Wki

Hur man använder en fransk press eller cafetiere

Automatiska kaffebryggare kan vara snabb och bekväm, men inget slår den franska pressen för smakintensiteten, samt stil. Genom att låta att mingla med vatten, skapar det en starkare, tjockare och mer pikant kopp, behålla eteriska oljor och sediment som annars skulle fastna i dropp kaffebryggare s filter. Om du har fått en försmäktar i ditt skåp, gräva ut, rengör den och följ dessa tolv enkla steg. Varför inte? När du väl prova det, kan du aldrig gå tillbaka!

Ingredienser

Högsta företräde först:

 • Kaffe rostas lokalt packad som bönor i påse
 • Kaffe som bönor för hem grovavverkning
 • Coffee Store-marken grova
 • Vatten för kokning eller redo high-uppvärmd från en kran

Steg

Hur man använder en fransk press eller cafetiere. Välj grovt jord kaffebönor.
Hur man använder en fransk press eller cafetiere. Välj grovt jord kaffebönor.
 1. 1
  Välj grovt jord kaffebönor. det är alltför finmalet inte kommer att fångas av ett effektivt, och du kommer att sluta med sediment i din kopp (se Varningar). Också, med fin-mala, kan det vara svårt att pressa ned kolven.
 2. 2
  Ta bort det översta och filtret från kaffebryggaren.
 3. 3
  Placera grunder i kaffebryggaren. Lägg 1 msk kaffe per 6 oz. av varmt vatten.
 4. 4
  Pre-mäta ditt vatten till kapaciteten av den franska pressen och föra den till en koka, låt den svalna i trettio sekunder eller så. Kokande vattnet kanske inte nödvändigt om du har en hög värme vattenkran till hands (som vissa bistroer och bostäder har dessa installerade). Temperaturen på vattnet ska vara 90,5-96,1 grader C (195-205 ° F), eller så kan du experimentera för att smaka. Det sätt på vilket temperaturen påverkar smak kan bero på hur kaffet var rostade.
 5. 5
  Häll vattnet. Du kan antingen bara hälla lite vatten i den franska pressen att täcka grunderna och rör om försiktigt (tillåter att "blomma" eller skapa en skum, speciellt om det är nymalen) innan du tillsätter resten av vattnet, eller häll allt vatten in på en gång.
 6. 6
  Rör om med en plast eller trä för att undvika skador på glaset på din fransk press (om du använder en metall sked, vara försiktig).
 7. 7
  Sätt den övre tillbaka på kaffebryggare, med den upphöjda hela vägen upp.
 8. 8
  Låt kaffet brygger i högst fyra minuter. Generellt gäller att ju grövre dina skäl är, desto längre din brygd tid bör vara, men fyra minuter är ungefär det längsta du någonsin skulle behöva. Olika kaffe behöver en annan balans mellan grovhet grind och brew tid. Om ditt kaffe brygger för lång, kommer det över-extrahera en del av de bittra element, så experimentera genom att antingen förkorta brew tid eller använda en grövre malning.
 9. 9
  Rör om igen precis innan komprimera kolven, vilket ökar kroppens och smak.
 10. 10
  Tryck filtret försiktigt, och se till att filtret "pipen" är vänd framåt. Var försiktig! Du kan också använda en tillplattad "korg" stil oblekt filterpapper kaffe som ett extra filter, men detta gör kolven lite svårare att pressa. Det kommer också att avsevärt förändra smaken eftersom pressen är utformad för att lämna fler spår av sediment i kaffet för mer smak. Det gör dock hålla några fler av de grunder och sediment ur ditt kaffe. (Se Varningar)
 11. 11
  Vänta 30 sekunder för grunderna och tjocka sediment att sjunka till botten av den franska pressen. Sedan, häll kaffet långsamt i din kopp för att minimera införandet av fina sediment. Låt inte kaffet sitta i den franska pressen efter bryggning tiden är klar, annars kan det bli bitter från kvarvarande i kontakt med skäl för längre tid än nödvändigt. Om du inte vill att servera allt på en gång, häll det i en termos.
 12. 12
  Låt din mugg sitta i minst en minut för att låta någon ytterligare reglering av sediment.

