Wki

Hur gröna kläderna


Av alla de som används i USA är 25% av dem tillämpas. Några av dessa kemikalier kan skada dig. En hel del av syntetiskt material tillgängligt på marknaden, liksom polyester, är petroleum baserad och det tar nästan en tredjedel av ett pund av gödningsmedel och bekämpningsmedel för att odla tillräckligt med bomull för en t-shirt!

Bortsett från de uppenbara bieffekter av användningen av kemikalier inom klädindustrin, det finns också den etiska aspekten till mode. Mest mode uttalanden är övergående - de är flyktiga dårskaper som kommer och går, lämnar en litania av "kan inte ha på sig" i den genomsnittliga garderob. Plötsligt standard råd att "köpa klassiska" gör ett mycket vettigt - om du köper kläder som kommer att pågå och kommer inte gå ur modet då du har fått det som idag kallas "eko-kunniga".

Att köpa kläder som en medveten konsument är inte bara om vilken typ av material som används i produktionen. Det handlar om hur den används för att göra kläder odlades och om produktionen var etisk eller rättvis handel. Det handlar om att handla smart och ställa frågor för att minska belastningen går som deponeras och avfall som genereras i produktionen av kläder.

Steg

Hur gröna kläderna. Köp rättvis handel.
Hur gröna kläderna. Köp rättvis handel.
 1. 1
  Var noga. Vissa skulle kalla det att vara kräsna. Köp något bara om du absolut älskar det. På detta sätt, du skära ner på spontan shopping- och shopping för den sakens skull. Slutligen, fråga dig själv om du verkligen behöver köpa plagget som du slumpmässigt har plockat bort gallret på väg till maten avsnittet? Är du köpa eftersom du kan, eller för att du verkligen behöver en annan t-shirt?
  • Planera för att hålla dina kläder för en stund, och bära vad du har. Köpa mindre garantier du använder färre resurser.
 2. 2
  Köp ekologiskt och. Bomull, trots år av marknadsföring som en ren och naturlig tyg, använder inte mindre än en tredjedel av ett pund av kemiska gödningsmedel och bekämpningsmedel i produktionen av en t-shirt. Organisk bomull och andra alternativ mode finns nu tillgängliga. Prova lokala sort butikerna först. Läs etiketterna. Organisk kläder kan variera från är 5% ekologiskt till 100%. Leta efter lokala designers och leta efter hampa, ekologisk bomull och andra miljövänliga alternativ.
 3. 3
  Köp vintage. Den nya termen för begagnade kläder är ganska trendigt just nu, särskilt på platser som Storbritannien, Australien, USA etc. där välgörenhetsbutiker är en underbar källa till billig, återanvänt kläder. Även om sådana butiker är inte stora i vissa länder finns det udda välgörenhet butik värt ett besök. Alternativt, få tillsammans med en grupp vänner och varje föra 5 plagg för en stor " swap "session. Och leta efter också. Dessa har ofta stor designer fynd som gör att kläderna har ett nytt liv för en bråkdel av den ursprungliga kostnaden.
 4. 4
  Återvinn. Istället för att kasta bort, återvinna dina gamla kläder. Vissa återvinningsstationer organisationer har en avdelning för gamla kläder, och om de inte gör det, då får dina kläder tillbaka i omlopp genom att donera dem till en gemenskap, eller sälja dem från garaget, sälja dem på samhället systemet för utbyte eller dem. Eller helt omforma dem i det senaste modet look! (Se Hur man gör en helt ny garderob genom att återvinna dina kläder )
 5. 5
  Justera den. Finns det något i din garderob värt att rädda? Var kreativ, förvandla gamla kläder och hitta nytt liv för dem. Nu kallas "en re-föresatt plagg" trenden att omvandla gamla kläder till nya är snabbt ersätter behovet av att köpa nya varje säsong. Här är några idéer:
  Hur man vänder en oversized T-skjorta i en het miniklänning
  Hur man gör en bebisromper från en T-shirt
  Hur man gör en denim kjol från återvunna jeans
 6. 6
  Titta efter det. När du har köpt en kvalitet organisk objekt, leta efter det. Tvätta försiktigt -vända den ut när den torkar i den varma solen, använd den lägsta temperatur vid tvätt, och använda biologiskt nedbrytbara tvättmedel. Sun-torka dina kläder och försöker att inte kemtvättas. Om du inte har saker att torka rent, titta runt efter en kemtvätt i ditt område som använder nyare, gröna metoder. Om du verkligen är orolig att gå grönt och vill gå den extra milen, tvätta dina kläder i en pedal-drivna tvätt torktumlare maskin!
 7. 7
  Köp rättvis handel. Alla kläder som bär etiketten "Fair Trade" produceras etiskt, använda ekologiskt hållbara och hållbara metoder. Och alla inblandade får en rättvis lön. Rättvis handel är inte bara tillämpas på bananer och kaffe, det spelar en mycket viktig del i kläder och textilindustrin. Även om det inte är en hel del rättvisemärkta kläder finns ändå i vissa länder, finns det ofta smycken och lokalt producerade tillbehör från lokala samhällen som är värt investeringen, så håll utkik efter dessa. I Storbritannien, Europa, Kanada, Australien och Nya Zeeland, är mer och mer etiskt producerade kläder nu tillgänglig. För dem som bor i länder med rättvisemärkning i drift, föredrar denna typ av kläder där du kan.

Tips

 • Fur förespråkare hävdar att bära päls är ett miljövänligt val för mycket kalla klimat. De ger utmärkt värme, senaste många år, är biologiskt nedbrytbart och komma från förnybara resurser. De hävdar också att jägarna hjälper till att kontrollera överbefolkning av arter som bäver.
 • Detta är dock en ofta använd, felaktigt påstående. Päls, skinn och mocka är några av de mest kemiskt behandlade material. De flesta har väsentligen höga nivåer av konserveringsmedel, inklusive men inte begränsat till, neurotoxiska och cancerframkallande kemikalier såsom formaldehyd och kvicksilver.
 • För att lägga till, har pälsproduktion långt större miljökrav, som upptagande av ett djur kräver mer energi än genom bearbetning av jordbruksprodukter växter.

Saker du behöver

 • Kunskap om kläder ursprung
 • Lämpliga butiker och säljare på marknaden (och prova online också)