Wki

Hur man använder en skidloader

Kompaktlastare är mångsidiga maskiner för lastning skräp, flytta smuts eller sten, eller utjämning marken. Att lära sig att använda dem kräver övning, och en stor del av företagets plan mark.

Steg

Hur man använder en skidloader. Välj en sladd lastare, antingen från en uthyrare eller någon som kommer lån du en.
Hur man använder en skidloader. Välj en sladd lastare, antingen från en uthyrare eller någon som kommer lån du en.
 1. 1
  Välj en sladd lastare, antingen från en uthyrare eller någon som kommer lån du en. Det finns ett antal tillverkare och storlekar, med variationer mellan dem, men du kanske vill börja med en Gehl varumärke eller något liknande.
 2. 2
  Ta dig tid att titta på de säkerhetstips i bruksanvisningen. Den sladd lastare vänder snabbt, tippar lätt, och ändrar riktningar väldigt plötsligt!
 3. 3
  Hitta en plats som ett fält, eller ens en stor, tom parkeringsplats att öva in.
 4. 4
  Klättra in i förarsätet, och ta en titt omkring. En sak du kommer att märka är att hela baksidan av maskinen är en blind fläck, eftersom du är undanstoppad i ett litet fack med maskin lindade helt omkring dig.
 5. 5
  Titta på kontrollerna. Dessa kan visserligen variera, men vanligtvis finns det två styrande handtag, ett på varje sidoarm resten av maskinen. Dessa kommer alla ha kontrollknappar för tillbehör, som ligger på toppar eller placeras som utlösare på främre sidan. Vanligtvis finns det ett diagram förklara dem på konsolen bredvid varje pinne, och nu är det dags att få en aning om vad de gör, eftersom när du flyttar, drar fel eller trycka på fel knapp har omedelbara konsekvenser!
 6. 6
  Det bör finnas ett bilbälte och störtbåge, som den på åkattraktioner del som drar ner från över huvudet för att skydda dig i sätet. Dra stången nedåt tills den låses på plats, och spänna fast säkerhetsbältet om det finns en. Om maskinen inte har någon funktion, nu är det dags att komma ut ur maskinen och lämna den ensam!
 7. 7
  Leta starter kontrollerna. Tändningen är normalt drivs av en nyckel som liknar en bil, men vissa har en startknapp, och nyare uthyrning av maskiner har en knappsats du slå in en kod på, men om du tittar runt, bör du kunna hitta var man ska börja motorn.
 8. 8
  Starta motorn och leta efter en gashandtaget. Detta kommer att vara en platt metallstång med ett gummigrepp, oftast på konsolen till höger om den högra armstödet med en slits för att glida fram och tillbaka i. Det är oftast en sköldpadda bild på ena änden av spåret, och kanin på den andra, kommer vi att börja mesta av denna praxis i TURTLE läge.
 9. 9
  Lås upp kontrollerna. Många maskiner har ett tillbehör lockout systemet. Det kommer att finnas vippströmbrytare nära instrumentpanelen med låssymboler under dem, och ofta kommer att ha en röd lampa på när strömbrytaren är avstängd, grönt när den är på. Du kommer att behöva växla omkopplaren på ON för att kunna börja använda maskinen. Detta kan innebära knäckning säkerhetsbältet eller bläddra en switch.
 10. 10
  Flytta hinken eller främre infästning upp från marken. Detta kommer att innebära att dra en av spakarna, eller styrspakar, i, mot mitten av maskinen, till exempel, kommer du luta den vänstra pinnen till höger, och det är oftast den pinne som höjer och sänker skopan. Eftersom dessa joysticks har flera funktioner, vara care fullt att inte flytta dem diagonalt, men antingen flytta rak höger eller vänster, eller rakt framåt / bakåt! Även vissa Case maskiner använder dina joysticks att styra Körning av maskinen och pedaler för att styra bom lyft och tilt kontroll.
 11. 11
  Höj fastsättning tillräckligt hög för att få en klar bild av vad som är framför dig, sätter ner, upp den igen, för att få en känsla för förflyttning av det. Om vänster spak höjer skopan, kommer den högra spaken ändra placeringen av det. Genom att luta den högra spaken åt vänster, kommer du höja den främre delen av skopan i en skopa rörelse, och genom att gå till höger med höger spak, kommer du dumpa det. Höj och sänk skopan, skopa och dumpa den, och få en känsla för dess rörelse.
 12. 12
  Skjut långsamt framåt, eller framåt på styrspakarna. Maskinen kommer att gå framåt, och om gasen är i viloläge, eller turtle läge, och du flyttar varje pinne långsamt och med samma hastighet, kommer du att röra sig smidigt i en rak linje. När du drar tillbaka styrspakarna, kommer du säkerhetskopiera, och här bör du komma ihåg, du har väldigt liten uppfattning om vad som är bakom dig!
 13. 13
  Flytta manöverspakarna oberoende av varandra. Pushing bara den högra spaken kommer att styra maskinen till vänster. Pushing på vänstra spaken styr maskinen rätt. Om du håller en spak framåt, kommer maskinen att svänga i en cirkel riktning spåren eller däck driver det, medan den stationära sidan "medar", därav namnet kompaktlastare.
 14. 14
  Öva att flytta spakarna framåt, sedan bakåt smidigt med skopan in på en säker höjd i ett öppet område tills du har en känsla av maskinen och reglagen. Genom att flytta en spak framåt, och den andra bakåt, kan du snurra runt med maskinen i en cirkel på maskinens bredd.
 15. 15
  Kör maskinen tills du är bekväm med styrfunktionen, sedan närma sig en hög med material att öva med lastare skopa.
 16. 16
  "Stanna maskinen precis innan du kommer till högen av material, och sänka skopan till marken med framkanten nivå. Kör framåt, skjuta lastaren i högen av material, och rulla skopan tillbaka att ösa en belastning, stoppa rörelsen framåt som skopan når hela positionen rygg scoop, back up, och höja skopan till en säker redovisat höjd. Du kanske vill att ösa materialet, back up, och dra framåt och dumpa det tillbaka i högen för att öva. Det finns ingen "voila!, Jag har det!" till detta steg. Ju mer du använder maskinen, desto bättre kommer du att få, men det tar många timmar av operation för att bli bra på det.
 17. 17
  Parkera maskinen, alltid sätta bocken ner platt på marken, och stänga av den. Ta ut säkerhetsbältet och bemästrande bar, och lämna förarhytten.

Tips

 • Skid lastare vänder plötsligt, och deras hjul eller band kommer Rut och gräva upp marken under drift, så att inte öva där du kommer att skada en gräsmatta eller landskapsarkitektur.
 • Var uppmärksam på din omgivning, inte bara vad du går med maskinen.
 • Bär hörselskydd. Dessa maskiner kan vara högt.
 • Ha någon att titta på dig medan du övar, spotting hinder och letar efter faror.

Varningar

 • Ta så länge som behövs för att bekanta dig med bruksanvisningen för maskinen.
 • Börja långsamt, är maskinen extremt kraftfull och farlig.
 • Håll barnen borta och bort från maskinen.
 • Kör inte i branta stigningar eller löst material.
 • Kör inte eller bära laster med skopan lyfts högt i luften. Dessa maskiner välter lätt.
 • Har aldrig driva en skidloader utan säkerhetsbälten och en backup larm eller varningsklocka.
 • Se till att din lastare är utrustad med en lättillgänglig brandsläckare.