Wki

Hur du gör ditt drag billigare och bättre

Moving är både dyr och mödosam. Denna guide skisserar några sätt att minska kostnaden och tiden som krävs för att flytta.

Steg

Hur du gör ditt drag billigare och bättre. Överväga att flytta själv.
Hur du gör ditt drag billigare och bättre. Överväga att flytta själv.
 1. 1
  Överväga att flytta själv. Låna en lastbil, eller hyra en, och be dina vänner att hjälpa till.
 2. 2
  Uppsök en bindande offert från en flyttfirma. Vet att flytta företag tillhandahåller två typer av citat: bindande och icke-bindande. En nonbinding citat betyder lite, det är bara en uppskattning av timmar och en inställd timpris. Med en bindande offert, vet du vad du ska betala för ditt drag.
 3. 3
  Anordnas. Om du har dina grejer förpackade och väl märkta, kommer flytten att ta mindre tid. Om du hyr movers, kommer detta att minska avsevärt dina kostnader.
 4. 4
  Få dina lådor utan kostnad. Massor av människor ger bort används flyttlådor på Craigslist i den fria delen, alternativt be snällt på en stor butik eller marknaden för extra boxar.
 5. 5
  Överväg att hyra en rörlig behållare och fylla upp det själv. En lastbil kommer att leverera fartyget till din nya plats innan du anländer.

Tips

 • Ett av de bästa sätten att påskynda flyttprocessen är att ha alla din packning leveranser till hands när du packar. Om du har en stor trave lådor redo att använda, brunt papper flyttar tejp och en stor bunt med gamla tidningar, kan du slutföra flytten snabbt.
 • Var noga med att hålla ditt husdjur i ett tomt rum under lastning och lossning. De kommer vara rädd. Det är bäst att ha sällskapsdjur transportörer för katter och hundar, garantera deras säkerhet före, under och efter flytten. Se till att ditt husdjur har identifiering. Var noga med att kolla på ditt husdjur regelbundet under flytten.
 • Plan för packningen att ta längre tid än du förväntar dig. En av de svåraste delarna om den rörliga processen är att det verkar aldrig ta slut. Ge dig själv tid att göra jobbet.
 • Att försegla dina lådor, använd brun klibbig papperstejp säljs på hårdvara, flytta eller lastbil uthyrning butiker. Det är mycket lättare att arbeta med eftersom du kan riva den med händerna.
 • Om det har varit en lång tid sedan du har rensat ut dina gamla objekt hushållsavfall, överväga att hyra en container för ett par dagar.
 • Med enhetlig box dimensionering gör boxar lättare att stapla, vilket gör ditt drag mer effektiv.
 • Många små lådor är lättare att hantera än några tunga lådor.
 • Stora "garderob" lådor är utmärkt för skrymmande och ovanligt formade föremål.
 • Om du flyttar dig själv, har en speciell låda som du placerar i bak på lastbilen. Håll väsentliga punkter (t.ex. tvål, handdukar, mat, kläder, etc.) i denna ruta så att de är lätta att komma åt under din resa.
 • Om du anlita professionell flyttfirma, överväga att ge lunch från den lokala burger platsen. Glöm inte att ge kylda läskedrycker under lastning och lossning. Det är bra att ha de anläggningsmaskiner som du och dina ägodelar. Om du kan, se till att ge dem ett tips i slutet av jobbet. Det är verkligen ett smart drag från din sida att låta anläggningsmaskiner veta att du uppskattar deras hjälp.
 • Ta tid innan du flyttar för att välja objekt som du inte längre behöver. Kasta ut, skänka eller ge bort oönskade, användbara objekt.
 • Märk varje låda med rummet det kommer att gå till.

Varningar

 • Uthyrning lastbilar bryta ner! Har ett par väg verktyg (t.ex., ficklampa, startkablar, pappershanddukar, verktygslåda.)
 • I Europa rör bolagen regleras av Federal Motor Carriers Safety Administration http://www.fmcsa.dot.gov och skyldiga enligt lag att ge dig en broschyr om dina rättigheter och skyldigheter när du flyttar. Se till att få en från din mover.