Wki

Hur man fäster taket kändes på ett skjul

Tak filt, eller tjärpapp, som det ofta kallas, är en vattentät glasfiber produkt impregnerad med en asfalt tjära förening och används för tillfällig tak eller som ett underlag enligt bältros eller andra permanenta takmaterial. Här är hur du installerar det.

Steg

Hur man fäster taket kändes på ett skjul. Figur ditt tak område, och beräkna hur mycket kände du behöver för jobbet.
Hur man fäster taket kändes på ett skjul. Figur ditt tak område, och beräkna hur mycket kände du behöver för jobbet.
 1. 1
  Figur ditt tak område, och beräkna hur mycket kände du behöver för jobbet. En rulle 15 # (pound) filt har 432 kvadratmeter, men du måste tillåta överlappningar på lederna, i de flesta fall kommer detta att lämna 400sq täckning ft netto.
 2. 2
  Rengör taktäckningen från skräp, utstickande spikar eller andra föremål eller material som kan skada taket kändes.
 3. 3
  Se till att ytan är torr. Aldrig tillämpa tak kände över vått eller fuktigt trall, eftersom detta tillstånd kommer att orsaka att däcket att förvränga eller spänne, och eventuellt ruttna.
 4. 4
  Byt ut eventuella skadade eller ruttet material på taktäckningen.
 5. 5
  Börja längst ner på däcket, i ena änden, och rulla filten längden vägen, längs den nedre kanten av ditt tak. För skjul höft typ tak, börjar vid höften, vilket gör att en fot eller så av filt att hänga över höften.
 6. 6
  Tillåt den nedre kanten av filten att overhand takfot ca 1/2 till 3/4 tum så vatten kommer att rinna av utan att blöta ner gallergolv under.
 7. 7
  Tack slutet av filt där du börjar rulla den för att hålla den på plats medan resten är utrullad.
 8. 8
  Dra filten tätt från den motsatta änden, noga med att inte slita det, men se till att det ligger platt på takytan.
 9. 9
  Nail filten med simplex eller plastlock tovning naglar. Dessa bör vara placerade på ca 12 tum centra längs nederkanten, och 30-36 centra längs toppen, eftersom efterföljande överlappningar kommer att spikas genom toppen av den tillämpade sista lagret. Var noga med att driva spikar spola och inte tränga in i filt, eller har du en läcka.
 10. 10
  Skär filten i den motsatta änden av ditt tak, och rullfilt tillbaka i motsatt riktning, så att omkring 4 inches av överlappning till det första skiktet. De flesta tak kände har riktlinjer stencilerat på den för att se till att du tillämpar det i raka, parallella linjer.
 11. 11
  Överlappning åsen på ditt tak ungefär en fot, sedan applicera materialet på samma sätt på motsatt sida.
 12. 12
  Täck alla spikhuvudena med ett tak kitt eller tjära om detta kommer att bli mer än en tillfällig tätskikt åtgärd.

Tips

 • För en mer permanent tak täckning, använd rulle tak, som har en beläggning stenmaterial för att stå upp mot elementen för en längre tid.
 • Använd en tung filt för långsiktig weatherproofing. Kände kommer i antingen 15 pund eller 30 recensioner pund och 30 pund, som namnet antyder, är dubbelt så starkt som 15 pundet.
 • Om taket kände tårarna, skära en bit stor nog att täcka tår med massor av överlappning, glida upp under nästa varv ovanför den, och spika på plats.

Varningar

 • Använd stegar med försiktighet, och har någon tillgänglig i händelse av olyckor.
 • Aldrig steg på taket kändes innan det är säkert spikade, eftersom det kan glida, vilket gör att du faller av taket.

Saker du behöver

 • Tak kände
 • Hammer
 • Verktyget kniv
 • Simplex eller plast naglar mössa