Wki

Hur man gör kool aid vin

Detta är ett roligt, mycket enkelt sätt att göra mycket billig men drickbart alkohol. Det kommer inte att ersätta en fin öl eller, men det är perfekt för tillfällen då du behöver massor av billig alkohol. Den initiala investeringar i utrustning är ca 5€ och ingredienser kommer oftast bara kostar ca 5€ för 4L av "vin." Det är cirka 8-10% alkohol. En liter översätter till 5€ för en natt - du kan inte slå detta pris i någon affär! Det är drickbart efter ca 2 veckor, men förbättrar avsevärt efter 3-4 veckor.

Ingredienser

 • 3,5 dl (830 ml) av vitt socker
 • 1 paket traditionella torkade bröd jäst (undvik "snabb-rise")
 • 2 paket av Kool-stöd i någon smak du vill ha.
 • 14 koppar (3 1/3 L) vatten

Steg

Hur man gör kool aid vin. Montera din utrustning och ingredienser för buteljering.
Hur man gör kool aid vin. Montera din utrustning och ingredienser för buteljering.
 1. 1
  Montera din utrustning och ingredienser för buteljering.
  • De flesta av den använda utrustningen kan saker finns runt huset, och flaskorna kan fiskas ur människors återvinningskärl eller återanvändas om du dricker vatten på flaska. Om du rengör flaskorna med diskmedel och låt dem dra i blekmedel i några minuter, skölj dem väl, har du inget att oroa sig för.
  • Den gummislang kan hittas i Home Depot för ca 5€. Den är avsedd för användning med is beslutsfattare. Du kan också hitta den i akvarium butiker eller bara om någon järnaffär, men får betala lite mer.
 2. 2
  Desinficera utrustning som kommer att användas i förpackningen, inklusive flaskor, tratt och gummislang, i en stor kastrull med kokande vatten i minst tre minuter. Detta kommer att döda critters som potentiellt skulle kunna plågar din utrustning. Om du inte gör detta steg, kan bakterierna döda jäst och / eller förstöra vinet.
 3. Var noga med att använda en annan pott än den du använder för att göra socker vatten.
3
Koka upp vatten för att döda alla former av bakterier. Använd kannan eller flaskor för att mäta hur mycket vatten du behöver. Fyll en stor kastrull med vatten och socker. När det blir varmt uppståndelse att upplösa allt socker. Låt vattnet och socker blandningen svalna till rumstemperatur.
4
Aktivera jästen. Häll upp paketet i en halv kopp varmt vatten (inte varmt eller så dödar jästen) med en tesked socker. Låt det sitta i ett par minuter, rör det lätt. Gå vidare till nästa steg.
5
Använd en ren tratt för att fylla kannan eller flaskor med den kylda socker vatten. Fyll inte på. Lämna lite luft utrymme för skumning.
6
När du ser att jästen har aktiverats (få skummande) använd tratt att hälla den i flaskan. Lägg ytterligare 4 koppar varmt vatten, råga, och skaka det igen. Kontrollera att allt socker är upplöst och att jästen blandas i.
7
Hitta en säker plats där du kommer att kunna lagra flaskan upprätt, såsom inuti ett badrumsskåp, i en källare, eller bakom ett skrivbord. Ta ballongen och peta några hål i den med hjälp av stiftet. Ta bort locket från flaskan och sträcka ballongen över öppningen. Sätt en resår runt ballong på toppen av flaskan för att hålla den i läge. Försiktigt lägga flaskan i en plastpåse som kommer att fånga något vin som bräddningar eller spill. Placera flaskan i ditt bestämde plats och lämna den där i ca 2 veckor, tills ballongen är inte full av gas längre. Ballongen kommer att fylla upp med gas som kommer att läcka ut hålen i det, men när gasen stannar, kommer hålen stänger och luft kommer inte att kunna komma in och förstöra ditt vin. Denna process är där alkoholen som produceras, och kallas fermentering.
Om du använder 2-liter, så istället för att använda ballonger du kan dra åt locket till strax innan den är helt tätad, vilket låter ut gas när den bygger upp, men kommer inte låta någon i när den slutar jäsa. istället för en ballong, kan du använda en vanlig fermenter luftsluss. De kostar ca 5€ 0,50.
8
När du kan se att ballongen inte är full av gas längre, är jäsningen över. Ta ut flaskan från sin plats, och vara mycket noga med att inte skaka den upp. Vid denna punkt, har alkoholen faktiskt har producerats och det här kommer att få dig berusad, men det är "flavorless" och är en förvärvad smak. (Om det har gått dåligt, oftast från något ohygieniskt, kommer det smakar ättika. Det gör du vilja spy på en klunk, så det är ganska uppenbart.) Väntar lite längre och efterbehandling resten av detta kommer att ge en mycket bättre provsmakning produkt.
9
Separera de döda jästen. Det bör finnas ett fint lager av döda jäst och sådana som ligger på botten av flaskan. Det här är inte giftig, men det smakar hemskt och är känd för att ge dig dåligt gas. Placera flaskan någonstans relativt hög, till exempel på en disk, och satte den andra 4L flaskan på golvet nedanför. Använda gummislangen, den okryddat vinet i den tomma flaskan utan att suga upp något av gunk på botten. Försök att inte låta det plaska runt för mycket. När endast en liten mängd vin som finns kvar precis ovanför sedimentet, sluta suga och kasta resten ut.
 • Ett annat sätt du kan ta bort den döda jästen är att anstränga vätska genom ett ordentligt rengjorda trasa.
 • Växla containrar är inte nödvändigt, det är gjort för att bli av med döda jäst-beasties. Jäst-beasties grumlar vin, smakar illa och kan ge dig diarré. Estetik räkna. Det är svårt att vara stolt över grumlig vin men en kristallklar 14% vin är något att vara stolt över, oavsett hur du gjorde det eller hur billigt det smakar!
10
Lägg de två paket med kool aid pulver till vin i nya flaskor, locket på flaskan, skaka den i några sekunder för att blanda ordentligt. Försök smaka lite, kommer det förmodligen vara hemskt. Inte dumpa ut det, kommer det bli mycket bättre! Lägga lite mer socker här kan förbättra smaken lite, men det måste verkligen åldern ett tag till. Lämna det i andra 4L flaska för ungefär en vecka eller så, och kolla på det när du kan för att se till att det inte är gas bygga upp inne i flaskan. Om det är utbuktning lite, bara öppna locket nog att låta gasen fly sedan stänga den igen.
11
Efter den tredje vecka har gått, hävert igen utom i små vattenflaskor. Du kommer att fylla nästan 8 ordinarie 500ml vattenflaskor. De mindre flaskorna är mycket lättare att dölja och att dricka ur.
12
När vinet är cirka 4 veckor gamla eller äldre, bör det vara färdiga för konsumtion. Ha roligt och var inte rädd för att berätta för folk att du gjort det själv!

