Wki

Hur man flyttar ut ur hemmet i din första lägenhet

Äntligen redo att flytta ut ur dina föräldrars hus? Få en lägenhet med några vänner och du kommer snart att ha ett eget hem. Så här få flytta! Läs följande steg och du kommer att vara på väg.

Steg

Hur man flyttar ut ur hemmet i din första lägenhet. Bestäm om du kommer att dela ditt vardagsrum med andra.
Hur man flyttar ut ur hemmet i din första lägenhet. Bestäm om du kommer att dela ditt vardagsrum med andra.
 1. 1
  Bestäm om du kommer att dela ditt vardagsrum med andra. Med rumskamrater är bra eftersom om du väljer dem rätt kommer de att dela upp levnadskostnaderna med dig, hjälpa till hemma, och ge användbara föremål för att flytta. Varnas: detta är också riskabelt. Den personen skulle sluta betala sin del av hyran, antingen genom val eller på grund av finansiell instabilitet. De kunde inte heller hjälpa till att köpa nödvändigheter, såsom livsmedel. De kunde inte heller hjälpa till hemma. Du bör välja en mycket nära vän, om det alls är möjligt, skulle någon som du känner har liknande levnadsvanor.
 2. 2
  Du bör börja leta efter platser månader innan du faktiskt flytta. Boka tider för att se platserna. Innan din tid, köra runt för att se vad området är. Leta efter platser som du kommer att behöva gå. Försök att välja en plats centralt för alla dessa platser. Inte plocka en plats att bo eftersom det är bekvämt att dina "vänner" och deras behov, detta kommer att bli ditt hem och måste ha allt du behöver för en lång tid framöver. Många tonåringar gå ut och hitta en plats eftersom deras "vänner" gillar det och tycker det är coolt, men dina "vänner" nu kanske inte är dina "vänner" när du betalar din första månadshyran för den plats de gillade.
 3. 3
  När du tittar på en plats, tänk på att du förmodligen inte kommer att få ett palats. Jämför priset på kvaliteten på platsen och även till andra priser. Vill du ha en billigare, crappier plats eller skulle du hellre betala mer för en trevligare plats? Om möjligt, ta med en vän och en förälder, båda kommer att förse dig med olika vyer av platsen för att hjälpa till i ditt beslut.
 4. 4
  Gör en inventering av tillståndet i huset tillsammans med hyresvärden. Utarbeta en uthyrning kontrakt (eller köpa en på en pappershandel), läsa igenom, vilket gör att den täcker saker som insättning (vanligtvis en månads hyra) och ansvar för räkningar, och underteckna den. (Hyresvärden kommer troligen redan har ett kontrakt upprättas.)
 5. 5
  Gör upp en budget plan. Ta hänsyn till kostnader såsom försäkring, livsmedel, kläder, och en och annan utekväll eller hyrfilm. Kommer din lön / lön stödja detta? Om du lever med andra människor, räkna ut den totala inkomsten per månad och diskutera hur kostnaderna ska fördelas.
 6. 6
  Flytta in. Föräldrarna är utmärkta källor till oönskad (för dem) sängkläder, porslin, kastruller och stekpannor, bokhyllor etc. Även försöka titta på sparsamhet butiker. Även om dessa platser inte får överklaga vissa, kan du köpa lite billigare grejer för tillfället och ersätta det senare. Försök att köpa så mycket som möjligt innan du flyttar in, så du inte sitter fast utan den.
 7. 7
  Diskutera ditt gamla rum med dina föräldrar - Du kanske vill se över din gamla grejer, att bli av med skräp, ta din favorit och mest använda saker till din nya plats. Allt som du inte behöver kan användas med en rumskompis, så fråga. Dessutom kan du försöka sälja saker du inte vill ha på nätet eller på en loppmarknad för att tjäna lite extra pengar. Det är inte trevligt att lämna alla dina gamla skräp med dina föräldrar, så om du inte ska använda eller sälja den, såvida de inte är OK med dig att lämna det bakom, gör dem en tjänst och ta den till skroten.
 8. 8
  Ställ in verktyget (räkningar) står för vatten, gas och elektricitet. Du kan ofta plocka upp de tidigare hyresgästers konton i ett nytt namn - fråga hyresvärden. (Även detta har sannolikt redan gjorts.) Insättningar krävs vanligtvis att ställa in kontot.
 9. 9
  Sist och inte minst, se till att du har råd att betala alla räkningar när du flyttar, att din anställning är säker, och att du kommer att ha tillräckligt med pengar för att leva bekvämt och inte kämpar för att betala hyra, verktyg, mat, gas för din bil och försäkring. Living lönecheck till lönecheck är varken lätt eller roligt. Din månadslön bör vara minst 750 0,00€ eller överstiger alla dina räkningar kombineras så att du kan vara säker ekonomiskt. Dina föräldrar kan ha gjort det ser lätt att ge dig... men det är inte. 65% av barnen som flyttar ut hamnar hemma eller hemlösa i 3 månader eller mindre. Se till att du är redo att ta steget om dina föräldrar inte låter dig flytta tillbaka i. Lämna inte ditt hem på en felaktig anteckning om det alls är möjligt, prata med dina föräldrar och reda ut eventuella problem innan du lämnar.

