Wki

Hur man gör odlade kärnmjölk

Kärnmjölk är stor i köket - inte bara för att baka, men för att dricka direkt ur glaset. Det är något tjockare än mjölk, och inte så tung som grädde. Istället för att köpa kärnmjölk i affären, kan du enkelt göra det själv följa dessa steg.

Steg

Hur man gör odlade kärnmjölk. Lägg en bakteriell starter på 6 till 8 gram aktiv färska odlade kärnmjölk till en ren Quart burk.
Hur man gör odlade kärnmjölk. Lägg en bakteriell starter på 6 till 8 gram aktiv färska odlade kärnmjölk till en ren Quart burk.

Med en starter

 1. 1
  Lägg en bakteriell starter på 6 till 8 gram aktiv färska odlade kärnmjölk till en ren Quart burk. Använd 6 gram om du är säker på färskhet starter. När du är osäker, använd en full kopp kärnmjölk som starter.

 2. 2
  Fylla resten av burken med färsk mjölk.

 3. 3
  Skruva på locket på ordentligt och skaka ordentligt för att blanda. Märk den med datum.

 4. 4
  Låt det sitta i en varm del av rummet tills det tjocknar, vilket bör ta ca 24 timmar. Om du tycker att det tar längre tid än 36 timmar, var starter inte längre aktiv (bakterierna hade dött). Den kärnmjölk kan eller inte kan vara gott om det tar längre tid än 36 timmar, men det kan fortfarande användas för bakning.

 5. 5
  Kontrollera att den förtjockade kärnmjölk rockar glaset. Detta händer eftersom bakterierna har jäst mjölk, och mjölksyran som orsakar mjölkproteiner att tjockna. Refrigerate omedelbart.Från grunden

 1. 1
  Tillåt en kopp filtrerat färsk mjölkråvara att sitta med vid rumstemperatur tills den har tjocknat. Det tar oftast flera dagar.
 2. 2
  Placera 1/4 kopp av förtjockad mjölk i en pint-sized mason jar.
 3. 3
  Lägg en kopp färsk mjölk (det behöver inte vara rå på denna punkt), täcka, skaka för att blanda och låt stå i rumstemperatur tills det tjocknar igen.
 4. 4
  Upprepa denna överföring av sub-odling flera gånger tills mjölken pålitligt tjocknar i en 24-timmarsperiod. Smaka en liten summa för att bekräfta att det är syrlig, förtjockad och har ingen off smaker (t.ex. tårta men inte bitter).

Tips

 • Eftersom mycket av laktosen har brutits ned till mjölksyra, bör kärnmjölk orsaka mindre problem för dem som är laktosintoleranta.
 • Syran i kärnmjölk förklarar sin långa livslängd kylskåpshylla. Syra är ett naturligt konserveringsmedel eftersom den hämmar tillväxten av patogena bakterier.
 • Fräschare kärnmjölk gör bättre starter för ost.
 • För att göra en liter kärnmjölk, tillsätt 1 liter kärnmjölk till 1 liter färsk mjölk och häll i en stor behållare. Blanda och häll tillbaka i originalförpackning. Nästa dag kommer hela fem liter vara snyggt tjocknat.
 • Gräddfil kan göras med samma förfarande som kärnmjölk, med användning av en kopp grädde blandas noga med 2 msk färsk aktiv kärnmjölk och att låta det stå under 12 till 24 timmar vid rumstemperatur. Ju högre smörfett i grädden, desto tjockare färdiga gräddfil.
 • Kärnmjölk håller lätt för veckor i kylskåp. Om du hålla den längre, kan den utveckla mögel på de inre väggarna i burken. Denna form tillhör samma grupp av svampar som växer på ost och är inte farligt. Ta det och kärnmjölk kan fortfarande användas för bakning.
 • Kärnmjölk pannkakor och våfflor koka upp ljus och fluffig, så lägg den i smeten. Använd den även när du bakar kakor.

Varningar

 • Kontrollera etiketten på flaskan du köper i butiken. Det måste säga odlade kärnmjölk, och se till att det inte är föråldrad, eftersom bakterierna dör ned över tiden.

Saker du behöver

 • 6-8 ounces aktiv odlade kärnmjölk
 • 3 koppar helmjölk eller 2% eller skummjölkspulver
 • Mycket ren 1 liter behållare med säkert lock. Masonburkar fungerar bra.