Wki

Hur man skär en ananas

Ananas (Ananas comosus) är bäst ätas färska. Det är hälsosammare att skära en ananas hemma i stället för att pre-cut variation som finns i en burk med tillsatser och konserveringsmedel. Få frisk med en ananas!

Steg

Hur man skär en ananas. Välj en god kvalitet ananas.
Hur man skär en ananas. Välj en god kvalitet ananas.
 1. 1
  Välj en god kvalitet ananas. Använd ditt luktsinne - ananas måste lukta mycket aromatisk, nämligen söt och fräsch. Om du upptäcker en lukt som tyder på jäsning eller det finns ingen sötma närvarande, hoppa som ananas. Föredrar ananas som är tunga för sin storlek och undvika ananas som har blåmärken eller mosig vid beröring.
 2. 2
  Placera ananas på sin sida.
 3. 3
  Skär kronan och skaftet från ananas.
 4. 4
  Stå ananas upp på ena änden. Skär skinnet av sidorna, som går från topp till botten. Lämna så mycket kött som möjligt kvar på ananas - genom att följa konturen av frukten, kommer detta att bidra till att förhindra förlust av kött där ananas buktar i mitten.
 5. 5
  Ta ögat fläckar. Eye fläckar finns på en diagonal på ananas. Skär ett V-format spår längs den diagonala linjen och ta bort en uppsättning öga fläckar varje skär. Den återstående köttet är klar för att skära nu.
 6. 6
  Skär ananasen. Den typen av snittet beror på hur du vill använda ananas. Du kan välja från någon av dessa nedskärningar:
  • Skär ananas cirklar. Helt enkelt skära skivor ananas cirkel i en bredd passar för dina behov. Kärna varje cirkel skiva efter styckning, detta kan göras enkelt med en rund bakelse eller deg fräs.
  • Skär ananasen i halvor, sedan fjärdedelar för kuber eller kilar. För varje kvartal, avbröt kärnan innan segmentera i bitar, skär sedan bitar till rätt storlek.
 7. 7
  Tillsätt ananas till ditt recept eller måltid. Det är jättegott äts som den är med inget tillsatt eller du kan lägga yoghurt, vispad grädde, krossade nötter, etc. Eller använd den för att göra ananas upp och ner kaka, som ett tillägg till en kötträtt eller som dekoration ovanpå en efterrätt.

Tips

 • Den vita fibrösa material i kärnan smakar bittert men vissa personer gillar denna smak. Det är säkert att äta, och friska (det innehåller antioxidanter), men det kan inte vara att din struktur eftersom det är allmänt tufft, även om den faktiska smaken är mild och ganska tilltalande.
 • Ananas är låga i fett och kolesterol gratis. De innehåller vitamin C och spåra viktiga näringsämnen. Och de är brimful av stor fiber.
 • Ananas innehåller bromelin, detta är ett enzym som bryter ner protein. Detta gör ananasjuice bra för marinering tuffa kött men inte marinera för länge eller köttet kommer att falla sönder. Bromelin stoppar även gelatin från inställningen, så om du vill göra gelatin desserter med ananas, antingen laga det först eller använde konserverad versionen, som båda processerna förstör bromelin.

Varningar

 • Motion den vanliga försiktig när du använder en kniv. Se till att basen av ananas är stabil innan skivning av frukt huden.

Saker du behöver

 • Skärbräda
 • Vass kökskniv
 • Pastry / deg cutter om urkärning ananas ringar