Tips

 • Om det alls är möjligt, försök att ha tillräckligt med pengar sparade för att betala tre månaders värde av hyran, räkningar, försäkringar, och dagligvaror vid alla tidpunkter. Om du eller en rumskompis förlorar ett jobb, kan detta säkerhetsfond rädda dig från dåliga krediter och / eller hemlöshet!
 • Försök att undvika stänk dina pengar på lyx. Istället, spara lite pengar att spendera på dem, men inte alla av det.
 • Bästa vänner inte alltid göra det bästa rumskamrater. Var öppen för att träffa nya människor och pensionat med någon du inte vet, eftersom att se samma person hela tiden kan vara svårt på en vänskap. Dessutom är det ibland skönt att leva med någon med en motsatt tidtabell från din (de arbetar / har klass på eftermiddagen / kvällen och du har klass på morgonen) så att du inte är i vägen för varandra.
 • Diskutera och planera hus saker tillsammans kommer att göra dig och dina housemates värderar huset mer. Om du har en känsla av "hus gemenskap," människor är lyckligare att bidra och hålla platsen i ordning. Middag tillsammans är en bra idé ibland.
 • Kontrollera att du har en budget som håller dig från att förlora allt du pengar eller få slut på pengar.

Varningar

 • Glöm inte att besöka lägenheten innan du flyttar in och föra en äldre bekant, som en förälder. Att vara oberoende betyder inte att du måste vara dum. Har den här personen vara din back-up, kontroll av handfat, toalett, vatten tryck etc. Typiskt äldre vuxna har haft erfarenhet med fruktansvärda lägenheter och kan upptäcka en ovärdig plats. Du vill det bästa stället för dina pengar, eller hur?
 • Inspektera området runt din potentiella lägenhet och frågar nuvarande hyresgäster hur de gillar att leva där. De kan rädda dig från högljudda grannar eller ett brott-rids stadsdel.
 • Skrupelfria hyresvärdar kan ha olagliga kameror i din lägenhet. Kontrollera om dem i områden som badrum (i hörn och under handfat, nära toaletter) samt sovrum.
 • Psycho housemates. Om du bor med vänner, fundera på om de har ungefär samma krav på renhet som du gör, och om de kommer att kunna betala hyran och räkningar.
 • Försök inte att passa fler människor in i ett hus / lägenhet i ett försök att ge plats, om du inte har råd med en viss plats, vänligen inse att det finns tusentals andra tänkbara lösningar.
 • Diskutera REGLER förhand. Kan människor bo över, eller har det att komma överens med er båda? Parterna eller ingen? Musik tills vilken tid på natten? Det sista du vill är att komma till jobbet och har sju personer slussas ut på din vardagsrumsgolvet, och komma hem till en stilla-stökigt hus!
 • Se till att du vet den person som du lever med.