Wki

Hur kan man vara självförsörjande i en stad

Oavsett om du drömmer om att leva i stor öppen plats i landet eller komma bort från slit och släng-samhälle, kan du fortfarande vara mer självförsörjande hemma i en hektisk stad. Självförsörjning handlar om att utveckla påhittighet, spara pengar, injicera mer visdom i de sätt som du bor och arbetar. En del av att bli mer självförsörjande i stadsmiljön innebär att arbeta ut vad du är mest beroende av och hur man kan använda sig mer av lokala samhällets resurser och dina egna kunskaper. Vid slutet av dagen, kan du fortfarande drömmer om att bo på landet eller kör en helt självförsörjande livsstil, men det är en bra start för att förbättra på vad du har nu, om det inte är möjligt att lämna staden.

Steg

Hur kan man vara självförsörjande i en stad. Börja på nakna grunderna.
Hur kan man vara självförsörjande i en stad. Börja på nakna grunderna.
 1. 1
  Börja på nakna grunderna. Träna där du är idag beroende av befintliga tjänster. Du behöver inte göra utan dem, men när strävar efter att vara lite mer självförsörjande, är det klokt att överväga följande grunderna att de flesta människor behöver göra, eller redan kan göra enkelt. Det är inte nödvändigt att vara en professionell, men om du har grundläggande kunskaper eller inga kunskaper alls i dessa områden kan du se att utöka din förmåga att bli mer självförsörjande.
  • Kan du hålla din plats ren och städad och göra underhåll om huset? Uppgifter i samband med detta kan omfatta grunderna såsom målning och utsmyckning, borrning, montering av möbler, VVS, och så vidare.
  • Kan du köra och göra underhåll av fordon? De inblandade arbetsuppgifter kan omfatta rengöring bilen, byta olja, batterier, hålla däcken i schack, och så vidare.
  • Kan du hantera din egen ekonomi? De berörda uppgifter kan omfatta hålla en budget, arkivering dina egna skatter, hålla ett kalkylblad av inkomster och utgifter, etc.
  • Kan du lyckas införliva en hälso-eller träningsprogram i ditt dagliga liv? Underhålla din hälsa är en viktig motiverar kvarvarande självförsörjande och om du kan göra och hålla fast vid din egen fitness program snarare än att förlita sig på gymmet eller en coach, kan detta vara till hjälp.
  • Kan du vara en organiserad människa? Oftast handlar om att göra ett roster hem underhåll samt externa möten och tjänstgöringslistor jobb, liksom planen lagring metoder för att spara utrymme. Detta är utan tvekan den viktigaste delen av vistas självförsörjande och på toppen av allt.
 2. 2
  Undersök att se om du kan. Du verkligen behöver inte växa allt från grunden och i en stadsmiljö är det helt enkelt inte möjligt att föda en person i den genomsnittliga hem eller lägenhet utrymme. Men du kan alltid hålla en krukväxt med perenna kryddväxter och kryddor som chili. Det är alltid möjligt att odla vissa grönsaker i kruka om du har en liten veranda eller balkong, såsom tomater, bönor och ärtor, rödbetor, morötter och liknande. Och om du gillar att prova naturläkemedel, kan du också växa medicinalväxter eller doftande örter som lavendel.
  • Se till att det finns tillräcklig belysning, vatten och värme för alla växter du odla inomhus eller i ett slutet utrymme. Kontrollera detta innan du börjar, om du har frågor om värme, vara medveten om att det finns ett brett utbud av små plast vinyl portabla växthus som kan hämtas från järnaffärer, eller så kan du göra din egen.
  • Ta reda på om det är möjligt i din lägenhet komplex att använda outnyttjat utrymme, eller om det finns andra grannar som vill gå in för att göra en gemenskap trädgård. Kompostbehållare och regn-vattentankar avrinningsområden kan vara ganska kompakt och många växter kan odlas kompakt och mycket väl om den är planerad för följeslagare plantering.
 3. 3
  Gör din egen produktion och objekt livsmedelsbutiker. Det finns många viktiga punkter och förädlade livsmedel som du kan göra själv som du lär dig och göra tiden. Till exempel kan du göra dina egna tvålar och salvor, bröd, och. Och du kan fixa saker i stället för att ersätta med nya, som att reparera gamla kläder och fastställande knapparna upp, ända till möbler restaurering och mixtra med din cykel.
  • Det finns en hel del kvällskurser och olika projekt hantverk kan du titta in. Internet är ett fantastiskt generös resurs för dem som vill vara självförsörjande, eftersom de många människor som bryr sig om detta ideal dela sin kunskap och information.
  • Också titta på dina lokala tjänster webbplats för att se vem du kan prata med för att få reda på DIY och självförsörjning projekt. Vissa kommuner har gemenskap grönsaksodlingar, kör frivilliga klasser, eller kan hänvisa dig till lokala grupper som driver dessa projekt.
