Wki

Hur du gör ditt hus ser välkomnande från utsidan

Du tar stolthet i utseendet på ditt hus, men när du går i ditt närområde, du känner att andra hem kan se mer välkomnande från utsidan än din. Här är några idéer om hur man kan göra ditt hem ser mer välkomnande för besökare.

Steg

Hur du gör ditt hus ser välkomnande från utsidan. Se till att din entré är tillgänglig.
Hur du gör ditt hus ser välkomnande från utsidan. Se till att din entré är tillgänglig.
 1. 1
  Se till att din entré är tillgänglig. Det innebär att städa upp på gården, veranda och entré-sätt att ge besökarna möjlighet att komma till ytterdörren utan att gå igenom eller över hinder. På själva verandan, rensa bort lådor, stövlar och skor och annat som inte hör hemma där (dessa typer av saker kan gå på baksidan eller familjen entré).
  • Städa upp promenad från gatan, trottoaren eller uppfart. Ta borsta, taggiga växter, hängande grenar, leksaker eller andra faror.
  • Se till gångväg banan själv är användbara. Försök att ha cement, trädgårdsplattor, grus, eller ens en trä gångväg så att folk inte kliver i vatten, snö eller lera.
 2. 2
  Ha en klar tillgång sökväg till dörren. När besökarna närmar från gatan, kör eller annan allmän plats, kan man se vilken väg att gå? De måste kunna öppna porten, till exempel. Ett valv, eller annat landskap funktionen är ett bra sätt att meddela entrén.
 3. 3
  Se till ingången är ordentligt upplyst. Detta innebär från den ursprungliga vägen posten fram till ytterdörren - någon kommer in ska kunna se sig klart, både i svagt ljus och mörk natt. För att förbättra dålig sikt, ersätta trasiga eller dim lökar och rengöra och polera armaturer. Du kan även överväga att lägga till nya armaturer för att förbättra både synlighet och utseende.
  • Veranda områden behöver minst 60 - till 75-watt glober. Lägre effekt blir för svagt.
  • Trädgård lampor kan användas för att fodra en väg eller styra besökarna utanför din gräsmatta och mot posten.
 4. 4
  Addera dekorativa inslag på en gångväg eller nära ingången. Dessa kan innefatta krukväxter, bänkar, gatsten, lådor planter, skyltar, statyer, fågelbad, fontäner, blommor, konstverk, eller prydnadsväxter.
  • Även en enkel rak bana från gatan kan göras mer intressant med billiga, begagnade eller gratis produkter. Besök varvet försäljning eller loppmarknader och se om du kan hitta något färgglatt som kan sitta i utomhus väder och locka ögat.
 5. 5
  Ha en fin ytterdörr. Det kan vara så enkelt som att ge det en bra buskmarker och skölja ner. Eller, om det har bleknat med åren, måla om den till en ny levande färger. Nästan vem som helst kan måla en dörr om de är villiga att prova! Om dörren är i riktigt dåligt skick, kan det vara dags att byta ut det helt, både av hänsyn till din känsla av trygghet och för att förbättra utseendet på framsidan av ditt hus.
  • Olja eventuella gnisslande gångjärn och polera upp någon metallslöjd på dörren, såsom mässing nummer.
  • Glöm inte gjutningen och ramen runt dörren. Om det är fjällning, så den behöver målas också.
  • Kontrollera golvet under dörren. Om det är kluvet, sjaskig, tråkig, rengör den och polera. Du kanske behöver måla, fernissa eller göra om den, beroende på fabrikat och stil. Inte försumma denna aspekt, eftersom det bidrar till helhetsintrycket.
 6. 6
  Vid ytterdörren, lägga till funktioner för att få det att se ut som ett hem. Du kanske har en liten stol och bord, en skål med stenar eller snäckor, en krukväxt, en skylt, en plats för skor eller stövlar, ett paraplyställ krokar för hattar eller våta kläder, en borste för leriga skor, ett fack för promenadkäppar eller käppar, eller lite skugga under varma dagar.
  • Ett anständigt, nätt dörrmatta ska vara både funktionellt och välkomnande. Ta saknade dörrmattor och antingen piffa upp dem eller köpa en ny. Dörrmattan behöver inte precisera välkomna i brev (även om vissa gör), men det måste få besökaren att känna sig välkomna.
  • Stolar och säten vid ytterdörren kan bli matt och missfärgad med tiden. Om du har dessa, kontrollera att villkoret av trä eller annat material är bra, om inte, städa upp och möblera det att se ut som ny. Och byt ut slitna och bleka kuddar för att göra det hela kännas bättre igen.
 7. 7
  Gör den främre ingången ett livsrum. Om dörren är en plats att sitta och besök, för att träffas och hälsar besökare, att leva i, blir det definitivt mer välkomnande. Att sätta några stolar i närheten i en konversation cirkeln skulle vara ett sätt. Eller precis innanför dörren, gör en plats för besökare till övergång in i huset, med andra stolar eller bänkar att byta kläder eller skor, för att hänga rockar, sätta påsar ner, även att stanna och beundra ett konstverk, en växt, eller andra dekorativa inslag.
  • Låt inte hinder vid ytterdörren. Gör inte besökare steg över en hög med skor, familjens hund, barnleksaker, eller andra saker på golvet för att komma in. Detta är inte välkomna.

Tips

 • Var beredd att ändra dig. Denna säkring över ledstången kan ha varit stöttepelaren i din entré för det senaste decenniet. Men plötsligt, kan det tyckas gammal, överväldigande eller bara vanlig rörigt för dig. Inte känner lamslås för att hålla det bara för att när det var mittpunkten i din entré sätt - när det är dags att byta, är det bra att släppa mönster som inte längre verkar intressant eller rätt för den person du är nu.
 • Använd din fantasi. Gå runt ditt område och se vad andra människor gör med sina ingångar som du gillar. Gå upp till ditt hus och se om det ser lika inbjudande. Flytta runt saker tills du får en känsla du vill ha.
 • Landskapsplanering beslut kan hjälpa i välkomna gäster. Tänk på detta när du re-dekorera, lägga till funktioner eller ta bort funktioner.
 • Gå lätt på säsongens kransar och sådant. Varför? Våldtäktsmän och andra rovdjur märker dessa typer av ledtrådar.
 • Entré väggar precis på insidan och släta ytterväggar runt ingången kan lätt rengöras med den kommersiella "Mr Clean Magiskt suddgummi". Detta är skonsam mot lacken, sparar du behöva måla om det inte är absolut nödvändigt.
 • Ändra krukväxter vid främre ingången säsongsvis. Använd detta utrymme för dina mest färgstarka blommor eller andra intressanta bladverk.

Varningar

 • Rörelsesensor belysning och eller belysning som tänds vid mörker är en bra säkerhetsåtgärd och lägga till överklagandet av huset. Dina önskade gäster kommer att välkomnas, och bieffekter, avskräckt.
 • Var noga med att inte placera farliga hinder som människor kan resa över. Se upp för överliggande grenar, trådar, ojämna trottoarer. Lägg en järnväg eller ens ett rep för människor att hålla fast vid behov.
 • Gå lätt på säsongens wreathes och foo-foo som säger, "En kvinna bor här." Rovdjur använder ledtrådar som dessa. Försök att vara könsneutral i din utomhus presentation.