Tips

 • Högre Alkohol nivåer kan uppnås om bättre jäst används. Vissa homebrew butiker för ett turbo / destillera jäst som kan komma runt 20%.
 • Du kan prova att sätta vinet i ett kylskåp ett par dagar innan du planerar att byta behållare. Detta kan hjälpa till att orsaka jästen och andra sediment att sjunka till botten vilket gör överföringen enklare.
 • Vinet bör pågå i minst två månader, men det är bäst att dricka när det är mellan 1 till 2 månader gammal.
 • Om du kokar plast 2 liters plastflaskor som de kommer att krympa med halva sin size.Keep ett öga på dem.
 • Med en ren europeisk jäst Ale öl (finns på alla homebrew butik) kommer att producera en bättre, mindre fenol smak. Att hålla "jäser" mellan 68 grader F och 75 grader F kommer också begränsa fenol produktion.
 • Vanligt socker inte innehåller spårämnen som jästen behöver för att leva. För bättre jäst hälsa, köpa jästnäringsämne på en homebrew affär, eller tillsätt några russin till lösningen.
 • Kool Aid är helt för smaksättning. Du kan enkelt använda Gatorade eller någon annan arom.
 • Den största tips är möjligt med homebrew viner är "tålamod", på två månader det är i allmänhet drickbart, klockan sex det blir det intressant, det ett år "det är skönt", vid fem.... "Wow... Varför köper vi vin?"
 • När vinet är klar och buteljeras, kolla på flaskorna varje vecka eller så för att se om någon mer gas produceras. Om flaskan är utbuktning lite, bara lossa locket tills trycket försvinner sedan dra åt den igen. Att hålla dem i ett kylskåp kan eliminera detta problem.
 • Ökad socker och jäst kommer inte göra detta alkohol något starkare. Jästen dör när alkoholen når ca 10%, kommer extra socker bara göra det sötare. Om du vill få hardcore, måste du bygga en "stilla", och destillera grejer. Grejen med detta är att det är långt mer komplicerat och farligt om det görs fel. Det ofta kallas hembränning, hör man ibland historier om alkohol bränder eller stillbilder blåser upp, vilket är inget att skratta åt. Hembryggda alkoholer (öl och vin) är helt lagligt att producera, men olagligt att sälja utan de rätta skattemärken. Hem-destillerade alkoholer (sprit) är olagligt att både producera och sälja i Europa.

Varningar

 • Aldrig någonsin låta den ursprungliga 2 back liter locket på flaskan under jäsningsprocessen eller trycket kan bygga tills flaskan våldsamt exploderar.
 • När du lägger till Kool Aid, gör det i ett handfat eller badkar. Ibland, genom samma process som för Mentos och diet coke, är "vin" skum snabbt och bräddningar kannan som Kool Aid tillsattes. Eftersom det är bara skum överfyllda, förlorar du knappast någon av vinet. Dock är utspillt Kool Aid brutal att städa, så gör det i ett handfat i fall!
 • Detta är verklig alkohol, har det samma hälsorisker som alla andra vin eller öl. Med måtta du är bra, men dricker för mycket och / eller för ofta och du kan möta allvarliga hälsoproblem. Det kommer att försämra dig, så du behöver inte dricka det och sedan köra.
 • Om du absolut måste ta detta i bilen, åtminstone se till att den är i bagageluckan. Beroende på lagar för ditt område, kan du möta böter om det visar sig, eftersom flaskorna inte är förseglade.
 • Inom de flesta områden, gör ditt eget vin är helt lagligt, men du får inte sälja den. Regelbundna lagar om minderåriga gäller fortfarande. Om du tror att det kan vara ett problem, kolla med lokala lagar innan du gör detta.
 • Detta kommer att lukta hemskt efter jäsningen.

Saker du behöver

 • en mätglaset
 • två 4L (1 gallon) kannor vatten - eller 2L flaskor
 • åtta ordinarie storlek (500 ml) vattenflaskor
 • en ganska lång bit tunn gummislang
 • en ballong
 • ett elastiskt band
 • en tapp
 • en tratt.