Tips

 • En fransk press kan också användas för att göra te genom att ersätta teblad för kaffesump och förändra stöpning tid därefter.
 • Om du föredrar iskaffe, använd kallt vatten och låt den franska pressen stå över natten i kylskåp. Kaffet kommer ut väldigt söt och ren smak eftersom det inte finns någon värme att skada de eteriska oljorna.
 • Eftersom kaffe är ca 98% vatten, kan med hjälp av renat vatten förbättrar smaken.
 • Rengör din franska pressen mellan användningarna. Avlägsna filtret direkt efter hälla din kopp och skölj. För demontering av filtret för rengöring, hålla den nedersta med ena handen och skruva loss handtaget med den andra. Det kommer att finnas flera delar. Kom ihåg vilken ordning de går in så att du kan sätta ihop det igen! Bakpulver och skrubbning fungerar bra för att bli av med kvardröjande kaffe lukter. Filtret bör ha en neutral lukt, annars kommer det att inkräkta smaken. Du kan också sätta en tablett protes renare i botten av pressen och placera de demonterade delarna inuti. Fyll på med vatten och låt dra. Skölj, och de kommer att vara helt ren.
 • Du behöver inte hur lång tid det tar att brygga, eftersom den kan förändras med olika kaffebönor. Om omrörning, kan näsan säga exakt när det är dags att trycka ner kolven. I början kan du lukta en explosion av surhet när oljorna är chockad av värmen, mer så det varmare vattnet. Sedan den sura lukten ersätts genom att gradvis bygga kropp, och återvänder slutligen surhetsgraden. Du är ute efter så mycket kropp och smak med ut skada oljorna och gör det surt. Tryck ner kolven så fort du kan efter surhetsgraden tillbaka, eller ännu bättre när du får kläm på det, tryck ner precis innan.
 • Det är bäst att ha kaffebönor marken med hjälp av en Burr grinder som använder ett blad kvarn kommer att resultera i damm och stenblock (några grova, några fina) som kommer att resultera i sediment.
 • Låt inte namnet lura dig. En fransk press är inte nödvändigtvis den föredragna metoden kaffe bryggning i Frankrike.
 • För att undvika spill, Överfyll inte kaffebryggaren eller tryck filtret ner för snabbt. Vissa franska pressar har en linje för att indikera det maximala mängd vatten som ska gå in, men en generell regel är att lämna minst 1 tum (25 mm) i utrymmet ovanför vattenlinjen.
 • Detta recept verkar riktigt svaga (ännu mer så för en fransk press metod). Den idealiska kaffe receptet kräver två matskedar (30 ml) av kaffe per 4 oz (180 ml) vatten. Vissa franska pressen tillverkare rekommenderar 2 msk (30 ml) per 4 oz (120 ml) vatten. Om du gillar ditt kaffe svagare (vilket är mest troligt), tillsätt vatten till potten eller din mugg * efter * den bryggs att försvaga den. Lägga till mer vatten till bryggningen kommer över extrakt från kaffebönor och ändra smaken.
 • Ett ultraljud rengöringsmedel är ett bra verktyg för rengöring av fransk press innards ungefär en gång i veckan. Du kommer bli förvånad över hur mycket kaffe sediment och smuts och olja kommer av ens en ren enhet!
 • Prova detta: samtidigt brygga en kopp med ditt franska pressen, och en annan med hjälp av en vanlig filtrerat bryggare (med exakt samma mängd vatten / bönor), och titta på skillnaden i kaffet. Du kanske ser läckra oljor flyter ovanpå den franska pressen cup. Däri ligger överklagandet av många en fransk press användare. Du kanske också kunna smaka pappersfilter i den andra koppen. Det kan vara en mycket subtil skillnad. Gör ett blint smaktest med vänner för att se vem som kan märka vilken som är vilken.
 • Kanske du njuta av den extra kroppen att sedimentet ger, om så är fallet rör hela tiden under brew / mingel scenen. Detta kommer att ge smak men ger mindre tid för sedimentet sedimentera.

Varningar

 • Studier visar att det kan finnas ett orsakssamband mellan ofiltrerat kaffe och en ökning av LDL-kolesterolnivåerna. Om kolesterol är ett problem, kontakta din läkare eller filtrera genom ett oblekt papper filter, även om detta kommer att förändra smaken av franska pressade kaffe eftersom pressen inte är avsedd för ovidkommande filtrering.
 • Sediment är den dolda fienden i den franska pressen. Även goda Burr slipmaskin eller grov grind kommer att producera en liten mängd av fina partiklar som en bönan är rakat. Om du inte tar stegen för att låta "pulver" lösa, kommer din första klunk vara grynig och obehaglig. Du kommer också att notera detta sediment på botten av din när nära slutet. Det är där du vill att det ska förbli.
 • Om du överfylla press eller tryck kolven alltför aggressivt, kan vatten stänka ut och skålla dig.

Saker du behöver

 • En fransk Press
 • en kaffekvarn med en grov inställning (elektrisk eller manuell)
 • en plast eller trä sked för att röra om kaffet i pressen
 • Hi-värme kran installerad i närheten eller en spis och kastrull för att koka vatten eller en mikrovågsugn fransk press och mikrovågsugn kan istället användas tillsammans för att koka vattnet
 • Protes renare tabletter för omedelbar efter rengöring.