Wki

Hur man installerar taktila asfaltläggare

Taktila asfaltläggare används för att hjälpa synskadade personer när de reser trottoarer i områden med fordonstrafik. De små knappar präglade på gatstenar är taktila indikatorer att personen närmar sig ett övergångsställe, och de bör vara försiktig när man går vidare. Den knölig yta av dessa asfaltläggare ger också utmärkt grepp på sluttande ytor.

Steg

Hur man installerar taktila asfaltläggare. Välj ett märke, typ och storlek av utläggare passar din applikation.
Hur man installerar taktila asfaltläggare. Välj ett märke, typ och storlek av utläggare passar din applikation.
 1. 1
  Välj ett märke, typ och storlek av utläggare passar din applikation. Tactile läggare finns i storlekar och former som liknar gatstenar uteplats typ, i varierande former och storlekar. För en offentlig anläggning i Europa, kommer ditt val att behöva möta Ada (européer with Disabilities Act) krav, och en beskrivning skall ges av civilingenjör eller arkitekt som är ansvarig för projektets utformning.
 2. 2
  Layout platsen gatstenar kommer att sättas in. Eftersom gatstenar är inbäddade eller omges av en konkret trottoarkant, kommer du vill göra en infälld blockera ut i din trottoaren för dem att ställa i. Här är de punkter du kommer att vilja överväga när du gör detta.
  • Storlek blockerade ut området så lika många asfaltläggare kommer att passa, utan att kräva gränsöverskridande nedskärningar. Typiska asfaltläggare är gjutna med en åtta tusen PSI betong mix, och skär dem kan vara tidskrävande och svårt. Mätning av den faktiska storleken på gatstenar och dividera den totala storleken på utläggaren säng, sedan justera måtten kommer att göra det möjligt att fylla utrymmet inom rimliga toleranser utan att klippa några gränserna gatstenar.
  • Mät tjockleken på dina asfaltläggare, sedan göra blocket urtaget betongen ut cirka en till en och en halv inches djupare än denna tjocklek, för att möjliggöra en inställning bädd av packad sand.
  • Se till att gränsen trottoarkanten som omger asfaltläggare sängen uppfyller bestämmelserna för tillverkning i ditt jobb, om tillämpligt. Vanligtvis kommer gatstenar omedelbart intill en gata, så du kan förvänta fordon att ibland driva på trottoarkanten. Av detta skäl bör gränsen trottoarkant vara strukturellt konstruerade att stödja dessa vandrande fordon. Typiskt kommer bildar de konkreta 12 inches bred och 6 till 8 inches djup, och tillsats av armeringsstänger stödja denna trafikbelastning.
 3. 3
  Ställ formulären. Var noga med att ha alla bildar ytor på en plan (inte nödvändigtvis nivå som trottoaren inställning till en gata är ofta sluttande) planet. Detta gör att du kan hålla gatstenar jäms med betongytan när de la in Place och avsluta betongen.
 4. 4
  Förstöra den. Var försiktig så att du inte skadar kanterna på betongen, så skarven mellan betong och asfaltläggare är rent och snyggt.
 5. 5
  Fyll asfaltläggare sängen till ett lämpligt djup för att lägga marksten. Du kan använda krossad kalksten eller fint grus, eller ställa in gatstenar i en bädd av murverk cementbruk, men gatstenar i exemplet bilderna läggs i ren sand. Detta är tillverkarens föreslagna inställningen teknik för just dessa asfaltläggare.
 6. 6
  Nivå inställningen sängen, i det här fallet, sanden, med en rak bräda kortades nog att passa i inställningen sängen. Här, är en faktisk utläggare används för att fastställa djupet på en inställningsprocedur sand. Du kan också göra en passbit eller mäta ner från ytan av gångväg med en linjal eller måttband för att få önskat resultat.
 7. 7
  Packa sanden (eller andra icke-cementious material med din utjämning brädet genom att knacka det blankt med den bredaste sidan av brädet. Damp sand är särskilt lämpad för detta ändamål, eftersom det komprimerar till en bra, solid täthet lätt.
 8. 8
  Re-nivå sanden efter att packa det, genom att dra kortet över ytan lätt. Detta bör fastställa eventuella pucklar (höga punkter), och lite mer sand kan placeras i låga punkter och packas.
 9. 9
  Lager gatstenar runt området du arbetar i. Stapla dem med gropig uppåt, nära nog att vara inom räckhåll för den plats de ska läggas. Detta innebär normalt att stapla dem i grupper om tio eller femton, i ytterkanten av den blockerade ut, nedsänkta området.
 10. 10
  Lay gatstenar i mönstret du väljer, eller enligt specifikation av konstruktören / arkitekten. Här är en två och två kläcktes kors mönster som används. Detta är det enklaste mönstret, vilket resulterar i få, om några nedskärningar. Hound tand är ett annat mönster, som är en enkel diagonal och stapplade designen, men dessa kommer att kräva hälften skär runt kanten för att slutföra.
 11. 11
  Knacka gatstenar ner med kanten av en kort 2x4 styrelse eller en mjuk gummiklubba för att låsa fast i inställningen sängen. Se till att fogarna förblir stram och fyrkantig, eftersom samspelet mellan de enskilda gatstenar håller dem från att arbeta eller flytta runt efter de är inställda.
 12. 12
  Justera gatstenar efter hela området är asfalterad, så att leden runt omkretsen är lika. Eftersom det är nödvändigt att ge utrymme för montering av gatstenar, bör du sluta med ungefär en 1/4 till 3/8 tum utanför leden runt gatstenar. Ett plattjärn eller smal skruvmejsel oftast kommer att arbeta för detta steg, men för mycket stora områden av gatstenar, kan ett stort spett eller bräckjärn krävas. Håll alla skarvar så nära balanserad och varandra som möjligt.
 13. 13
  Kontrollera planhet gatstenar efter lederna är inriktade och alla gatstenar är la in. Du kanske upptäcker att du måste dra några gatstenar som ställer för höga, så att en liten mängd av din basmaterial kan öste ut på nytt -nivå dem. Asfaltläggare som är för låg, eller tycks ha sjunkit ner, kommer att behöva några ytterligare inställning material under dem, liksom.
 14. 14
  Scatter lös, torr sand för att fylla fogarna, eller sprickor mellan gatstenar. Använd en kvast att sopa sand och tillbaka, knacka gatstenar för att hjälpa lösa sand djupt in i lederna.
 15. 15
  Rengör gatstenar efter att du har fyllt i lederna, vilket ger en lite av överskottet sand för återfyllning eventuella områden som kan lösa.

Tips

 • Se till att fogarna är lika och gatstenar ställer platt innan slipning i lederna. När detta sker, är det mycket svårt att ta bort eventuella gatstenar, eftersom sanden i lederna kilar gatstenar i tätt.
 • Kontrollera groparna på gatstenar som du lägger dem, för att vara säker på att de bildas korrekt i formen och ingen har brutit ut i transporter och hantering.
 • Använd aldrig ett stål verktyg, såsom hammare, med betongsten, eftersom de chip och går lätt sönder.

Varningar

 • Se till att ditt projekt konstruktionen uppfyller de krav som anges i lag och i enlighet med förfrågningsunderlaget.

Saker du behöver

 • Beläggning
 • Sand
 • Lumber
 • Nyfikna verktyg