning, eller ta en titt på Google artikel om hur man reparera en gräsklippare. Du ska vara glad att du gjorde!

Tips

 • Rengör alltid gräsklipparen när du är klar. Det ska caked i gräset och kunde täppa upp saker om det blir för tjockt. Plus, det ska lukta illa som gräset förmultnar. Så fort du är klar, skrapa det gamla gräset innan du lägger undan den.
 • Förvara aldrig gräsklipparen lågsäsong med gas i tanken. Det skulle kunna få gummy och täppa gasledningarna.
 • Aldrig köra din gräsklippare utan ordentlig inoljning, om du inte är förtjust i att köpa nya gräsklippare.

Varningar

 • Placera aldrig någon del av din kropp nära gräsklipparbladen om det finns även en liten risk att klipparen starta. Kom ihåg: Det är all skoj till någon förlorar sina fingrar!