Wki

Hur man gör en bra pott av kaffe

Dessa är tips för att göra en överlägsen kanna kaffe med en vanlig organisk tillverkare dropp kaffe (förutsatt att du redan känner till grunderna ). Prova dessa förslag i hemmet eller på jobbet. Om du är på språng, men kanske du vill läsa Hur man gör gott kaffe hotellrum istället. Kom ihåg, att din vanliga dropp kaffebryggare potten egentligen bara gör ca 6 koppar (muggar) kaffe. Designen är inställd för tekoppar som bara håller ca 5 eller 6 gram. Så ha det i åtanke när man mäter kaffe.

Steg

Hur man gör en bra pott av kaffe. Slipa hela kaffebönor.
Hur man gör en bra pott av kaffe. Slipa hela kaffebönor.
 1. 1
  Rengör kaffebryggaren minst en gång i månaden. En noggrann rengöring tar bort kalkavlagringar (skala), överblivna oljor kaffe som blir härsken, och andra föroreningar (vilket kan påverka smaken på kaffet) från de interna komponenterna. Allt du behöver göra är att köra en blandning av vatten och ättika (eller protes tabletter, eller bakpulver) genom kaffebryggare, kör sedan bara vatten några cykler. Hela proceduren beskrivs i detalj i hur man rengör en kaffebryggare. För potten själv, kolla in Hur att rengöra en svärtad eller brännas kaffekanna.
 2. 2
  Slipa hela kaffebönor. Varje kaffe kännare kommer att säga att fräschare är bättre. Ju längre att kaffebönor sitta efter rostning, desto mer smak försämras, så köp nyrostat kaffe från en lokal roaster. Eller ännu bättre, lära Hur man grilla ditt eget kaffe. Du kan även rostat kaffe i en popcorn popper! Gröna bönor är stabila i över ett år (om den förvaras i en sval, torr plats) och du kan steka ett par dagar till ett värde åt gången. När det gäller slipning, kan du köpa en kvarn speciellt avsedd för kaffe, har dem marken när du köper dem (förutsatt att du inte är rostning dem själv) eller konsultera Hur att mala kaffebönor utan en kvarn. Oavsett hur du gör det, använd kaffet så snart som möjligt efter att den marken.
  • Det malda kaffet ska inte se ut som kaffe färgat babypuder, utan snarare gillar vallmofrön.
  • Med hjälp av en kniv grinder kan göra en hel del mycket fint pulver i ens en grov grind som kan täppa till filtret och orsaka skäl till overflow i potten.
 3. 3
  Var uppmärksam på vattnets temperatur och kvalitet. Det bästa kaffet uppnås när vattnet är mellan 190-200 F när den träffar kaffesump. Många automatisk dropp kaffebryggare kan inte värma upp vattnet till den temperatur när det börjar kallt. Om din kaffebryggare producerar kaffe med bitter eller svag smak, prova att lägga rumstemperatur eller varmt vatten. Å andra sidan, om du har en kaffebryggare som är känd för att göra brända smak kaffe eftersom vattnet är för varmt för infusion, fukta kaffesumpen först med 1/4 kopp kallt vatten. Detta förhindrar tillfälligt grunderna från exponering för alltför höga temperaturer. Det är bäst att använda filtrerat eller buteljerat vatten. En del människor föredrar att använda destillerat eller avjoniserat vatten, som inte innehåller några mineraler alls.
 4. 4
  Färdigt.

Tips

 • En stor (10-cup) kapacitet kaffemaskin kommer ofta göra en dålig kvalitet brew för mindre belopp. Om du brukar bara göra en kopp, köpa en mindre kaffemaskin (4-cup, till exempel).
 • Många elektriska kaffekannor inte värma kaffe en lämplig och konsekvent temperatur. Se till att göra en del forskning innan du köper en kaffebryggare. Förutsätt inte att den dyraste kaffebryggare i butiken är det bästa.
 • Var försiktig när du tar den första drinken. Det kan vara lite varm. Om det är varmt bara lägga lite is i den.

Varningar

 • Var noga med att inte mala bönorna för fint eller kommer de att täppa till filtret och backa upp kaffemaskinen.
 • Låt inte det bryggda kaffet sitta för länge. Kaffe blir alltmer bitter ju längre du låter det sitta. En halvtimme är ganska mycket det längsta bör du låta det gå utan att dricka det. Dessutom upprätthåller kaffe friskhet bättre i en isolerad karaff än ett glas karaff på en värmeplatta.
 • En LITEN nypa salt sägs ta bort bitterhet kaffe, speciellt det som har suttit länge och varit uppvärmt.