  • Vissa DIY eller självförsörjning projekt är mer om roligare än att spara pengar, eftersom arbetsinnehållet, kostar verktyg eller ingredienser långt mer än vad som är möjligt i jämförelse med en färdig sak, som ibland kan vara bättre göras. Men vissa är faktiskt mycket billigare att DIY, roligt att göra och kan göras för att passa din livsstil. Och om du upptäcker att du är bra på att göra något, kan det finnas en affärsmöjlighet i vardande!
 4. 4
  Återvinn dina engångsdomäner objekt. Fundera hur du personligen kan återanvända objekt. Till exempel kan plastflaskor användas för att göra små krukor eller terrarier för plantor, medan den övre halvan kan användas som en tratt. När du börjar forska hur man återanvända gamla flaskor, behållare, böcker, kläder, etc., kommer du att upptäcka att utbudet av hantverk och DIY möjligheter är verkligen omfattande, vilket ger dig många möjligheter för att förvandla ditt gamla skräp till hantverk varor och gåvor. Och även om ett objekt verkar vara förbi dess användbarhet, kan du kanske att upptäcka ännu en användning innan ett slutgiltigt kasta, till exempel, kan gamla kläder och handdukar kan användas för damning trasor eller trasor för rengöring av maskiner, kan brutna porslin vara används för mosaik hantverk och så vidare.
  • Även om du inte kan återvinna saker på egen hand (till exempel, gör din egen toalettpapper från återvunna pizzakartonger är något extrem självförsörjning utöver den genomsnittliga lekman), bör du kunna hitta sätt att avyttra objekt någonstans som kommer säkerställa att de får återanvändas. Om din kommun driver ett program för återvinning, utnyttja det till fullo.
  • Om det inte är möjligt eller önskvärt att köpa mer utrustning för att göra ett hantverk projekt, eller att ta upp utrymme att spara till projekt som du inte har tid eller ett åtagande att göra. Därför är det bra att ta kontakt med lokala hantverk eller intressegrupper i ditt område som skulle vara tacksam för donation av återvinningsbara produkter.
 5. 5
  Se till att ditt hem är fyllt med lämpliga verktyg och redskap och investera i de som du behöver. Många bostäder saknar grundläggande underhåll verktyg, detta tvingar dig att kasta bort saker som alltid kunde repareras, eller att betala för en annan person att göra det åt dig. Även i små lägenheter är det inte alltid möjligt att köpa många verktyg för en så bred mängd behov som ett stort hus och trädgård kan behöva, det är fortfarande värt att överväga verktyg för att justera gångjärn, montera möbler och så vidare.
  • Secondhand marknader, auktioner egendom, övergivna lagring auktioner anläggning och butiker välgörenhet kan vara ett bra ställe att hitta bra verktyg.
 6. 6
  Investera i strumpan ditt kök med hållbar utrustning. Detta utrymme är där mycket pengar kan vara bortkastade om du ofta förlitar sig på att konsumera takeaway eller frysta måltider. Många moderna kök har mycket lite utrymme eller anläggningar utanför ett kylskåp, diskbänk och kanske en mikrovågsugn. Om medel finns tillgängliga, investera i en liten långsam spis, en crockpot, kompakt eller bänk ugn och en griller (vissa har även kokplattor eller spishällar på toppen för extra användbarhet - dessa är väl värt sina pengar). Och om du kan, köpa en matberedare (samtidigt inte nödvändigt på något sätt, är det verkligen en tidsbesparing). Andra grundläggande verktyg som är avgörande inkluderar grytor och kastruller, anständigt omrörning skedar, skålar och småsaker som konservöppnare och rivjärn ost, många sådana poster kan hämtas billigt från secondhand marknader, online auktioner och försäljning egendom.
  • Om du inte kan, lära dig hur, eftersom det är inte svårt. Läs till exempel kokböcker, titta visar matlagning instruktion, använda sig av gratis online matlagning skolor (t.ex. Delia Smith) eller delta i lektioner.
  • Om du inte har ett skafferi eller skafferi, utnyttja andra befintliga möbler för att lagra livsmedel, såsom mjölk med lång hållbarhet, konserver etc.
 7. 7
  Investera i en förbandslåda. En förbandslåda är viktigt för att behandla mindre hem krämpor, såsom huvudvärk och förkylning, insektsbett, behandla små skärsår och repor. Första hjälpen kit kan också användas för att lagra vårdbehov, t.ex. en digital blodtrycksmätare, solskydd krämer, piller vitamin och så vidare. Och alltid hålla en kopia av antalet lokala ambulans, läkare och sjukhus vid större skador eller hälsoproblem.
  • En grundläggande överlevnad kit rekommenderas också. Detta kan vara en grundläggande låda att förvara din första hjälpen kit, stearinljus och tändstickor eller en batteridriven ficklampa eller lykta efter ett strömavbrott, filtar och annat relevant för dina behov. Många råd underhålla listor med förnödenheter som ett hem bör ha, särskilt om du bor i ett område utsatt för sådana händelser som jordbävningar, översvämningar eller löpeld.
