Wki

Hur man gör iskaffe

Det är dags för att cuppa joe, men heliga stekta ägg på trottoaren, det är för varmt för varmt kaffe! Du kan komma in i bilen och bege dig till närmaste Starbucks, men tanken på dessa lädersäten searing ryggen på benen är ännu mindre aptitlig än trottoaren ägg. Så varför lämna bekvämligheten av ditt hem? Gör din egen iced koffeinhaltiga drycker i ditt kök! Det är väldigt lätt att göra, och kan spara tid och pengar också. Läs på: Vi ska visa dig några sätt att göra detta!

Steg

Hur man gör iskaffe. Blanda vatten och kaffe.
Hur man gör iskaffe. Blanda vatten och kaffe.

Metod ett: kallt bryggt kaffe

 1. 1
  Brygga det kallt. Denna metod ger en söt, välsmakande iskaffe med upp till 67% mindre syra än hot-bryggt kaffe. Kalla bryggning eliminerar också några av de bittra, oönskade egenskaper du får från hot-bryggt kaffe.
 2. 2
  Blanda vatten och kaffe. Sätt mått grov malet kaffe som passar din smak i en kanna. En fyllig mörkare rostning ger dig en rikare kaffesmak.
 3. 3
  Tillsätt vatten. Häll nio koppar kallt eller rumstempererat vatten i kannan.
 4. 4
  Brant. Täck kannan och låt dra i minst tolv timmar på en sval plats.
  • Efter blötläggning, måste du skilja grunderna från vattnet.
 5. 5
  Sila kaffet. Häll av kaffe genom att hälla genom en finmaskig sil, i en annan behållare.
  • Placera ett kaffefilter (två pappershanddukar fungerar också) i silen och försiktigt häll blandningen genom att separera den sista av skälen.
  • Du är kvar med en söt, fyllig, kaffe koncentrat.
 6. 6
  Servera det upp! I ett glas, tillsätt önskad mängd is, och en del kaffe koncentreras till tre delar kallt vatten eller mjölk. Tillsätt socker om så önskas.

Metod två: varmt bryggkaffe

 1. 1
  Brygga ditt varma, färskt kaffe. Gör det starkare än vanligt: ​​du ska späda den med is. Styrkan i brygden beror på hur många isbitar du planerar att använda.
  • Om du vill ha socker i ditt kaffe, lägga upp den nu eftersom kornen tenderar att upplösas lättare i varm vätska.
 2. 2
  Överför din nybryggt kaffe i en karaff. Låt kaffet svalna till rumstemperatur (cirka en timme), sedan flytta in i kylskåpet i ytterligare två timmar att grundligt kyla.
 3. 3
  Ha en kopp! Fyll ett högt glas med kylda kaffet, tillsätt några isbitar plus mjölk eller grädde, om så önskas. Rör om väl och servera.

Metod tre: coffee slushee

 1. 1
  Häll över en kopp nybryggt kaffe i en mixer.
  • Lägg krossad is.
  • Lägg 1/4 kopp mjölk.
 2. 2
  Blanda i ca 10 sekunder. Du vill att isen ska vara som en grov snöboll.
  • Lägg ett par matskedar socker för en extra söt smak. Om du har någon smaksättning som fransk vanilj, smaksatt creamers, etc, gärna lägga det i.
  • Mixa igen tills slät.
 3. 3
  Servera och njut av fina blandade kaffet som du har gjort.

Metod fyra: omedelbar jamaica shaker

 1. 1
  Lös snabbkaffe och socker i vatten.
 2. 2
  Kombinera med 8 dl (200 ml) kyld mjölk och krossad is.
 3. 3
  Om du har en flaska skaka, skaka, skaka! Om du har en mugg eller kopp... rör, rör, rör om!

Förbättringar

 1. 1
  Lägg aromater. Använd bitar av apelsinskal, apelsinjuice och apelsin glass till den kylda kaffe för en läcker orange iskaffe behandla.
 2. 2
  Köp hallon glass och färska röda hallon. Lägg till den kylda kaffe för detta annorlunda vinprovning iskaffe.
 3. 3
  Adults only: tillsätt 2 delar kylt kaffe, 2 delar Irish Cream, 2 delar vodka och en skvätt vanilj. Det har fått till 5 klockan någonstans!

Tips

 • Om du föredrar socker med din iskaffe, blanda in medan kaffet är varmt, eftersom det kommer att smälta bättre, eller försöka blanda sockret med mjölken innan den blandas med kaffet.

Varningar

 • Inte sätta en varm kaffekanna direkt i kylskåpet, kan glaset spricka, spiller kaffe i ditt kylskåp. Detta kallas termisk chock, även om du kan använda olika ord för att beskriva det.