Wki

Hur man gör ginger ale

Även om du kan titta på hyllorna i någon stormarknad och hitta olika märken av ginger ale, gör din egen skapar en helt annan (och anmärkningsvärt bättre) smak. Här är hur man gör en 2-liters flaska färsk ingefära ale direkt från ingefära.

Ingredienser

 • Socker (1 kopp, 225 gram)
 • Färskriven ingefära (2 matskedar, 10 gram), använder endast färsk ingefära
 • Saften av en citron
 • Färska granulat bagerijäst (1/4 tsk, 1,6 gram)
 • Kallt, rent vatten

Steg

Hur man gör ginger ale. Tillsätt 1 kopp socker till en flaska genom ett torrt tratt.
Hur man gör ginger ale. Tillsätt 1 kopp socker till en flaska genom ett torrt tratt.
 1. 1
  Tillsätt 1 kopp socker till en flaska genom ett torrt tratt. Lämna tratten på plats tills alla steg är klara och du är redo att locket på flaskan.
 2. 2
  Mät upp 1/4 tsk färsk granulat aktivt bagerijäst. Använd något märke som du kanske köpa i hälsokostaffär.
 3. 3
  Lägg jästen genom tratten in i flaskan. Skaka den att sprida jäst korn i socker granulat.
 4. 4
  Riv ingefära på en fin "kapning" rivjärn för att producera 2 msk riven rot. Se tips nedan för mer information om hur du använder rätt rivjärn.
 5. 5
  Placera riven ingefära i koppen åtgärden.
 6. 6
  Juice en hel citron. Citron är viktigt att hålla låga pH-nivå och avvärja oönskade mikroorganismer. Om du inte gillar citron, prova grapefruktjuice istället.
 7. 7
  Tillsätt saften av en hel citron i riven ingefära.
 8. 8
  Rör citronsaft och riven ingefära för att bilda en slurry, sedan lägga till det i flaskan. Det kan fastna i tratten. Oroa dig inte, nästa steg kommer att tvätta den i flaskan.
 9. 9
  Skölj behållarna som höll citronsaft och riven ingefära med färskt rent vatten. Inte dumpa vattnet ännu.
 10. 10
  Lägg sköljvattnet till flaskan.
 11. 11
  Locket och skaka flaskan.
 12. 12
  Öppnas igen och fyll flaskan till halsen med färskt, kallt, rent vatten, vilket innebär att ungefär en tum av headspace, sedan säkert skruva på locket nedåt för att täta. Huvudet utrymme är nödvändigt för att ge utrymme för gaser som kommer att produceras under jäsningen. Vänd flaskan flera gånger för att grundligt lösa socker. (Kolla ner i flaskan eftersom sockret tenderar att fastna i små fickor där. The ingefära inte löser naturligtvis.)
 13. 13
  Placera ginger ale i en varm plats för 24 till 48 timmar. Värmen är nödvändigt för jästen att kunna jäsa brygden.
 14. 14
  Testa att se om karbonatisering är färdig genom att klämma på flaskan kraftfullt med tummen. Om det bucklor i som på bilden, är det inte redo, jäsningen producerar koldioxid (som i läsk och seltzers) som kommer att blåsa upp flaskan och gör det svårt att pressa.
 15. 15
  När flaskan känns svårt att en kraftfull åtstramning, oftast efter bara 24-48 timmar, placera i kylskåp. Låt stå i kylskåp minst över natten till grundligt chill innan öppnandet. Spricka locket av svala ginger ale bara lite för att släppa på trycket långsamt. Du vill inte ha en fontän ginger ale!

Tips

 • Du kan ersätta artificiella sötningsmedel för det mesta av sockret så länge du fortfarande använda 2-3 matskedar (28-42 gram) av vanligt socker, det är allt som faktiskt krävs för jästen att karbonat drycken.
 • För att anpassa din ginger ale, designa din egen etikett och fäst den på flaskan när du placerar den med stolthet i mitten av ditt middagsbord.
 • Se den jäsande fartygen städas före användning. Det finns ett brett utbud av pulveriserade rengöringsmedel som kan användas.
 • Jäsningen har använts av människan i tusentals år för att höja bröd, jäsa vin och brygga öl. Koldioxid orsakar bröd att stiga och ger bubblande drycker sina bubblor. Denna inverkan av jäst på socker används för att karbonat-drycker, som i tillägg av bubblor till champagne.
 • Du kan givetvis anpassa de kvantiteter socker och / eller utvinna smak. Observera att citron efterlyste i steg sju är valfri men rekommenderas för att motverka oönskade bakterier. Om du vill ha ett sting drink, kan du öka mängden riven ingefära.
 • För en intressant variant, sjuda en bit av väl-blåmärken ingefärsrot i vatten i en timme som en alternativ metod att extrahera smaken. Detta kommer att ge vattnet en golden / brunaktig färg. Börja med ca 20 g ingefära per 2 liter vatten och öka / minska efter smak.
 • Filtrera ginger ale genom en sil om du hittar flytande bitar av ingefära stötande. (Om du inte gör det, kommer dessa att hälla ut i första glas eller två och, eftersom det mesta av ingefära sjunker till botten, igen i sista glaset eller så. Skölj flaskan omedelbart efter att ha avtjänat det sista av partiet.

Varningar

 • När du köper din jäst, inte köpa "öljäst," eftersom detta är normalt inaktiv jäst kvar från bryggningen. Det är död jäst, och kommer inte att fungera. För bästa resultat, köpa jäst från en öl och vin maker leverans butik.
 • Detta recept kommer att producera alkohol i den färdiga produkten Mängden alkohol i den färdiga produkten under en 2 - till 3-dagars jäsning period kommer att vara mycket liten,. Dock, om de lämnas ut för flera dagar (se ytterligare varningar), kommer det fortsätter att jäsa tills allt socker är borta, och alkoholhalten kommer att vara betydligt högre. Det kommer att smaka ingenting som ginger ale. Notera också att lokala lagar som gäller för produktion och konsumtion av alkoholhaltiga drycker kan tillkomma. (Till exempel några "torra" områden upprätthålla nolltolerans för alkohol i drycker.)
 • Lämna inte den färdiga ginger ale i en varm plats längre än den tid det tar för flaskan att kännas svårt. Lämnar den i rumstemperatur i mer än två dagar, särskilt på sommaren när temperaturen är hög, kan generera tillräckligt tryck för att explodera flaskan! När det väl är kyld, det finns liten risk för explosion.

Saker du behöver

 • Clean 2-liters plast läsk flaska med lock
 • Tratt
 • Rivjärn (helst med fina "skärande" tänder)
 • 1 kopp mätglaset
 • Mätning redskap