 8. 8
  Lär känna din lokala området väl. Det enkla alternativet är att få en karta och studera den och lära sig vad företag och tjänster i ditt område. Men om du går, cykla eller ta en lokal buss, tåg eller spårvagn istället för att köra, kan du utforska mycket mer utan att behöva ägna uppmärksamhet åt att köra din egen bil. Att kunna gå runt och känna ditt område ger dig självförtroende och stärker din självständighet, detta är till hjälp när du behöver hitta din väg runt ditt lokala område och ser till att du kan ge anvisningar till andra människor också.
  • Exploring ditt område kan avslöja intressanta pärlor av platser att se och tillbringa tid i. Promenad runt kvarteret och lära sig mer om det är ett fascinerande sätt att sysselsätta dig själv om du någonsin känner sig uttråkad, och är något hälsosammare att göra än att titta på TV eller spela dataspel.
 9. 9
  Håll ett roster eller hushåll "att göra" lista. Detta skulle kunna vara på datorn, i en dagbok eller på ett bräde. Detta gör att du inte missar möten eller tillåta dig själv att vara uppbokad. Naturligtvis bör rutiner vara flexibel, så att du kan dra nytta av möjligheterna när de uppstår. Dessutom, alltid leta efter sätt att få ut mer av varje resa du gör hemifrån, till exempel när man går till affären för att köpa mat, vad kan andra saker du gör när du där? Håll en lista över saker som behöver göras på specifika platser så att när du planerar att åka till den platsen, kan du bocka av varje att göra medan det.
  • Ganska ofta är det klokt att gruppera tillsammans med familj eller vänner att göra en kombinerad resa för att spara tid och pengar. Att göra detta kan göra upplevelsen mycket roligare, eftersom den även fungerar som ett sätt att spendera tid med familj och vänner.
 10. 10
  Upprätthålla en regim för att skydda din mentala och fysiska hälsa. Det finns många enkla sätt att hålla din mentala och fysiska hälsa i toppform. Fysiskt, stanna så aktiv som möjligt och äta sunt för det mesta. Istället för att sjunka ihop på kvällen bort, gå upp och gå runt kvarteret eller kasta boll med dina barn. Använd rengöring som en form av motion, vilket kan göra arbetet verkar mindre jobbigt och mer som egenvård! Din mentala hälsa omfattar undervisning själv att skingra negativa attityder mot ditt liv och världen omkring dig, påminna dig själv om vad som är bra och vad som är viktigt i livet när de dåliga tankarna verkar vara hotande för mycket. Och hålla din hjärna utmanas - Gör ord och pussel nummer, spela komplexa spel, prata mycket med andra människor och lästa. De delar av hjärnan som används för problemlösning är en "Använd dem eller förlora dem" sak så bäst att utöva sinnet ofta för att det ska hålla sig frisk och dynamisk.
  • Koppla oftare. Låt din kropp och själ återhämta genom avslappning och koncentration övningar såsom meditation.
  • Motion gör det lätt för sinnet att stanna flexibel och alert.
  • Umgås ofta med vänner eller prata med folk hjälper dig att förbli oberoende. Detta är lika viktigt för människor i gifta eller långsiktiga relationer som det är för människor som lever ensamma - vi alla behöver en bred grupp av vänner och bekanta för att kunna bolla våra tankar och idéer med.
  • Som vi ålder eller bli stillasittande, de muskelgrupper blir svagare och benen blir mindre tät, vilket kan leda till benskörhet och rörlighet problem senare i livet, samt potentiellt minskar ämnesomsättningen och undergräver immunsystemet. Se din läkare eller vårdgivare när du har ett behov, men också att hitta sätt att vara mer självförsörjande för att förbättra din hälsa.
  • Tänk på dina motiv för självförsörjning och hur du interagerar med andra. Ofta folk vill bli självförsörjande på grund av självupplevd problem relaterade till samspel med andra, eller när de helt enkelt inte kan lita på andra och / eller leta efter ett sätt att undvika människor. Det finns ett brett utbud av anledningarna människor väljer att vara självförsörjande bortsett från att minska avfallet och att vara mer ansvarsfull som en mänsklig varelse. Och ibland mindre altruistiska eller inåtvänd motiv kan skapa andra problem som i slutändan kan hindra en person att vara riktigt självförsörjande. Du kan i allmänhet mäta din egen vilja att nå ut och hålla kontakten med din gemenskap med hur ofta eller vill du att be om hjälp när du behöver det. Om du bor i en kokong, kan detta avbryta er från andra människor och skapa ett svårt liv, gör ditt bästa för att hitta en väg genom en sådan alienerande motivation, såsom att prata med andra, nå ut till samhällsservice eller ens söka terapi.
 11. 11
  Alltid överväga nya sätt att du kan vara självförsörjande i ditt sätt och utrymme. Självförsörjning kommer slutligen inifrån och hur du lever med vad du har. Det är en del av det roliga och några av de bästa idéerna kommer från enkla behov. Genom att titta på ditt lokala område du och ser luckor i självförsörjning, kan du förbättra din egen självförsörjning, vilket i sin tur bidrar till att förbättra din stads tillräcklig för att minska avfallet. Och genom att vara mindre beroende av andra tjänster, kan du minskat beroende gå mot dessa tjänster bättre betjänar människor i större behov.